Oppo Find X3 Pro: super-close-up φακός τραβάει φωτoγραφίες με 60x zoom

Author: No Comments Share:
oppo find x3 pro

Το νέο Oppo Find X3 Pro προσφέρει μια εντυπωσιακή επιλογή για τα δεδομένα του smartphone photography, με φακό microlens που δίνει 60x zoom.

Μετά από μια σειρά διαρροών στο διαδίκτυο σχετικά με την ναυαρχίδα της Oppo, το Oppo Find X3 Pro, η εταιρεία ανακοίνωσε την συσκευή επίσημα με μια ασυνήθιστη αλλά εντυπωσιακή πρόταση για την κύρια κάμερα του. Αυτό που τραβάει την προσοχή στην όψη της συσκευής είναι η κύρια κάμερα που βρίσκεται στο πίσω μέρος, καθώς διαθέτει έναν ασυνήθιστο σχεδιασμό. Όσον αφορά την κύρια κάμερα, ο αισθητήρας microlens του Find X3 Pro ξεχωρίζει καθώς δίνει στους χρήστες μια ξεχωριστή εμπειρία φωτογραφίας και βίντεο, με 60x ζουμ για super-close-up λήψεις που σε συνδυασμό με την επωνυμία της Sony να βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του, υπόσχεται εξαιρετικά αποτελέσματα στις εικόνες που μπορεί να παράγει.

Η κύρια κάμερα του Oppo Find X3 Pro, όπως και ο ultrawide φακός, χρησιμοποιούν τον αισθητήρα Sony IMX766 ανάλυσης 50MP, που σημαίνει θεωρητικά ότι η ποιότητα της εικόνας θα πρέπει να είναι συγκρίσιμη μεταξύ των δύο. Ακόμη, διαθέτει έναν τηλεφακό με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ανάλυσης 13MP με 2x οπτικού ζουμ. Να σημειωθεί, πως ο προκάτοχος του, το Find X2 είχε τηλεφακό με 5x οπτικό ζουμ, ωστόσο δεν σημαίνει απαραίτητα πως είχε καλύτερη απόδοση. Το Find X2 Pro χρησιμοποιούσε παλιότερης γενιάς αισθητήρα και ελπίζουμε πως η Oppo έχει κάνει τις σωστές επιλογές σε ότι αφορά τις προδιαγραφές του αισθητήρα.

oppo find x3 pro close up zoom
Oppo Find X3 Pro: Super-close-up φακός τραβάει φωτoγραφίες με 60x ζουμ (φωτό: Oppo)

Ο microlens του Oppo Find X3 Pro μπορεί να καταγράψει θέματα που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι

Ο microlens των 3MP που διαθέτει η συσκευή δεν προσφέρει τις βασικές λειτουργίες που προσφέρουν άλλοι, καθώς χρησιμοποιεί μεγέθυνση 60x και μοιάζει περισσότερο με μικροσκόπιο, παρά με macro φακό. Λόγω του εξαιρετικά μικρού εστιακού βάθους, έχει τη δυνατότητα να δει πολύ μικρά αντικείμενα, που πολλές φορές μπορεί να μην φαίνονται με γυμνό μάτι, όπως είναι τα pixels μιας οθόνης. Ακόμη, διαθέτει ένα δαχτυλίδι led γύρω του για τις ανάγκες φωτισμού του θέματος που φωτογραφίζεται.

oppo find x3 pro
Αριστερά φαίνεται η φωτογραφία ενός βράχου με την κύρια κάμερα του Find X3 Pro και δεξιά ο ίδιος βράχος τραβηγμένος με 60x ζουμ (φωτό: arstechnica.net)

Στις δειγματοληπτικές φωτογραφίες φαίνεται πως το βάθος πεδίου είναι αρκετά μικρό, λόγω της απόστασης του θέματος που απέχει μόλις λίγα χιλιοστά από τον φακό, κάτι που κάνει την φωτογραφία να φαίνεται θολή στα σημεία που δεν έχουν εστιαστεί, αλλά αυτό είναι φυσικό όταν επιχειρείται μια τέτοια macro λήψη.

Στην οθόνη του Oppo Find X3 Pro βρίσκεται ένα OLED panel 6,7 ιντσών ανάλυσης 3216 x 1440 pixels με φωτεινότητα 1300 nits και ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz. Η Oppo τονίζει το γεγονός πως το panel έχει 10-bit βάθος χρώματος όπως επίσης και την ενσωματωμένη διαχείριση χρωμάτων πλήρους διαδρομής μέσω του ColorOS. Αυτό σημαίνει πως οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παράγονται από τη συσκευή μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη με περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο χρώματα, σε αντίθεση με τα 16,7 εκατομμύρια που προσφέρουν οι συμβατικές οθόνες smartphone.

Όσον αφορά τα λοιπά χαρακτηριστικά της συσκευής, περιλαμβάνεται ο επεξεργαστής Snapdragon 888, 12GB μνήμης RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία του Find X3 Pro έχει χωρητικότητα 4500mAh με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 65W και υποστήριξη ασύρματης φόρτισης 30W που μπορεί να φορτίσει την συσκευή πλήρως σε 80 λεπτά. Ακόμη, υπάρχει in-screen αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη και η συσκευή έρχεται με προεγκατεστημένο το ColorOS, το skin της Οppo, βασισμένο σε Android 11.

Η Oppo θα ξεκινήσει την κυκλοφορία του Oppo Find X3 Pro από τις αρχές Απριλίου στη Δυτική Ευρώπη με τιμή 1149 ευρώ, ωστόσο η εταιρεία αναφέρει πως η διάθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει μεταξύ των χωρών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία σχετικά με την κυκλοφορία της συσκευής στην χώρα μας.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Play Off & Play Out σε live streaming

Next Article

Google, ΟΑΕΔ & Υπουργείο Εργασίας: κοινό πιστοποιητικό επαγγελματικής εκπαίδευσης