Το PS5 είναι η πρώτη κονσόλα που ξεπέρασε σε πωλήσεις το Nintendo Switch μετά από σχεδόν τρία χρόνια

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
Το PS5 είναι η πρώτη κονσόλα που ξεπέρασε σε πωλήσεις το Nintendo Switch μετά από σχεδόν τρία χρόνια

Το PS5 μόλις έγινε η πρώτη κονσόλα που ξεπέρασε σε πωλήσεις το Nintendo Switch στις Η.Π.Α δίνοντας τέλος στο σερί 33 μηνών της Nintendo.

Το PS5 της Sony μόλις έγινε η πρώτη κονσόλα που ξεπέρασε σε πωλήσεις το Nintendo Switch στις Η.Π.Α μετά από σχεδόν τρία χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με δεδομένα που συλλέχτηκαν από αναλυτές του The NPD Group. Το Nintendo Switch ήταν κορυφαίο σε πωλήσεις στις Η.Π.Α για 33 μήνες στην σειρά, ενώ ξεπέρασε σε πωλήσεις τα PS5 και Xbox Series X ακόμα και στην παρουσίαση τους.

Πάντως, αυτό το σερί έφτασε στο τέλος του. «Το PlayStation 5 έγινε η κορυφαία σε πωλήσεις hardware πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο σε αριθμό κομματιών και χρημάτων,» εξηγεί ο Mat Piscatella του NPD. «Το PlayStation 5 είναι η best seller κονσόλα του 2021 όσον αφορά στα έσοδα, ενώ το Nintendo Switch βρίσκεται στην κορυφή στον αριθμό κομματιών που πουλήθηκαν.» Το NPD Group καταγράφει πωλήσεις μόνο στις Η.Π.Α, οπότε δεν συμπεριλαμβάνει τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Το OLED Nintendo Switch

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Sony κατάφερε να πουλήσει περισσότερες κονσόλες τον Σεπτέμβριο, ή αν η Nintendo δυσκολεύτηκε να πουλήσει κομμάτια του Switch – ή ελάττωσε την παραγωγή – μιας και η κυκλοφορία του OLED Switch ίσως έριξε το ενδιαφέρον για τον προκάτοχό του. Έτσι και αλλιώς, η Nintendo μπορεί να ξαναλάβει την πρωτιά τον Οκτώβριο αν η ζήτηση του Switch ανέβει ξανά.

Το PS5 είναι η κονσόλα της Sony που πουλήθηκε πιο γρήγορα από ποτέ, με περισσότερα από 10 εκατομμύρια κομμάτια να έχουν πουληθεί ήδη. Η Nintendo έχει καταφέρει να πουλήσει 89 εκατομμύρια κονσόλες Switch από όταν κυκλοφόρησε το 2017. Η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα νούμερα πωλήσεων των Xbox, αλλά ο Daniel Ahmad, αναλυτής στο Niko Partners, μοιράστηκε εκτιμήσεις στο twitter του νωρίτερα φέτος. Αυτές οι εκτιμήσεις δείχνουν πως η Microsoft έχει καταφέρει να πουλήσει 6,6 εκατομμύρια κονσόλες Xbox Series X/S μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Previous Article

Το νέο μικροσκοπικό LG Eclair soundbar προσφέρει ήχο για ταινίες και μουσική

Next Article

EON TV: Η νέα πλατφόρμα IPTV της Nova

sonos move