Η Microsoft προσθέτει το ChatGPT AI στο Bing και στον Edge

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Microsoft ChatGPT AI Bing Edge

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησής της Bing, και του Edge Web broweser, οι οποίες υποστηρίζονται από μια αναβαθμισμένη έκδοση της ίδιας τεχνολογίας AI που υποστηρίζει το chatbot ChatGPT. Η εταιρεία υπόσχεται ότι και οι δύο νέες εκδόσεις των προϊόντων θα προσφέρουν μια νέα εμπειρία για την περιήγηση στο Διαδίκτυο και την εύρεση πληροφοριών σε αυτό.

Η Microsoft ανανεώνει τη μηχανή αναζήτησης Bing και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Edge με τεχνητή νοημοσύνη (AI), σε μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειές της να οδηγήσει ένα νέο κύμα τεχνολογίας και να αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συλλέγουν πληροφορίες.

“Αυτή η τεχνολογία πρόκειται να αναδιαμορφώσει σχεδόν κάθε κατηγορία λογισμικού”.

Satya Nadella, CEO, Microsoft

Η Microsoft στοιχηματίζει το μέλλον της στην τεχνητή νοημοσύνη μέσω επενδύσεων δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς αμφισβητεί άμεσα την Google της Alphabet. Σε συνεργασία με την startup OpenAI, η εταιρεία στοχεύει να ξεπεράσει την αντίπαλό της και να διεκδικήσει δυνητικά τεράστιες αποδόσεις από εργαλεία που επιταχύνουν κάθε είδους δημιουργία περιεχομένου, αυτοματοποιώντας τις εργασίες, αν όχι τις ίδιες τις θέσεις εργασίας.

“Είναι μια νέα μέρα στην αναζήτηση”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella σε εκδήλωση παρουσίασης των προϊόντων. Ο Nadella υποστήριξε ότι το παράδειγμα για την αναζήτηση δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παρέχει πληροφορίες πιο ομαλά και πιο γρήγορα από τις παραδοσιακές μεθόδους.

“Αυτή η τεχνολογία πρόκειται να αναδιαμορφώσει σχεδόν κάθε κατηγορία λογισμικού”.

Οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν άνοδο 2,3% στις απογευματινές συναλλαγές.

Microsoft ChatGPT AI Bing Image Creator, Edge
Bing AI Image Creator (scrn Electronicanto)

Η δύναμη της λεγόμενης παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (generative AI) που μπορεί να δημιουργήσει σχεδόν οποιοδήποτε κείμενο ή εικόνα έγινε φανερή με την κυκλοφορία του ChatGPT, του chatbot από το OpenAI. Οι ανθρώπινες απαντήσεις του σε οποιαδήποτε προτροπή έδωσαν στους ανθρώπους νέους τρόπους να σκεφτούν τις δυνατότητες του μάρκετινγκ, τη σύνταξη εργασιών, τη διάδοση ειδήσεων ή ακόμα και τον τρόπο αναζήτησης πληροφοριών στο Διαδίκτυο.

  Λεπτομέρειες για το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung – Galaxy X

Η νέα μηχανή αναζήτησης Bing είναι το ρομπότ σας με τεχνητή νοημοσύνη για το Web”, δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ καταναλωτών της Microsoft Yusuf Mehdi, σημειώνοντας ότι είναι ζωντανή σε περιορισμένη προεπισκόπηση σε επιτραπέζιους υπολογιστές και θα είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές τις επόμενες εβδομάδες.

Το Bing θα τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη και θα λειτουργεί με ένα νέο, επόμενης γενιάς “μοντέλο μεγάλης γλώσσας” που είναι πιο ισχυρό από το ChatGPT, είπε ο Mehdi. Ένα chatbot θα βοηθά τους χρήστες να διατυπώνουν τα ερωτήματα πιο εύκολα, θα δίνει πιο σχετικά, ενημερωμένα αποτελέσματα ή ακόμη και να κάνει τις αγορές ευκολότερες.

Microsoft Bing ChatGTP AI vs Google Search Bart AI

Η Google δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, καθώς καταλαβαίνει ότι κινδυνεύει το σημαντικότερο προϊόν της από πλευράς εσόδων, τουλάχιστον. Αποκάλυψε ένα δικό της chatbot που ονομάζεται Bard, ενώ σχεδιάζει να κυκλοφορήσει AI για τη μηχανή αναζήτησής της που μπορεί να συνθέσει υλικό όταν δεν υπάρχει απλή απάντηση στο Διαδίκτυο.

Εξάλλου, η κινεζική Baidu λανσάρει bot AI τύπου ChatGPT σε μερικές εβδομάδες.

Η απόφαση της Microsoft να ενημερώσει το πρόγραμμα περιήγησής της Edge θα εντείνει τον ανταγωνισμό με το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google.

Η Microsoft λέει ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στο Bing AI και στο Edge AI τροφοδοτούνται από μια αναβαθμισμένη έκδοση του GPT 3.5, του μοντέλου γλώσσας AI OpenAI που τροφοδοτεί το ChatGPT. Η Microsoft το αποκαλεί “Μοντέλο του Προμηθέα” και λέει ότι είναι πιο ισχυρό από το GPT 3.5 και μπορεί να απαντήσει καλύτερα σε ερωτήματα αναζήτησης με ενημερωμένες πληροφορίες και απαντήσεις με σχόλια.

  Η Uni Systems επίσημος μεταπωλητής των Microsoft Surface

Το νέο Bing είναι διαθέσιμο σήμερα “για περιορισμένη προεπισκόπηση desktop υπολογιστή”, αλλά φαίνεται ότι οι χρήστες μπορούν να ρωτήσου» μόνο ένα από τα προκαθορισμένα ερωτήματα και να λαμβάνουν τα ίδια αποτελέσματα κάθε φορά.

Υπάρχει επίσης λίστα αναμονής για να εγγραφείτε για πλήρη πρόσβαση στο μέλλον.

Previous Article

Deutsche Telekom: Δεν πωλείται ο ΟΤΕ

Next Article

Οι προηγμένοι επεξεργαστές της LG προσφέρουν καθηλωτική εμπειρία θέασης με ρεαλιστικά χρώματα