LG TVs 2020 – OLED, NanoCell, 4K, 8K: Ξεκινά η διάθεση

Author: No Comments Share:
nano99 lg tv 2020

Η ανανεωμένη τεχνολογία των OLED τηλεοράσεων και η διευρυμένη γκάμα Real 8K TV παρέχουν αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας και ήχου για καλύτερη εμπειρία θέασης.

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας σειράς τηλεοράσεων για το 2020, με 14 μοντέλα OLED, που συμπεριλαμβάνει τη σειρά GX Gallery και το μοντέλο ZX με Real 8K ανάλυση και τις 4K Ultra HD τηλεοράσεις. Η LG, ως αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος ηγέτης στις OLED τηλεοράσεις, ανεβάζει και άλλο τον πήχη στην εμπειρία θέασης και του gaming ξεκινώντας τη διαθεσιμότητα από Μάρτιο 2020 στη Νότια Κορέα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις αγορές στην Ευρώπη και άλλες περιοχές να ακολουθούν.

Οι καταναλωτές θα εκτιμήσουν τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό των premium τηλεοράσεων της LG για το 2020 και την ικανότητά τους να εναρμονίζονται με τον εκάστοτε χώρο, αναβαθμίζοντάς τον ταυτόχρονα. Η τεχνολογία OLED προσφέρει καλύτερη εμπειρία θέασης με τα αυτοφωτιζόμενα pixels στις τηλεοράσεις να είναι σε θέση να ελέγχουν με ακρίβεια το φως για βαθύτερο μαύρο, πιο ρεαλιστικά χρώματα και έντονη αντίθεση.

gx lg oled tv 2020
GX σειρά (φωτό: LG)

Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή για εξαιρετικό σχεδιασμό, τα τρία νέα μοντέλα της σειράς GX Gallery (σε 55, 65 και 77 ίντσες) προσφέρουν μίνιμαλ αισθητική, που καθίσταται δυνατή από την τεχνολογία OLED, η οποία δεν απαιτεί οπίσθιο φωτισμό. Αυτό επιτρέπει στην τηλεόραση να δίνει εικόνα σε μία λεπτή συσκευή – το μοντέλο 65 ιντσών έχει πάχος μόνο 20 χιλιοστά χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστό κουτί ελέγχου. Η τηλεόραση εφαρμόζει στον τοίχο, ακριβώς όπως ένα έργο τέχνης σε μια γκαλερί, λέει η LG.

zx lg oled tv 2020
Σειρά ΖΧ Real 8K OLED TV (φωτό: LG)

Οι πολυαναμενόμενες τηλεοράσεις OLED ZX Real 8K της LG (μοντέλα 88 OLED ZX και 77 OLED ZX) παράγουν περιεχόμενο λεπτομέρειας και σαφήνειας με τετραπλάσια ανάλυση οθόνης από 4Κ και 16 φορές μεγαλύτερη από Full HD. Για “πραγματική 8K εμπειρία”, οι τηλεοράσεις της LG όχι μόνο πληρούν, αλλά ξεπερνούν τα διεθνή πρότυπα της βιομηχανίας για Ultra HD 8K ΤVs, όπως αυτά ορίζονται από την Consumer Technology Association, καθιστώντας τις τηλεοράσεις μεταξύ των πρώτων 8K μοντέλων κατάλληλες για να χρησιμοποιούν το λογότυπο CTA 8K Ultra HD.

gx lg oled tv 2020
GX σειρά (φωτό: LG)

Η LG θα διαθέσει επίσης τις νέες σειρές OLED 4K για το 2020 (μοντέλα CX σε 77, 65, 55 και BX σε 65, 55 ίντσες), με την κάθε μία να προσφέρει την ποιότητα εικόνας για την οποία είναι γνωστή η τεχνολογία OLED. Οι καταναλωτές θα είναι επίσης σε θέση να επιλέξουν ένα νέο μέγεθος όταν θα κυκλοφορήσει η CX OLED TV 48 ιντσών αργότερα μέσα στο έτος. Επιπλέον, η NanoCell TV, η κορυφαία σειρά τηλεοράσεων LCD της LG, καλωσορίζει τα νέα Real 8K μοντέλα (μοντέλα Nano99 σε 75 και 65 ίντσες, Nano95 σε 65 και 55 ίντσες) που φέρουν το λογότυπο CTA 8K UHD όπως και οι αντίστοιχες OLED.

nano99 lg tv 2020
Σειρά Nano99 (φωτό: LG)

Οι περισσότερες LG OLED και 8K NanoCell τηλεοράσεις για το 2020 διαθέτουν τον νέο επεξεργαστή α (Alpha) 9 Gen 3 AI. Ο επεξεργαστής τρίτης γενιάς της εταιρείας βασίζεται στις δυνατότητες των προκατόχων της, αξιοποιώντας την πρόσθετη ισχύ επεξεργασίας και τους προηγμένους αλγορίθμους deep learning για την περαιτέρω ενίσχυση της ποιότητας εικόνας και ήχου στις νέες τηλεοράσεις. O επεξεργαστής α9 Gen 3 ενισχύει την αίσθηση των θεατών μέσω πολλών νέων λειτουργιών που έχουν σχεδιαστεί για να αναβαθμίζουν τις ταινίες, τα αθλήματα, τα παιχνίδια και άλλα είδη περιεχομένου.

Οι τηλεοράσεις της LG για το 2020 υποστηρίζουν τις τελευταίες προδιαγραφές HDMI, συμπεριλαμβανομένων των eARC και ALLM, για υψηλότερη ποιότητα ήχου και ομαλή, χωρίς καθυστέρηση απόδοση. Τα μοντέλα 8K της LG μπορούν να αναπαράγουν native 8K περιεχόμενο από τις ψηφιακές εισόδους HDMI και USB και υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα κωδικοποιητών, συμπεριλαμβανομένων των HEVC, VP9 και AV1, του κωδικοποιητή που προτιμάται από το YouTube και άλλες streaming πλατφόρμες1. Οι τηλεοράσεις 8K της LG υποστηρίζουν ροή περιεχομένου 8K/ 60fps και διαθέτουν πιστοποίηση για την παροχή 8K/60p μέσω HDMI.

Αναγνωρισμένη για την ικανότητά της να αναπαράγει με ακρίβεια τα χρώματα και το δημιουργικό όραμα των κινηματογραφιστών, η LG OLED TV θέτει το πρότυπο για μια κινηματογραφική εμπειρία στο σαλόνι, αναφέρει η ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας. Τα τελευταία μοντέλα OLED της εταιρείας έχουν κερδίσει το «Hollywood Professional Association Excellence in Engineering award» και είναι οι πρώτες τηλεοράσεις που παρέχουν ολοκληρωμένο λογισμικό βαθμονόμησης σε επίπεδο hardware. Επιπλέον, με την υποστήριξη του νέου Dolby Vision IQ και του Filmmaker Mode της UHD Alliance, η LG OLED προβάλλει ταινίες ακριβώς όπως θέλουν οι δημιουργοί τους να αποτυπώνονται. Με εξαιρετική οπτική και ηχητική απόδοση, οι νέες OLED και NanoCell τηλεοράσεις παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο από τους παρόχους παγκοσμίως μέσω δημοφιλών εφαρμογών και υπηρεσιών όπως η Apple TV, η Disney+ και η Netflix.

Ως επιλογή για τους σοβαρούς gamers, οι τηλεοράσεις για το 2020 της LG συνδυάζουν ποιότητα εικόνας με χαρακτηριστικά gaming για την πιο συναρπαστική διαδραστική εμπειρία. Ως πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει τηλεοράσεις με επίσημη NVIDIA G-SYNC συμβατότητα, η LG εισάγει συνολικά 12 νέα μοντέλα OLED που υποστηρίζουν αυτή την απαραίτητη τεχνολογία για gaming. Η τεχνολογία G-SYNC εξασφαλίζει την απόδοση των γραφικών, αυξάνοντας την αίσθηση των παικτών, προσαρμόζοντας τον ρυθμό ανανέωσης της τηλεόρασης στο ρυθμό καρέ του hardware. Η τεχνολογία OLED χρησιμοποιεί την ακρίβεια του κάθε pixel για να παράγει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, χαμηλή καθυστέρηση εισόδου και εξαιρετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης, για μια εκπληκτική εμπειρία gaming χωρίς τρεμόπαιγμα που είναι κοινό στις περισσότερες οθόνες. Οι LG OLED και NanoCell τηλεοράσεις για το 2020 υποστηρίζουν το HDMI VRR, καθιστώντας την LG τη μοναδική εταιρεία που προσφέρει συμβατότητα με μια μεγάλη ποικιλία gaming συσκευών, όπως κάρτες γραφικών και κονσόλες.

Όταν πρόκειται για αθλητισμό, οι τηλεοράσεις LG OLED με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz καθιστούν δυνατή την προβολή πλάνων γρήγορων αθλητικών σε απόλυτη λεπτομέρεια. Χαρακτηριστικά όπως το Sports Alert επιτρέπουν στους χρήστες να ακολουθούν τις αγαπημένες τους ομάδες με ευκολία, παρέχοντας βαθμολογίες σε πραγματικό χρόνο, ενημερωμένα χρονοδιαγράμματα και πολλά άλλα σε μια σειρά από επαγγελματικά αθλήματα, όπως το μπέιζμπολ και το ποδόσφαιρο, ακούγοντας τα συνθήματα των οπαδών σε 360° με δύο ηχεία Bluetooth συνδεδεμένα ταυτόχρονα στην LG τηλεόραση 2020.

Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο τύπου της LG.


1  Μπορεί να απαιτείται η ενημέρωση λογισμικού. Η διαθεσιμότητα περιεχομένου 8K ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τον πάροχο υπηρεσιών.

Previous Article

4K Video Broadcast από την ΕΡΤ για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Next Article

Μετατίθεται για το φθινόπωρο το πρώτο Black Box Audio Video Show