MWC 2018: Πρώτη παρουσίαση του LG V30S ThinQ με AI

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
LG V30S ThinQ

Το LG V30S ThinQ είναι βασισμένο στον προκάτοχό του, LG V30, και διαθέτει ενσωματωμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στη φωτογραφία, στις online αγορές, στην αναζήτηση με εικόνες, ενώ δέχεται και φωνητικές εντολές.

LG V30S ThinQ
To LG V30S ThinQ διαθέτει γυάλινους φακούς και με τη λειτουργία ΑΙ Cam επιλέγει μεταξύ οκτώ θεματικών κατηγοριών για τη λήψη. (φωτό: LG)

Το νέο brand ThinQ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της CES 2018 για να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλες τις οικιακές συσκευές, τις ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες της LG που αξιοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, η LG προχώρησε σε έρευνα και ανάπτυξη διαφοροποιημένων και διαισθητικών λύσεων βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη για τα πιο δημοφιλή και προσιτά smartphones. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κάμερα και στην αναγνώριση φωνής και εικόνας, η λειτουργία Vision AI προσφέρει μια πιο «έξυπνη» και εύχρηστη κάμερα, ενώ η λειτουργία Voice AI ενισχύει σημαντικά το εύρος των διαθέσιμων φωνητικών εντολών στo smartphone V30S ThinQ.

Vision AI: Κάνοντας τη φωτογραφία διαισθητική

Το Vision AI περιλαμβάνει τρία νέα «έξυπνα» χαρακτηριστικά για την κάμερα: το AI Cam, το QLens και το Bright Mode που αυτοματοποιούν και βελτιώνουν την εμπειρία της λήψης φωτογραφιών με το smartphone, τόσο για τους αρχάριους όσο και για τους πιο έμπειρους φωτογράφους.

Το AI Cam αναλύει τα αντικείμενα στο πλάνο και προτείνει τη βέλτιστη λειτουργία για τη λήψη της φωτογραφίας επιλέγοντας μεταξύ οκτώ θεματικών κατηγοριών: πορτρέτο, φαγητό, κατοικίδιο, τοπίο, πόλη, λουλούδι, ανατολή και ηλιοβασίλεμα. Κάθε λειτουργία βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του αντικειμένου λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η γωνία θέασης, το χρώμα, τις αντανακλάσεις, τον φωτισμό και το επίπεδο κορεσμού.

Με το QLens αξιοποιούνται περαιτέρω οι δυνατότητες έξυπνης αναγνώρισης εικόνας και η σάρωση κωδικών QR στοχεύοντας στη βελτίωση της εμπειρίας ηλεκτρονικών αγορών. Εστιάζοντας με την κάμερα σε ένα αντικείμενο, ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για την ηλεκτρονική αγορά του προϊόντος στη χαμηλότερη τιμή ή και άλλων παρόμοιων προϊόντων που μπορεί να τον ενδιαφέρουν. Επίσης με το QLens, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει μια αναζήτηση εικόνων για να δει αντίστοιχες ή παρόμοιες εικόνες τροφίμων, μόδας και διασημοτήτων ή να βρει πληροφορίες για κτίρια και μνημεία.

  O πρώτος κινηματογράφος LED της LG!

Χάρη στη λειτουργία Bright Mode του LG V30S ThinQ η λήψη φωτογραφιών σε σκοτεινά περιβάλλοντα προάγεται. Αντί να μετρά μόνο το φως του περιβάλλοντος όπως κάνουν οι περισσότερες κάμερες των smartphones, αυτή η λειτουργία Τεχνητής Νοημοσύνης χρησιμοποιεί αλγόριθμους και κάνει τις φωτογραφίες να φαίνονται δύο φορές πιο φωτεινές και χωρίς το θόρυβο.

V30S ThinQ New Moroccan Blue
LG V30S ThinQ New Moroccan Blue. (φωτό: LG)

Voice AI: Οι αποκλειστικές φωνητικές εντολές της LG

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το Voice AI που επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν εφαρμογές και να αλλάζουν τις ρυθμίσεις μέσω φωνητικών εντολών. Σε συνεργασία με το Google Assistant, οι αποκλειστικές LG Voice AI εντολές εξαλείφουν την ανάγκη αναζήτησης μέσω των επιλογών μενού και επιτρέπουν την άμεση επιλογή συγκεκριμένων λειτουργιών.

LG V30S ThinQ: Περισσότερη μνήμη, περισσότερος αποθηκευτικός χώρος, περισσότερα χρώματα

Το LG V30SThinQ διαθέτει αναβαθμισμένες λειτουργίες που θα ικανοποιούσαν και τον πιο απαιτητικό χρήστη. Η μνήμη RAM χωρητικότητας 6GB εγγυάται την ομαλή λειτουργία και την ταχύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια του multitasking, ενώ η μνήμη χωρητικότητας 128GB στο LG V30S ThinQ και 256GB στο LG V30S+ ThinQ αντίστοιχα, σημαίνει πως οι χρήστες δεν θα έχουν πρόβλημα χώρου. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό το σπάνιο γεγονός, το κινητό είναι εξοπλισμένο με υποδοχή microSD που μπορεί να υποστηρίξει χωρητικότητα μνήμης μέχρι και 2ΤΒ.

Το LG V30SThinQ, δεν είναι μόνο το πιο λεπτό και ελαφρύ κινητό, μεταξύ των smartphones που διαθέτουν οθόνη 6 ιντσών ή μεγαλύτερη, αλλά είναι και από τα πιο ανθεκτικά καθώς έχει περάσει με επιτυχία 14 κατηγορίες δοκιμών MIL-STD 810G, εγκεκριμένες από το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. Το χρώμα New Moroccan Blue έχει ανανεωθεί με μια πράσινη απόχρωση, ενώ το χρώμα New Platinum Grey δίνει μια εκλεπτυσμένη και κομψή εμφάνιση. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν φακοειδές φινίρισμα που εμφανίζει διαφορετικές αποχρώσεις υπό ορισμένες συνθήκες φωτισμού.

  Η Samsung ξεκινά παραγωγή QD-OLED TV

Διευρύνοντας την εμπειρία Τεχνητής Νοημοσύνης στα Smartphone

Η σουίτα τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης που διαθέτει το LG V30S ThinQ είναι μόνο η αρχή της ανανεωμένης στρατηγικής της εταιρείας για τη δημιουργία πιο έξυπνων smartphones που τοποθετούν τις ανάγκες των καταναλωτών πάνω απ’ όλα. Και άλλα μοντέλα LG θα αποκτήσουν τις κύριες λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης μέσα από ενημερώσεις, αφού ληφθούν υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και άλλοι παράγοντες προκειμένου να μπορούν και αυτά να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη.

«Πολλές εταιρείες μιλάνε για την Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά εμείς ήδη υλοποιούμε την υπόσχεσή μας, ενσωματώνοντας την έξυπνη τεχνολογία στο LG V30S ThinQ σε λειτουργίες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά από τους πελάτες μας για να τους προσφέρουμε ένα εντελώς νέο επίπεδο ευκολίας, το οποίο δεν υπήρχε πότε πριν σε αυτή την κατηγορία των smartphones», δήλωσε ο Hwang Jeong-hwan, Πρόεδρος της LG Mobile Communications Company. «Και θα συνεχίσουμε να εισάγουμε νέες δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης για να ενισχύσουμε τη χρηστικότητα και να αποδείξουμε στους πελάτες μας πως θα βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία του χρήστη και μετά την αγορά μιας LG συσκευής».

Previous Article

MWC 2018: Η Huawei ανακοίνωσε το πρώτο 5G chip για κινητά

Next Article

Canon PowerShot G1 X Mark III review – compact camera