Ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, ψυγεία και πλυντήρια έρχονται στο Matter 1.2

Author: Δέσποινα Κανέλη Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Matter 1.2

Το Matter 1.2 – το IOT στάνταρ σύνδεσης που πρόκειται να οργανώσει το Smart Home επιτρέποντας σε όλες τις συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους – έχει φτάσει στην έκδοση 1.2, με υποστήριξη για εννέα νέα είδη ηλεκτρονικών συσκευών. Ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, ψυγεία και πλυντήρια έρχονται στο Matter, καθώς επίσης και ανιχνευτές καπνού και CO, αφυγραντήρες, κλιματιστικά και ανεμιστήρες.

Η Connectivity Standards Alliance (CSA), ο οργανισμός υπεύθυνος για το Matter, κυκλοφόρησε το Matter 1.2 αυτή την εβδομάδα, έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του Matter 1.0, τηρώντας την υπόσχεσή της για δύο ετήσιες ενημερώσεις. Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών μπορούν πλέον να προσθέσουν υποστήριξη για το Matter στις συσκευές τους, καθώς και οικοσυστήματα όπως το Apple Home, το Amazon Alexa, το Google Home και το Samsung SmartThings έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίζουν τα νέα είδη συσκευών.

Αυτό σημαίνει ότι επιτέλους θα μπορούμε να ελέγχουμε την ηλεκτρική σκούπα, το πλυντήριο, αλλά και πολλές άλλες ηλεκτρικές συσκευές μέσω της εφαρμογής Apple Home.

Το αρχικό  feature σετ για τα νέα είδη συσκευών περιλαμβάνει βασικούς ελέγχους λειτουργίας (εκκίνηση / διακοπή, αλλαγή λειτουργίας) και ειδοποιήσεις – όπως η θερμοκρασία του ψυγείου , η κατάσταση του πλυντηρίου ή ακόμα και η ανίχνευση καπνού.

Matter

Η υποστήριξη του Matter 1.2 για ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ είναι αρκετά εξελιγμένη – απομακρυσμένη εκκίνηση και ειδοποιήσεις προόδου, λειτουργίες καθαρισμού, καθώς και ειδοποιήσεις για την κατάσταση της βούρτσας και την κατάσταση της μπαταρίας.

Οι αφυγραντήρες και οι ανιχνευτές ποιότητας αέρα αποτελούν επίσης ενδιαφέρουσες προσθήκες. Το Matter υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα ανιχνευτών ποιότητας αέρα καθώς, έτσι ώστε οι ατομικοί ανιχνευτές που τοποθετούνται γύρω από ένα σπίτι να μπορούν να παρέχουν δεδομένα σε μια συσκευή όπως ένας αφυγραντήρας, ένα σύστημα κλιματισμού ή έναν απορροφητήρα.

Subscribe to our newsletter!

  Η LG Signature Kitchen Suite στην Ευρώπη
Previous Article

Η Black Friday φέτος διαρκεί έναν μήνα

Next Article

Απίστευτη εφεύρεση: Νέο φάρμακο αναπτύσσει νέα δόντια από το μηδέν