Gaming Laptops με OLED 90Hz – η νέα νόρμα;

Author: Παντελής Περιβολαράκης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
oled 90hz gaming laptop samsung display

Οθόνες OLED 90Hz, με επιδόσεις καλύτερες από LCD, κατάλληλες για gaming laptop, ξεκινά να παράγει άμεσα η Samsung Display.

Η Samsung Display ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή των πρώτων οθονών OLED 90Hz για laptop το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η εταιρeία σκοπεύει να παράγει “πολύ μεγάλες ποσότητες” οθονών OLED 14 ιντσών 90Hz για χρήση σε laptop και notebook. Σύμφωνα με τον Joo Sun Choi, CEO της εταιρείας, οι οθόνες θα μπουν στην παραγωγή τον Μάρτιο.

OLED vs LCD

Οι οθόνες OLED κάνουν εναλλαγή από μια σκηνή σε άλλη πολύ πιο γρήγορα από ό,τι οι οθόνες LCD με ίδιο ρυθμό ανανέωσης. Ως αποτέλεσμα, οι OLED κάνουν πιο “ζωντανή” την παρακολούθηση παιχνιδιών και ταινιών. Για το λόγο αυτό θεωρούνται κατάλληλες για χρήση σε gaming laptop.
H Samsung πιστεύει πως οι καταναλωτές θα υιοθετήσουν γρήγορα την ιδέα μιας OLED, παρόλο που τα αυτά τα πάνελ απαιτούν κάρτες γραφικών υψηλών προδιαγραφών.

Η Samsung Display δήλωσε πως ο ρυθμός ανανέωσης των OLED που θα κατασκευάσει θα είναι δέκα φορές υψηλότερος από τον γρηγορότερο χρόνο απόκρισης οποιασδήποτε άλλης οθόνης στην αγορά έως σήμερα. Η Samsung Display σχολιάζει πως η δική της OLED προσφέρει ταχύτητες συγκρίσιμες με μία οθόνη LCD 120Hz.

Οι δοκιμές OLED 90Hz της Samsung

Σε δοκιμές που πραγματοποίησε η εταιρεία, χρησιμοποιώντας το ίδιο δείγμα, ένα αυτοκίνητο κινούμενο σε υψηλή ταχύτητα, διαπιστωσε πως το θόλωμα του αντικειμένου για την OLED 90Hz ήταν 0,9mm, ενώ για την LCD 120Hz, 1mm. H Samsung λέει ότι οι OLED έχουν πολύ μικρό motion blur και δίνουν πρακτικά το ίδιο ποσοστό απόκρισης με πιο γρήγορες οθόνες LCD. Τέλος, δεν είναι ακόμη σαφές ποια θα είναι η τιμολόγηση των νέων OLED οθονών.

  Η εποχή των οικονομικών SSD τελειώνει

Previous Article

Ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες του Lenovo X1 Fold με δώρο αξίας 299€

Next Article

Honor View 40 5G επίσημα – νέα στρατηγική για το 2021