Οικονομικές OLED TV 48″ προ των πυλών

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
lg oled tv

H LG Display ανακοίνωσε τα πλάνα της για παραγωγή OLED TV πάνελ με διαγώνιο 48 ίντσες – τηλεοράσεις από πολλούς κατασκευαστές.

Η LG Display παρουσίασε τα μελλοντικά της σχέδια σε ό,τι αφορά τις OLED TV, στο 2019 OLED Korea conference. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η εταιρεία μίλησε σχετικά με την παραγωγή εύκαμπτων, διαφανών, τυλιγόμενων και με ανάλυση 8K, OLED πάνελ. Τα παραπάνω είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενα και γνωστά, σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες της εταιρείας. Αυτό που δεν ήταν γνωστό και έχει ευρύτερο ενδιαφέρον είναι το πλάνο της για την παραγωγή OLED TV πάνελ 48″.

H παραγωγή και διάθεση από την LG Display, OLED πάνελ 48 ιντσών για τηλεοράσεις σημαίνει ότι, στο μέλλον θα γίνουν διαθέσιμες τηλεοράσεις OLED σε μικρότερες ίντσες.

Σήμερα, η μικρότερη διάσταση στην οποία είναι διαθέσιμες οι OLED TV είναι οι 55″. Το σχετικά μεγάλο μέγεθος, σε συνδυασμό με το κόστος κατασκευής των υψηλής τεχνολογίας πάνελ OLED, έχει ως αποτέλεσμα οι τηλεοράσεις OLED να είναι σχετικά ακριβές. Τα μικρότερα OLED πάνελ των 48″ αναμένεται να κάνουν περισσότερο προσιτές τις τηλεοράσεις OLED, σε αντίστοιχη διάσταση βέβαια.

Με δεδομένο ότι η LG Display τροφοδοτεί με OLED πάνελ όχι μόνο την LG, αλλά το σύνολο σχεδόν των κατασκευαστών τηλεοράσεων OLED, μικρότερες τηλεοράσεις αυτού του τύπου θα δούμε, κατά πάσα πιθανότητα, από πολλούς κατασκευαστές.

Η LG Display σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή της τα επόμενα χρόνια και η παραγωγή και διάθεση πάνελ για OLED TV μικρότερων διαστάσεων είναι ένας τρόπος για την επέκταση της αγοράς. Εξάλλου, η LG Display θα επεκτείνει τη σειρά πάνελ για 8K OLED TV για τηλεοράσεις 65″ και 77″.

Οι ανακοινώσεις της LG Display έρχονται να συμπληρώσουν και να επεκτείνουν τα πλάνα και τις προβλέψεις της LG, η οποία πρόσφατα ξεκίνησε την παγκόσμια διάθεση των τηλεοράσεων της για το 2019. Στο σχετικό report, η LG προβλέπει ότι “η ζήτηση για τηλεοράσεις OLED αναμένεται να αυξηθεί και να φτάσει φέτος τα 3,6 εκατομμύρια μονάδες, 7 εκατομμύρια μονάδες το 2020 και 10 εκατομμύρια το 2021”.

Με τις, έως σήμερα, γνωστές επιδόσεις εικόνας των OLED TV, έτσι όπως τις γνωρίζουμε από τις τηλεοράσεις OLED 55″ και 65″, οι μικρότερες OLED TV αναμένεται να συμπιέσουν τις πωλήσεις των LCD TV.

Εκτίμησή μας είναι ότι, αν οι επιδόσεις των μικρότερων OLED TV είναι εφάμιλλες των μεγαλύτερων OLED TV, οι λόγοι για την επιλογή αγοράς μιας LCD TV, με τις γνωστές έως σήμερα τεχνολογίες, θα ελαχιστοποιηθούν.

H κύρια εικόνα του άρθρου είναι της LG.

Previous Article

USB 4: Ταχύτητες έως 40Gbps και συμβατότητα με Thunderbolt 3

Next Article

H Huawei προσφεύγει δικαστικά κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ