Η G.Skill είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει DDR5 RAM

Author: Δημήτρης Παπαδόπουλος Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η G.Skill είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει DDR5 RAM

Η G.Skill είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές RAM οπότε δεν μας κάνει εντύπωση που δουλεύει πάνω σε νέες DDR5 μνήμες.

Οι DDR5 μνήμες αναμένονται να γίνουν το νέο standard της RAM από το 2023 αλλά παλαιότερα kits από την Samsung και την TeamGroup δεν είχαν συγκλονιστικούς σχεδιασμούς.

Μιας και η G.Skill απευθύνεται κυρίως σε PC gamers χάρη στους μοναδικούς σχεδιασμούς της, δεν μας κάνει εντύπωση το νέο teaser για τις νέες μνήμες της όπου παρουσιάζονται με φωτισμό RGB, κάτι παρόμοιο με την Trident Z σειρά της.

https://twitter.com/gskillgaming/status/1440692370379448324

Τι να περιμένουμε

Με το teaser video να είναι μόνο 15 δευτερόλεπτα δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες ακόμα για την συγκεκριμένη κυκλοφορία της G.Skill – όπως ημερομηνία κυκλοφορίας, κόστος και άλλα χαρακτηριστικά – αλλά θα υποθέσουμε μερικά πράγματα με βάση τις γενικές πληροφορίες που ήδη ξέρουμε.

Αρχικά, βλέπουμε το γράμμα “Z” στο βίντεο και με την σειρά DDR4 Trident Z της να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα στην αγορά μνημών υποθέτουμε πως ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει καθόλου ή απλά έχει λάβει μικρές βελτιώσεις.

Επιπλέον δεν ξέρουμε το κόστος αλλά η TeamGroup πιστεύει πως τα 16GB θα γίνουν το νέο standard για τα memory modules – το δικό της kit των 32GB στα 4.800MHz βρίσκεται στα 400 δολάρια. Με την τιμή των DDR4 kit των 32GB στα 4.000MHz να βρίσκεται γύρω στα 300 με 400 δολάρια, το κόστος για το DDR5 RAM kit της TeamGroup είναι αρκετά ικανοποιητικό αλλά δεν γνωρίζουμε αν η G.Skill θα ακολουθήσει την ίδια τακτική.

Στην πραγματικότητα, το DDR5 kit της TeamGroup θα είναι πιο ακριβό από το αντίστοιχο DDR4 αλλά από την στιγμή που δεν βλέπουμε άλλους κατασκευαστές να παρουσιάζουν νέα kits δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την μέση τιμή για τις νέες DDR5 μνήμες.

Οι DDR5 μνήμες ήδη έχουν αρκετά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις DDR4. Οι DDR5 μπορούν να φτάσουν ταχύτητες εώς 6.4Gbps καταστρέφοντας το όριο των DDR4 που είναι 3.2Gbps και επιπλέον χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια.

Το θέμα πάντως είναι πως τα νέα kits είναι άχρηστα μέχρι να κυκλοφορήσουν μητρικές που τα υποστηρίζουν οπότε το να αγοράσετε ένα τώρα δεν θα σας χρησιμεύσει και πολύ.

Previous Article

Samsung Galaxy F42 5G: Kυκλοφορεί στις 29 Σεπτεμβρίου

Next Article

Η Samsung παρουσίασε τη λειτουργία Knox Capture σε εταιρείες logistics