Ο Google Chrome διαθέσιμος σε 64-bit έκδοση για Android

Author: No Comments Share:

Προτού σπεύσετε να αναβαθμίσετε τον Google Chrome σας στο Android στα 64-bit, η συσκευή σας πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις.

Η πρώτη έκδοση Android που υποστήριζε την αρχιτεκτονική 64-bit ήταν το Android 5.0 που κυκλοφόρησε το 2014, αλλά η Google μόλις φέτος ξεκίνησε να διαθέτει την 64-bit έκδοση του Google Chrome. Αυτή η μετάβαση από 32-bit σε 64-bit φέρνει μια σημαντική βελτίωση στην απόδοση και την ασφάλεια του browser, με την Google να υποστηρίζει ότι αυτοί που θα αναβαθμίσουν στη νέα έκδοση θα δουν διαφορά έως 8,5% στην ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων και 28% πιο ομαλό input latency κατά τη διάρκεια της περιήγησης.

Προτού σπεύσετε να αναβαθμίσετε τον Google Chrome σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι για να επωφεληθείτε από αυτήν την έκδοση θα πρέπει η συσκευή σας να πληρεί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Google. Οι συσκευές που μπορούν να υποστηρίξουν την έκδοση 64-bit του browser, θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένη τουλάχιστον την έκδοση Android 10 ή νεότερη και να διαθέτουν μνήμη RAM 8GB ή περισσότερη. Αν δεν είστε σίγουροι για τα χαρακτηριστικά της συσκευής μπορείτε να βεβαιωθείτε μέσω των ρυθμίσεων.

Google Chrome 64-bit ή 32-bit – τι “τρέχετε”;

Για να μάθετε ποια έκδοση Android τρέχει η συσκευή σας, μεταβείτε στις ρυθμίσεις και βρείτε την επιλογή “Σχετικά με το τηλέφωνο”. Σύροντας το μενού κάτω, θα βρείτε στο τέλος την επιλογή “Έκδοση Android” όπου θα αναγράφει ποια έκδοση είναι εγκατεστημένη.

google chrome 64 bit settings

Ακόμη, για να χρησιμοποιήσετε την έκδοση 64-bit του Chrome θα πρέπει η συσκευή σας να διαθέτει 8GB μνήμης RAM. Για να δείτε πόση RAM διαθέτει η συσκευή σας μεταβείτε στο ίδιο μενού με πριν και βρείτε την επιλογή “Αριθμός έκδοσης”. Πατήστε μερικές φορές την επιλογή μέχρι να σας εμφανιστεί ένα μήνυμα που αναφέρει πως οι επιλογές προγραμματιστών ενεργοποιήθηκαν. Ύστερα, στις ρυθμίσεις, βρείτε την επιλογή “Σύστημα” και αναπτύξτε τις “Σύνθετες επιλογές”, ώστε να εμφανιστούν οι “Επιλογές για προγραμματιστές”. Πατώντας πάνω, η πρώτη πληροφορία που θα λάβετε είναι η διαθέσιμη μνήμη RAM στην συσκευή σας.

Η έκδοση 64-bit είναι διαθέσιμη μόνο για τη νεότερη έκδοση του Chrome σε Android, τον Chrome 89. Για να αναβαθμίσετε την εφαρμογή, μεταβείτε στο Google Play Store και αναβαθμίστε τον browser αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Αν έχετε ενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις τότε αυτό θα έχει γίνει αυτόματα.

google chrome 32 bit

Για να βεβαιωθείτε αν η τρέχουσα έκδοση του Chrome που είναι εγκατεστημένη στην συσκευή είναι 32 ή 64 bit μπορείτε να μεταβείτε στον browser και να γράψετε στην μπάρα διευθύνσεων το εξής: chrome://version

Αυτό θα εμφανίσει διάφορες πληροφορίες σχετικά με τον Chrome, αλλά αυτό που θα πρέπει να παρατηρήσετε στην προκειμένη περίπτωση είναι ποια έκδοση χρησιμοποιείται.

Η μετάβαση του Android σε 64-bit έχει αργήσει, ενώ η Apple σταμάτησε να υποστηρίζει εφαρμογές 32-bit στο iOS πριν από σχεδόν 4 χρόνια. Η Google, ξεκίνησε να ζητά από τους προγραμματιστές την εναλλακτική έκδοση 64-bit για τις εφαρμογές που κυκλοφορούν στο Google Play Store, από το 2017 και μετά, αλλά φαίνεται να είναι πιο χαλαρή σε σχέση με τον ανταγωνιστή της. Ελπίζουμε πως μέσα στην επόμενη χρονιά θα σταματήσουν να κατασκευάζονται Android συσκευές που υποστηρίζουν μόνο την παλιά αρχιτεκτονική, ώστε η μετάβαση στις 64-bit εφαρμογές να γίνει εξ ολοκλήρου και για όλες τις νέες συσκευές.

Previous Article

Honor V40 Lite: διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά & εικόνες

Next Article

Play Off & Play Out σε live streaming