Αναστολές λογαριασμών σε μεγάλη έκταση στο Instagram

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Αναστολές λογαριασμών σε μεγάλη έκταση στο Instagram

Χρήστες του Instagram διεθνώς και από την Ελλάδα, αναφέρουν αναστολές λογαριασμών τους σε μεγάλη έκταση. Χρήστες αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην στο Instagram app και ειδοποιήθηκαν ότι οι λογαριασμοί τους έχουν ανασταλεί.
Από τις 9:00 π.μ. στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, περί τις 3:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος, χρήστες του Instagram έλαβαν ειδοποίηση ότι οι λογαριασμοί τους έχουν ανασταλεί. Οι ειδοποιήσεις αφορούν και την Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες παγκοσμίως.

Αναστολές λογιαριασμών στο Instagram χωρίς αιτία;

Η αιτιολογία της αναστολής των λογαριασμών από το Instagam έκανε λόγο για παραβίαση των οδηγιών της κοινότητας. Αυτό είναι σύμφωνο με τις οδηγίες της κοινότητας του Κοινωνικού Μέσου. Μέσα σε λίγες ώρες, κάποιοι ανέφεραν ότι η πρόσβασή τους είχε αποκατασταθεί.

Ανήμποροι να δημοσιεύσουν φωτογραφίες του Halloween στην εφαρμογή, οι χρήστες αναζήτησαν απαντήσεις στο Twitter και σε άλλες πλατφόρμες, με πολλούς από αυτούς να λένε ότι δεν είχαν ιδέα ποιες θα μπορούσαν να ήταν οι παραβιάσεις που αναφέρει το Instagram.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter μετά τις 10 π.μ., ανατολικά στις ΗΠΑ, το Instagram επιβεβαίωσε τη διακοπή. «Το εξετάζουμε και ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Οι εκπρόσωποι της Meta, που κατέχει το Facebook και το Instagram, δεν έδωσαν αμέσως σε περαιτέρω ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένου του πόσα άτομα επηρεάστηκαν από τις αναστολές.

Πολλοί παρατήρησαν ότι αυτό το ζήτημα ήταν διαφορετικό από προηγούμενες διακοπές στην πλατφόρμα του Instagram, καθώς ειδοποιήθηκαν ότι οι λογαριασμοί τους είχαν τεθεί σε αναστολή, αντί απλώς ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς.

Στους χρήστες που έλαβαν την ειδοποίηση δόθηκε η επιλογή να υποβάλουν ένσταση κατά της απόφασης εντός 30 ημερών. «Εάν δεν μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε τον λογαριασμό σας, θα απενεργοποιηθεί οριστικά», έγραφε η ειδοποίηση.

Όταν προσπαθούσαν να ακολουθήσουν τη διαδικασία ένστασης, οι χρήστες αποσυνδέθηκαν από τους λογαριασμούς τους και δεν μπορούσαν να συνδεθούν ξανά, ανέφεραν στο Twitter και σε άλλους ιστότοπους. Κάποιοι είπαν ότι τα σφάλματα επηρέαζαν τη χρήση της εφαρμογής πριν από το πρωί της Δευτέρας (στις ΗΠΑ), αλλά ότι τα προβλήματα δεν ήταν τόσο διαδεδομένα.

Το DownDetector.com, όπου οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν διακοπές ιστοσελίδων, έδειξε ότι οι αναφορές για πρόβλημα πρόσβασης στους λογαριασμούς στο Instagram ξεκίνησαν γύρω στις 9 π.μ., ανατολικά (ΗΠΑ).

Αυτές οι αναφορές άρχισαν να μειώνονται απότομα από το μεσημέρι.

Previous Article

Τελετή Λήξης για το “Seeds for the Future 2022” της Huawei

Next Article

H Kaizen Gaming αναδείχθηκε κορυφαία εταιρία παγκοσμίως στα EGR Awards 2022