Η κάμερα του realme 8 Pro τραβάει φωτογραφίες 108MP

Author: No Comments Share:
realme 8 pro

Η εταιρεία παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της κάμερας 108MP του realme 8 Pro και όλες τις λειτουργίες που πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.

Η realme, μια από της ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες smartphone στον κόσμο, παρουσίασε στις 2 Μαρτίου την κάμερα του επερχόμενου Realme 8 Pro, στην ψηφιακή εκδήλωση Camera Innovation Event. Το Realme 8 Pro είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας με αισθητήρα ανάλυσης 108MP και χρησιμοποιεί τον τρίτης γενιάς ISOCELL HM2, κατασκευασμένο από την Samsung. Στην ψηφιακή εκδήλωση, η Realme παρουσίασε τις λειτουργίες της κάμερας, που περιλαμβάνουν δυνατότητες που ανέπτυξε η εταιρεία όπως είναι το Tilt-shift βίντεο, το Starry time-lapse βίντεο το Zoom In-Sensor και νέα φίλτρα πορτραίτου.

realme 8 pro isocell hm2
Ο ISOCELL HM2 των 108MP παράγει εικόνες διαστάσεων 12000×9000 pixels και έχει μέγεθος 1 / 1,52 ίντσες (φωτό: realme)

Ο ISOCELL HM2 των 108MP που χρησιμοποιείται ως κύριος αισθητήρας της συσκευής, παράγει εικόνες διαστάσεων 12000 x 9000 pixels και έχει μέγεθος 1 / 1,52 ίντσες. Το μεγάλο του μέγεθος εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα εικόνας και μαζί με την τεχνολογία Smart-ISO, το realme 8 Pro καταφέρνει να τραβήξει ευκρινείς φωτογραφίες με ζωντανά χρώματα, ακόμη και μετά από μεγάλη μεγέθυνση.

realme 8 pro zoom-in
Η τεχνολογία Ζοομ In-sensor χρησιμοποιεί οκτώ φωτογραφίες ανάλυσης 12MP για την δημιουργία μιας ευκρινούς μεγεθυσμένης φωτογραφίας (φωτό: Realme)

realme 8 Pro: ευκρίνεια για να ανταγωνίζεται πραγματικούς τηλεφακούς

Η νέα τεχνολογία Zoom In-sensor του realme 8 Pro με δυνατότητα 3x ζουμ, χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα 12MP που αντιστοιχούν στον τηλεφακό της συσκευής για να δημιουργήσει μια φωτογραφία με μεγαλύτερη ευκρίνεια, με αποτέλεσμα καλύτερο από ορισμένους οπτικούς τηλεφακούς, σύμφωνα με την εταιρεία. Η διαδικασία απεικόνισης γίνεται ταχύτερα καθώς συνδυάζονται οκτώ φωτογραφίες ανάλυσης 12MP στη σειρά και εισαγάγονται στον αλγόριθμο που ανέπτυξε η εταιρεία, ώστε να δοθεί ακόμη υψηλότερη ανάλυση στην εικόνα.

Έναστρο βίντεο με τη λειτουργία Starry Time-lapse

Η εταιρεία έχει, επίσης, δημιουργήσει έναν αλγόριθμο που αφορά το έναστρο time-lapse βίντεο, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να δημιουργήσουν βίντεο με τα διαρκώς μεταβαλλόμενα σύμπαντα χωρίς την ανάγκη επαγγελματικού φωτογραφικού εξοπλισμού ή περαιτέρω επεξεργασίας. Το Starry Mode Time-lapse τραβάει 30 φωτογραφίες ανά λεπτό και σε διάρκεια 480 δευτερολέπτων δημιουργεί ένα βίντεο που δείχνει τον έναστρο ουρανό με 480 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα.

To realme 8 Pro είναι η πρώτη συσκευή παγκοσμίως με δυνατότητα Tilt-shift Time-lapse

Η realme, με έναν ακόμη αλγόριθμο, καταφέρνει με το Realme 8 Pro να δώσει στους χρήστες μια δυνατότητα που διαφορετικά θα χρειάζονταν κάποιον πολύ ακριβό φακό μετατόπισης κλίσης. Οι tilt-shift φακοί μπορούν να δημιουργήσουν φωτογραφίες κρατώντας μόνο ένα μέρος της εικόνας καθαρό, θολώνοντας άλλα σημεία, μέσω της αλλαγής κλίσης των κρυστάλλων τους. Αυτή η μέθοδος δημιουργεί ένα αποτέλεσμα γνωστό ως miniature effect που δίνει στις φωτογραφίες την αίσθηση ενός μικρόκοσμου.

realmy 8 pro tilt shift
Το realme 8 Pro είναι η πρώτη συσκευή παγκοσμίως με δυνατότητα Tilt-shift Time-lapse (φωτό: realme)

Το κινητό δίνει την δυνατότητα αλλαγής της κλίσης με επιπρόσθετες ρυθμίσεις που αφορούν το σχήμα, την γωνία, την θέση αλλά και το εύρος του εφέ που εμφανίζονται εκτός εστίασης στην εικόνα. Ακόμη, δίνει στους χρήστες την ελευθερία της μετάβασης αυτού το εφέ μεταξύ της περιοχής εντός και εκτός εστίασης, όπως επίσης και την επιλογή για Tilt-shift Time-lapse, κάνοντας την συσκευή την πρώτη παγκοσμίως που διαθέτει αυτή την λειτουργία.

Η ψηφιακή εκδήλωση έκλεισε με την Realme να παρουσιάζει τα τρία νέα εικονικά φίλτρα πορτραίτου Neon, το δυναμικό φίλτρο Bokeh και το φίλτρο AI Color που αφήνει την συσκευή να επεξεργαστεί χρωματικά τα πορτραίτα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Realme, όλοι οι διάδοχοι της σειράς 8 αναμένεται να επικεντρωθούν στις λειτουργίες της κάμερας, που φαίνεται να είναι σωστή επιλογή δεδομένου των καινοτόμων λειτουργιών που είδαμε στο Realme 8 Pro. Τελειώνοντας, η εταιρεία δεν έκανε κάποια δήλωση σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Previous Article

WIND: νέα “απεριόριστα” προγράμματα επικοινωνίας

Next Article

ΠΑΟΚ-Άρης: το ντέρμπι σε 8ώρο live stream