H πρώτη OLED TV 48″ διαθέσιμη στην Ελλάδα από τη Sony

Author: No Comments Share:
H πρώτη OLED TV 48" διαθέσιμη στην Ελλάδα από τη Sony

Η πρώτη, μικρού μεγέθους, OLED TV 48” της σειράς τηλεοράσεων Master της Sony είναι διαθέσιμη στα καταστήματα, στην Ελλάδα.

Η Sony ανακοινώνει την διαθεσιμότητα της τηλεόρασης A9 4K HDR OLED 48″. Η 48 ιντσών Sony A9 OLED TV αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη της εταιρείας στη σειρά τηλεοράσεων Master (Master Series). Η 49” Sony A9 OLED TV συνδυάζει τις κορυφαίες καινοτομίες της Sony στους τομείς της επεξεργασίας εικόνας και ήχου, οι οποίες προσφέρονται σε διάσταση μόλις σε 48″. Από όσο γνωρίζουμε, η 48″ A9 4K HDR OLED TV είναι η πρώτη σε αυτό το μέγεθος που διατίθεται στην Ελλάδα. Λόγω του μεγέθους της, μπορεί εν δυνάμει παρουσιάζει δύο πλεονεκτήματα: Να χωρά σε μικρά δωμάτια και, φυσικά, να προσφέρεται σε χαμηλή τιμή για το είδος της τεχνολογίας της. OELD. H Sony KD-48A9 έχει ονομαστική τιμή στην Ελλάδα 1.850€, όπως πληροφορούμαστε από την επίσημη ιστοσελίδα της Sony.

Τηλεοράσεις OLED 48 ιντσών έχει ανακοινώσει, επίσης, η LG, από την οποία προέρχονται άλλωστε και τα OLED πάνελ 48″, μέσω της LG Display.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Sony χωρίς επεξεργασία.

Ο επεξεργαστής εικόνας X1 Ultimate βρίσκεται στο επίκεντρο της υπεροχής της Α9 – αναλύει τα δεδομένα εικόνας με ακρίβεια για να αναδείξει την έντονη αντίθεση της OLED, με έντονα μαύρα, υψηλή φωτεινότητα και πραγματικά ρεαλιστικές εικόνες. Με το «Pixel Contrast Booster» το χρώμα και η αντίθεση ενισχύονται στις φωτεινές περιοχές, για να μπορείτε να απολαμβάνετε σκηνές γεμάτες ρεαλισμό και αποχρώσεις, περισσότερο βάθος, λεπτές υφές και τη μοναδική αντίθεση στα μαύρα που μόνο η OLED μπορεί να αποδώσει. Επίσης, για πρώτη φορά σε μια τηλεόραση OLED, η A9 ενσωματώνει την τεχνολογία X-Motion Clarity™ της Sony, εξασφαλίζοντας ότι ακόμα και οι σκηνές δράσης υψηλής ταχύτητας είναι ομαλές και καθαρές. Οι κινούμενες εικόνες ελέγχονται με ακρίβεια για ελαχιστοποίηση της θόλωσης, και παραμένουν ρεαλιστικές με λιγότερη απώλεια φωτεινότητας στις σκηνές υψηλής ταχύτητας.

Η σειρά A9 διατηρεί την κληρονομιά της Sony προσφέροντας μια πραγματικά συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία με την τεχνολογία Acoustic Surface Audio, με την οποία η ίδια η οθόνη είναι το ηχείο. Ο πρωτοποριακός ενεργοποιητής δονείται διακριτικά για να δημιουργήσει ήχο τον οποίο ακούτε να αναπαράγεται από το σημείο της οθόνης όπου συμβαίνει η δράση, π.χ. τον διάλογο των χαρακτήρων, τον θόρυβο του κινητήρα αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με την εξαιρετικά λεπτή και λιτή σχεδίαση One Slate της Sony, εστιάζετε στην εικόνα χωρίς περισπασμούς. Ένα ισχυρό subwoofer είναι τοποθετημένο διακριτικά στο πίσω μέρος της τηλεόρασης για να δημιουργήσει πιο δυναμικό, με μπάσο ήχο, ιδανικό για ταινίες δράσης και μουσική. 

Η νέα τηλεόραση A9 συνεχίζει να προσφέρει πιστά την πρόθεση του δημιουργού με τη λειτουργία «Netflix Calibrated Mode». Αυτή η λειτουργία έχει αναπτυχθεί ειδικά για την παρακολούθηση περιεχομένου παραγωγής Netflix, ενώ η αναπαραγωγή εικόνας στην τηλεόραση γίνεται με την ίδια ποιότητα εικόνας όπως στην αξιολόγηση του πρωτοτύπου στο στούντιο. Με τη λειτουργία «Netflix Calibrated Mode», το όραμα και ο σκοπός του δημιουργού διατηρούνται απόλυτα. Επιπλέον, η σειρά Α9 υποστηρίζει τη λειτουργία «IMAX Enhanced» και ανταποκρίνεται σε υψηλής ποιότητα χρώμα, αντίθεση, ευκρίνεια και ήχο, προσφέροντας σας μια καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας στο σπίτι, αξιοποιώντας πλήρως το βελτιωμένο περιεχόμενο IMAX.

Η MASTER σειρά τηλεοράσεων A9 4K HDR OLED της Sony διαθέτει «Ambient Optimization», μια νέα τεχνολογία που βελτιστοποιεί την ποιότητα της εικόνας και του ήχου σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της εικόνας σύμφωνα με τις συνθήκες φωτισμού του χώρου, ενισχύοντας τη φωτεινότητα σε φωτεινούς χώρους και μειώνοντάς τη σε σκοτεινούς, ώστε να απολαμβάνετε πάντα την ιδανική προβολή. Εντοπίζει ακόμα και αντικείμενα στο χώρο, όπως κουρτίνες και έπιπλα που μπορεί να απορροφούν ή να αντανακλούν τον ήχο, βελτιώνοντας την ακουστική, ώστε ο ήχος να μην αλλοιώνεται.

Η Α9 διαθέτει Android TV με Google Assistant, Google Play Store και ενσωματωμένο Chromecast, το οποίο προσφέρει στους χρήστες εύκολη πρόσβαση σε περιεχόμενο, υπηρεσίες και συσκευές, μέσω της εκτενούς πλατφόρμας του. Τα πρωτότυπα user interface μενού και η λειτουργία φωνητικού ελέγχου της Sony ενισχύονται επίσης για πιο εύκολη καθημερινή χρήση. Οι χρήστες του Apple AirPlay 2 μπορούν να μεταδώσουν ταινίες, μουσική, παιχνίδια και φωτογραφίες στην τηλεόρασή τους απευθείας από το iPhone, iPad ή Mac τους. Η τεχνολογία Apple HomeKit παρέχει έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο για τους χρήστες να ελέγχουν την τηλεόρασή τους απευθείας από τo iPhone, iPad ή Mac τους.

Διαθεσιμότητα A9 4K HDR OLED

Η τηλεόραση A9 4K HDR OLED της σειράς τηλεοράσεων MASTER Series της Sony είναι πλέον διαθέσιμη στα καταστήματα. 

Για συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την τιμή και τη διαθεσιμότητα, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της Sony: https://www.sony.gr/ .

Sony MASTER Series A9 4K HDR OLED TV: Βασικά χαρακτηριστικά

Διαστάσεις οθόνης: 48”

 • Το νέο μέγεθος οθόνης 48” ιντσών ανταποκρίνεται στην ζήτηση για μικρότερες, υψηλής ποιότητας τηλεοράσεις OLED
 • Η μικρή, κεντρική βάση αλουμινίου παρέχει στους χρήστες ευελιξία σε μικρότερους χώρους
 • Προσφέρει την καλύτερη ποιότητα εικόνας της κατηγορίας, σε μικρότερο μέγεθος οθόνης
 • Περιλαμβάνει τις κορυφαίες λειτουργίες των τηλεοράσεων OLED της Sony, όπως τον επεξεργαστή εικόνας X1 Ultimate, τις τεχνολογίες «Pixel Contrast Booster» και «Acoustic Surface Audio™»
 • X-Motion Clarity για οθόνες OLED: Αυτή η επαναστατική, κορυφαία τεχνολογία από τη Sony θα είναι πλέον διαθέσιμη και στις οθόνες OLED, βελτιώνοντας τη δράση στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο για να κάνει την εικόνα πιο φωτεινή, πιο καθαρή και πιο ομαλή από ποτέ για μια απαράμιλλη εμπειρία θέασης αθλητικών γεγονότων 
 • H νέα λειτουργία «Ambient Optimization» βελτιστοποιεί την ποιότητα εικόνας και ήχου σε οποιοδήποτε περιβάλλον χρήστη. Προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της εικόνας στο φως του περιβάλλοντος στο δωμάτιο, αυξάνοντάς τη σε φωτεινά δωμάτια και μειώνοντάς τη σε σκοτεινά δωμάτια για μια τέλεια εμπειρία θέασης
 • Με οθόνη TRILUMINOS™ αναπαράγει τις λεπτές αποχρώσεις των χρωμάτων
 • Συμβατό με Dolby Vision™ και Dolby Atmos™
 • Λειτουργεί με Smart Speakers, συμπεριλαμβάνοντας συσκευές συμβατές με Google Home 
 • Εύκολη συνδεσιμότητα με τις περισσότερες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
 • Γρήγορη πρόσβαση σε μια σειρά περιεχομένου και υπηρεσιών με το Android TV
 • Η λειτουργία «Netflix Calibrated Mode» διασφαλίζει κινηματογραφική πιστότητα στην εμπειρία θέασης στο Netflix. Αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς ποιότητας εικόνας της Sony σε συνεργασία με τους colour scientists του Netflix, το «Netflix Calibrated Mode» προσφέρει ποιότητα εικόνας που πλησιάζει εκείνη ενός master monitor που χρησιμοποιείται σε στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών
 • Υποστηρίζει «IMAX® Enhanced™», έτοιμο να ανταποκριθεί σε υψηλής ποιότητας χρώμα, αντίθεση, ευκρίνεια και ήχο. Συνηθίστε στην ιδέα ότι θα απολαμβάνετε μια εντυπωσιακή εμπειρία ψυχαγωγίας στο σπίτι σε μία τηλεόραση που θα αξιοποιεί πλήρως το βελτιωμένο περιεχόμενο IMAX
 • Η λειτουργία «Custom», μαζί με τις άλλες βαθμονομημένες λειτουργίες θέασης της Sony, παρέχει διάφορες επιλογές θέασης που ταιριάζουν στις διαφορετικές προτιμήσεις των χρηστών, διατηρώντας πιστά την πρόθεση του δημιουργού
Previous Article

Accenture Cloud First: Δυναμικό ξεκίνημα

Next Article

LG GX Soundbar για τις GX Gallery OLED TV