Αγοράστε το Flipper Zero πριν να είναι αργά…

Author: Δέσποινα Κανέλη Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Flipper Zero

Οι λάτρεις της τεχνολογίας αγάπησαν το Flipper Zero από τότε που εμφανίστηκε, πριν αρκετά χρόνια. Αυτή η μικρή συσκευή penetration testing καθιστά το hacking διασκεδαστικό και εύκολο, και με κόστος μόνο 170 ευρώ. Ωστόσο, πέρα από το κομμάτι της διασκέδασης το Flipper φαίνεται πως προκαλούσε αρκετή ανησυχία στην αστυνομία.

Οι χρήστες του Flipper Zero, πάνω στον ενθουσιασμό τους χακάρουν ότι βρουν μπροστά τους, από τα ίδια τους αυτοκίνητά, τις τηλεοράσεις και τα κινητά τηλέφωνα, μέχρι και τα φανάρια κυκλοφορίας. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν το Flipper αποφάσισε να λανσάρει το δικό του app store.

Flipper Zero

Στην παρούσα κατάσταση, φαίνεται ότι κάθε εβδομάδα εντοπίζεται ένας νέο στόχος για την χρήση του Flipper. Για παράδειγμα: Αυτή την εβδομάδα, έγινε εμφανές ότι η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σπαμάρει συσκευές Android και Microsoft μέσω του Bluetooth.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ενθουσιάστηκαν όλοι με την δυνατότητα του Flipper για ψηφιακή αναταραχή. Ορισμένοι υποστήριξαν ότι απλά καθιστά το χακάρισμα πιο εύκολο – χαμηλώνει το τοίχος του digital penetration στο σημείο όπου ακόμα και άτομα με πολύ περιορισμένες γνώσεις μπορούν τώρα να χακάρουν κάθε συσκευή που βρίσκεται στο ορίζοντα. Άλλοι θεώρησαν ότι αποτελεί εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί (κυρίως) για παραβίαση του νόμου.

Η Amazon απαγόρευσε επίσημα τις πωλήσεις της συσκευής στην πλατφόρμα της τονίζοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο υποκλοπής πιστωτικών καρτών.

 Flipper Zero

Τον Αύγουστο, το Daily Dot ανέφερε ότι ένα κέντρο συγχώνευσης της αστυνομίας στη Νότια Ντακότα έβγαλε προειδοποίηση ότι το Flipper Zero θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να hacking σε δίκτυα ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια, μεγάλος αριθμός Flipper έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βραζιλίας, ενώ στη Βραζιλία πλησιάζουν στην οριστική απαγόρευσή του.

Subscribe to our newsletter!

  Malware στο Android ηχογραφεί χρήστες-θύματα
Previous Article

Απίστευτη εφεύρεση: Νέο φάρμακο αναπτύσσει νέα δόντια από το μηδέν

Next Article

Το νέο Health Lab της Huawei προωθεί την παγκόσμια έρευνα υγείας