MWC 2018: Samsung Galaxy S9 και S9+ με κάμερα Dual Aperture – σύγκριση με το Galaxy S8

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+

H Samsung με τα S9 και S9+ επενδύει, – κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά – στην οπτικοακουστική ψυχαγωγία του χρήστη, αλλά και στη διευκόλυνση του μέσω της αναγνώρισης εικόνας και της παροχής πληροφοριών σε αυτόν σε πραγματικό χρόνο με το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Bixby.

H Samsung με τα S9 και S9+ επενδύει, – κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά – στη φωτογραφία και προσφέρει video Super slow-mo 1080/960p, κάμερα βελτιστοποιημένη για λήψη τόσο σε φωτεινά, όσο και σκοτεινά περιβάλλοντα,  AR Emoji με αλγόριθμο μηχανικής μάθησης και αναγνώριση εικόνας μέσω Bixby, της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

Ειδικότερα για το σύστημα Dual Aperture να αναφέρουμε ότι τα S9 και S9+ είναι τα πρώτα smartphone στα οποία το διάφραγμα δεν είναι σταθερό, αλλά μπορεί να πάρει δύο τιμές. Αυτές είναι f/1,5 και f/2,4 και επιλέγονται με βάση τον φωτισμό του θέματος κατά τη λήψη. Όταν αυτός επαρκεί, το διάφραγμα που επιλέγεται είναι f/2,4. Όταν είναι περιορισμένος, το διάφραγμα γίνεται f/1,5.

Λεπτομέρεις για την κάμερα των Galaxy S9 και Galaxy S9+, αλλά και για τις δυνατότητές τους συνολικά, μπορείτε να διαβάσετε στο πλήρες δελτίο τύπου της Samsung που ακολουθεί.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9 (φωτό: Samsung)

Τα Galaxy S9 και S9+ προσφέρουν μια εμπλουτισμένη εμπειρία ψυχαγωγίας με ισχυρά στερεοφωνικά ηχεία από την AKG, με καθηλωτικό ήχο από την Dolby Atmos και την εκλεπτυσμένη οθόνη χωρίς όρια – ένα ορόσημο της σχεδιαστικής κληρονομιάς της Samsung. Επιπλέον, τα Galaxy S9 και S9+ θα ενσωματώνουν τη νέα εφαρμογή SmartThings, η οποία συγκεντρώνει τις υπάρχουσες υπηρεσίες IoT της Samsung σε μια μόνο, έξυπνη εμπειρία.

 

«Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις smartphone συσκευές μας έχει αλλάξει, καθώς ο τρόπος επικοινωνίας και έκφρασης έχει εξελιχθεί», δήλωσε ο DJ Koh, Πρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος IT & Mobile Communications της Samsung Electronics. «Με τα Galaxy S9 και S9+ έχουμε επανεφεύρει την κάμερα των smartphones. Τα Galaxy S9 και S9+, όχι μόνο επιτρέπουν στους χρήστες να τραβούν τις καλύτερες φωτογραφίες και videos οπουδήποτε, αλλά έχουν σχεδιαστεί για να τους βοηθούν να συνδέονται με άλλους και να εκφράζονται με έναν τρόπο μοναδικό και προσωπικό γι’ αυτούς».

  H Samsung επιδεικνύει smartphone που διπλώνει σαν χαρτί!

Η κάμερα όπως δεν την έχετε φανταστεί

Οι σύγχρονες κάμερες δεν χρησιμεύουν μόνο για να τραβάμε φωτογραφίες – τις χρησιμοποιούμε για να συνδεόμαστε και να επικοινωνούμε. Οι καταναλωτές θέλουν μια κάμερα smartphone με την πλέον προηγμένη τεχνολογία, ώστε να μπορούν να εκφράζονται με εικόνες υψηλής ποιότητας και με εργαλεία με τα οποία θα πουν τη δική τους, μοναδική ιστορία. Οι κάμερες των Galaxy S9 και S9+ έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες αυτών των καταναλωτών, με αισθητήρα Super Speed Dual Pixel με δική του επεξεργαστική ισχύ και μνήμη, για εντυπωσιακές λήψεις με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Τα χαρακτηριστικά της κάμερας του Galaxy S9 and S9+ περιλαμβάνουν:

  • Super Slow-mo: Οι καθημερινές στιγμές γίνονται επικές με δυναμικό, αργής κίνησης βίντεο που αιχμαλωτίζει 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τα Galaxy S9 και S9+ προσφέρουν ακόμη αυτόματο Motion Detection, ένα έξυπνο χαρακτηριστικό που ανιχνεύει την κίνηση μέσα στο καρέ και ξεκινάει αυτόματα τη βιντεοσκόπηση – το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες είναι να ενεργοποιήσουν τη λήψη. Μετά τη ολοκλήρωση της λήψης του Super Slow-mo βίντεο, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μουσική επένδυση μέσα από 35 διαφορετικές επιλογές ή να προσθέσουν ένα μουσικό κομμάτι από την αγαπημένη τους λίστα. Οι χρήστες μπορούν ακόμη εύκολα να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν και να μοιραστούν αρχεία GIF με ένα απλό άγγιγμα σε τρία διασκεδαστικά στυλ επαναλαμβανόμενης κίνησης για να παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους ξανά και ξανά.
  • Low Light Camera: Ο καλός φωτισμός είναι το μυστικό για κάθε υπέροχη φωτογραφία. Συχνά ωστόσο, οι φωτογραφίες λαμβάνονται σε λιγότερο ιδανικές συνθήκες φωτισμού και οι περισσότερες κάμερες smartphone έχουν ένα προκαθορισμένο διάφραγμα που δεν έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σε σκοτεινό ή φωτεινό περιβάλλον, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα εικόνες άτονες ή χαμηλότερης ευκρίνειας. Όπως η ίριδα του ανθρώπινου ματιού διαστέλλεται και συστέλλεται, το διάφραγμα Dual Aperture (F1.5 – F2.4) της Samsung επιτρέπει αυτόματα τη διέλευση περισσότερου φωτός σε σκοτεινές συνθήκες ή λιγότερου φωτός σε ιδιαίτερα φωτεινές συνθήκες, τραβώντας φωτογραφίες που είναι έντονες και καθαρές.
  • AR Emoji: Η Samsung δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα emoji που μοιάζει, ακούγεται και συμπεριφέρεται όπως οι ίδιοι. Το AR Emoji χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης που βασίζεται σε δεδομένα, ο οποίος αναλύει μια δισδιάστατη εικόνα του χρήστη και χαρτογραφεί περισσότερες από 100 εκφράσεις του προσώπου για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο που αντικατοπτρίζει και μιμείται εκφράσεις, όπως το κλείσιμο των ματιών και το γνέψιμο του κεφαλιού, για πραγματική εξατομίκευση. Με τα AR Emoji ο χρήστης μπορεί να μοιράζεται τα συναισθήματά του, όχι μόνο σε βίντεο, αλλά και με διάφορα αυτοκόλλητα, χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό τύπο αρχείου AGIF. Με αυτό τον τύπο αρχείου, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τα emojis τους μέσα από τις περισσότερες ανεξάρτητες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων.
  • Bixby: Η πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της Samsung, ενσωματωμένη μέσα στην κάμερα, χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα και τεχνολογίες εκμάθησης για να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τα στοιχεία που περιβάλλουν το χρήστη. Με την ανίχνευση και αναγνώριση αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο, η Bixby παράγει στιγμιαία πληροφορίες απευθείας πάνω στην εικόνα στην οποία είναι στραμμένη η κάμερα. Οι χρήστες μπορούν να μεταφράσουν ξένες γλώσσες και να μετατρέψουν συνάλλαγμα σε πραγματικό χρόνο με το Live Translation, να μάθουν για τα στοιχεία του περιβάλλοντός τους, να αγοράσουν προϊόντα που βλέπουν στον πραγματικό κόσμο και να μετρήσουν τις θερμίδες τους κατά τη διάρκεια της μέρας.
  • Galaxy S8 vs Galaxy S9 infographic
    Galaxy S8 vs Galaxy S9 (Infographic: Samsung)
  H Google αποκλείει την Huawei από το Android
Previous Article

Google Assistant στα Ελληνικά μέσα στο 2018;

Next Article

Full frame mirrorless Sony α7 III