“Κανονικά” έξυπνα γυαλιά Intel Vaunt

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
intel vaunt smart glasses prototype

Σκοπός της Intel με τα Vaunt Smart Glasses είναι αυτά όχι μόνο να μοιάζουν με κανονικά γυαλιά, αλλά και δίνουν την ίδια αίσθηση με αυτά.

Τα Vaunt Smart Glasses διαφέρουν από αυτό που μας έχουν οδηγήσει τα smart glassses της Google να θεωρούμε ότι είναι τα “έξυπνα γυαλιά”. Είναι μικρά σε μέγεθος, ελαφριά και με την πρώτη ματιά δεν ξεχωρίζουν από τα συμβατικά γυαλιά οράσεως. Τα Intel Vaunt Smart Glasses δεν διαθέτουν κάμερα, μικρόφωνο και πλήκτρο rec – τουλάχιστον επί του παρόντος – χαρακτηριστικά που ενοχλούσαν τους θεατές, αν όχι και τους χρήστες των Google Glass. Τα έξυπνα γυαλιά της Intel, που έχουν παρουσιαστεί με τη μορφή πρωτοτύπου και σκοπό έχουν να παρέχουν στον χρήστη ενημερώσεις μέσω επαυξημένης πραγματικότητας – Augmented Reality. Η ενημέρωση του χρήστη γίνεται με προβολή εικόνας από μικρο-προβολέα laser χαμηλής ισχύος, ο οποίος προβάλλει κόκκινη μονοχρωματική εικόνα. Η εικόνα του προβολέα αντανακλάται σε έναν ολογραφικό ανακλαστήρα, που είναι τοποθετημένος στον δεξί φακό των Vaunt, ενώ η εικόνα του εστιάζει απευθείας στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού του χρήστη. Με τον τρόπο αυτό, η εικόνα από τα Intel Vaunt είναι πάντοτε εστιασμένη, ξεκάθαρη.

Τα έξυπνα γυαλιά της Intel επικοινωνούν με το smartphone μέσω Bluetooth και προβάλλουν στον χρήστη ενημερώσεις σε μορφή κειμένου ή και εικονίδια. Φέρουν ηλεκτρονικά, φυσικά, τα οποία είναι τοποθετημένα στο αριστερό στέλεχος τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται επιταχυνσιόμετρο και πυξίδα με στόχο να γίνονται αντιληπτές κάποιες βασικές κινήσεις του κεφαλιού και η κατεύθυνση προς την οποία κοιτά ο χρήστης.

Intel Vaunt Smart Glasses prototype
Στην εικόνα διακρίνεται ο μονοχρωματικός προβολέας κόκκινου laser χαμηλής ισχύος που ενσωματώνουν τα Intel Vaunt. (φωτό: The Verge)
Previous Article

X-A5 – η μικρότερη mirrorless Fujifilm X

Next Article

Acer V6820M και V6820i 4K UHD projectors με Amazon Alexa