One UI 5.0: Μετατρέψτε τη Samsung Smart TV σας σε Έξυπνο ξυπνητήρι με το smartphone

Author: Δημήτρης Χατζής Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
One UI 5.0: Μετατρέψτε τη Samsung Smart TV σας σε έξυπνο ξυπνητήρι - samsung the wall microled tv ελλάδα

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που έχει προσθέσει η Samsung στη σειρά Galaxy S22 με την πρόσφατη ενημέρωση υλικολογισμικού One UI 5.0 είναι οι λειτουργίες (“Modes”) και οι ρουτίνες (“Routines“), ιδιαιτέρως χρήσιμα σε συνεργασία με τις Smart TV. Ή μάλλον, η εταιρεία πρόσθεσε το στοιχείο “Modes” στις υπάρχουσες “Routines” και μετονόμασε την εφαρμογή – παλαιότερα γνωστή ως Bixby Routines – σε “Modes and Routines“.

Το νέο στοιχείο Modes φέρνει υψηλό βαθμό αυτοματισμού στις συσκευές One UI 5.0 με βάση το αν ο χρήστης εργάζεται, οδηγεί, κοιμάται και πολλές άλλες δραστηριότητες. Οι λειτουργίες μπορούν να ενσωματωθούν με το SmartThings, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τις συσκευές έξυπνου σπιτιού — και Matter — να αλλάζουν συμπεριφορά σύμφωνα με τις λειτουργίες σας στο One UI 5.0.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια “Sleep Mode” και να μετατρέψετε την έξυπνη τηλεόρασή σας Samsung σε ξυπνητήρι απευθείας από το Galaxy S22 σας. Ή μπορείτε να κάνετε την τηλεόρασή να αλλάζει αυτόματα τη λειτουργία εικόνας σε μια συγκεκριμένη νυχτερινή ώρα. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε το επίπεδο έντασης και διάφορες άλλες ρυθμίσεις.

Ενεργοποιήστε τη Samsung Smart TV σας καθώς ξυπνάτε χρησιμοποιώντας το One UI 5.0

Αρχικά, θα πρέπει να δημιουργήσετε τη λειτουργία ύπνου στη συσκευή σας Galaxy που έχει το One UI 5.0. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας και μεταβείτε στις “Modes and Routines“. Επιλέξτε “Sleep” από την καρτέλα “Modes” ή εάν η επιλογή λείπει, πατήστε “Add mode” και επιλέξτε “Sleep” από εκεί.

One UI 5.0 Modes
Πώς διαχειριζόμαστε τα “Modes” στο One UI 5.0

Πατήστε “Start” για να ξεκινήσετε τη δημιουργία της Λειτουργίας ύπνου. Χρησιμοποιήστε την κυκλική πρόσοψη ρολογιού για να επιλέξετε τις ώρες ύπνου σας. Προαιρετικά, επιλέξτε έναν ήχο ξυπνητηριού και τις επιλογές δόνησης και αναβολής που προτιμάτε. Πατήστε “Next” όταν είστε έτοιμοι.

Εξατομικεύστε τις επιλογές “Do not disturb” όπως θέλετε, πατήστε “Next” και επιλέξτε τις ρυθμίσεις που θέλετε να εφαρμόσετε όταν ξεκινά η Λειτουργία ύπνου, όπως Κλίμακα του γκρι, Dark mode, Eye comfort shield, Power Saving και Sound mode και ένταση. Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε “Done“.

Μίξη modes και SmartThings scenes για να μετατρέψετε τη Samsung TV σας σε ξυπνητήρι

Αφού ρυθμίσετε τη λειτουργία ύπνου, προς τα κάτω θα βρείτε την επιλογή “When mode ends” στον πίνακα “Control SmartThings“. Επιλέξτε την τηλεόρασή σας, βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο ελέγχου “Turn on” είναι επιλεγμένο και ρυθμίστε την επιθυμητή ένταση. Όταν είστε έτοιμοι, επιστρέψτε στην προηγούμενη οθόνη.

One UI 5.0: Μετατρέψτε τη Samsung TV σας σε έξυπνο ξυπνητήρι
Σύνδεση με Smart TV

Πατήστε “Run scenes” και επιλέξτε “Create scene“. Πατήστε το κουμπί “+” στην περιοχή “Actions” και επιλέξτε “Control devices” από τη λίστα ενεργειών. Επιλέξτε τη Samsung smart TV σας για να προσαρμόσετε ακόμη περισσότερο την πρωινή συμπεριφορά της. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε την πηγή και τη λειτουργία εικόνας. Όταν ολοκληρώσετε την προσαρμογή αυτών των παραμέτρων, ονομάστε τη σκηνή σας και επιλέξτε ένα εικονίδιο.

Τέλος, πατήστε “Run” για να δοκιμάσετε τη σκηνή και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί όπως προβλέπεται. Όταν πατάτε το κουμπί “Run“, η τηλεόρασή θα πρέπει να ενεργοποιείται με ενεργοποιημένες τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις (λειτουργία εικόνας, πηγή, επίπεδο έντασης και ούτω καθεξής). Εάν όλα είναι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, πατήστε “Save“. Και τέλος, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στη σκηνή που μόλις ονομάσατε και δημιουργήσατε για να τη συσχετίσετε με τη λειτουργία ύπνου.

Υπενθύμιση: Χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες και τις ρουτίνες, μπορείτε να κάνετε τη Samsung Smart TV και άλλες συσκευές SmartThings να συμπεριφέρονται με διάφορους τρόπους όταν είναι ενεργές διαφορετικές λειτουργίες. Αντίστροφα, μπορείτε να ρυθμίσετε την τηλεόρασή σας ώστε να έχει μια πιο σκοτεινή λειτουργία εικόνας όταν η λειτουργία αδράνειας ενεργοποιείται αυτόματα χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση “When mode starts” (και όχι “When mode ends”) και πολλά άλλα.

  Ξεκίνησε το Samsung Innovation Campus: Upskilling Digitally
Previous Article

Samsung Galaxy S23: Κυκλοφορία και χαρακτηριστικά

Next Article

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τους δείκτες μια ώρα πίσω – τέλος η κατάργηση