Η Google μπλοκάρει τα Google Maps, Gmail και YouTube για εκατομμύρια χρήστες

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
Η Google μπλοκάρει τα Google Maps, Gmail και YouTube από εκατομμύρια χρήστες

Η Google επιβεβαίωσε πως αρκετές Android συσκευές δεν θα έχουν πρόσβαση σε Google Maps, YouTube και Gmail από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία αναφέρει πως θα σταματήσει να υποστηρίζει λογαριασμούς Google σε συσκευές που χρησιμοποιούν Android 2.3 – το λειτουργικό αυτό είχε κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2010. Ο λόγος της διακοπής υποστήριξης είναι πως «είναι μέρος των προσπαθειών μας να κρατήσουμε τους χρήστες ασφαλείς.»

Η Google συχνά σταματάει την υποστήριξη για παλαιότερες εκδόσεις του Android με την κυκλοφορία κάποιας καινούριας και αυτό επειδή οι παλιές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος είναι πιο ευάλωτες σε hackers και bugs.

Τον Φεβρουάριο του 2017 η εταιρεία σταμάτησε να υποστηρίζει το Google Pay για συσκευές που τρέχουν το Android 2.3. Στις 27 Σεπτεμβρίου, όποιος χρησιμοποιεί το παλιό software θα παρατηρήσει πως δεν θα μπορεί να συνδεθεί στον λογαριασμό Google του. Ακόμη και αν πληκτρολογήσουν τα σωστά στοιχεία σύνδεσης θα λάβουν μία ειδοποίηση πως τα στοιχεία που έδωσαν είναι λανθασμένα.

Το ίδιο θα γίνει αν προσπαθήσουν να προσθέσουν ένα Google Calendar ή έναν λογαριασμό Gmail από τις ρυθμίσεις του κινητού τους.

Οι βασικές εφαρμογές που θα σταματήσουν να λειτουργούν θα είναι οι: YouTube, Google Play Store, Google Maps, Gmail, Google Calendar.

Για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτές τις εφαρμογές θα πρέπει να αναβαθμίσει την συσκευή του σε Android 3 ή να αγοράσει ένα καινούριο. Η αναβάθμιση μπορεί να γίνει με τη μετάβαση του χρήστη στις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση λογισμικού.

Ωστόσο, μερικές συσκευές δεν θα μπορούν να αναβαθμιστούν οπότε δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές της Google για τα καλά.

Τα smartphone που δεν θα μπορούν να αναβαθμίσουν το λογισμικό τους είναι τα: Sony Xperia Advance, Lenovo K800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart II, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia P, LG Spectrum, Sony Xperia S, LG Prada 3.0, HTC Velocity, HTC Evo 4G, Motorola Fire, και Motorola XT532.

Previous Article

Διέρρευσαν renders του Samsung Galaxy S22 Ultra – διάδοχος του Galaxy Note;

Next Article

Xiaomi 12: Εντυπωσιακή οθόνη, δυνατό hardware και κάμερα με οπτικό ζουμ

sonos move