Πανικός στην Alphabet με τη σκέψη και μόνο ότι η Samsung μπορεί να βάλει το Bing στη θέση του Google στα τηλέφωνά της

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
samsung bing google πανικός, Hacking Google

Πανικός επικρατούσε εχθές στο προσωπικό της Alphabet, καθώς η επιχείρηση έχασε 55 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία τη Δευτέρα, μετά από ρεπορτάζ των NYT, σύμφωνα με το οποίο η Samsung ενδέχεται να αντικαταστήσει το Google με το ανανεωμένο Bing της Microsoft, ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα τηλέφωνά της.

LG Corporate banner


Μια τέτοια κίνηση θα έθετε σε κίνδυνο περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για την Alphabet, η οποία εδώ και καιρό αντιμετωπίζει μικρό ανταγωνισμό.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τη Google ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε όλη τη σειρά συσκευών της προς όφελος της αναζήτησης Bing της Microsoft, η οποία θα μπορούσε να θέσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα σε κίνδυνο για την Alphabet.

Ένα παρόμοιο συμβόλαιο μεταξύ της Alphabet και της Apple, αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια έσοδα για την Alphabet, αναμένεται να ανανεωθεί αργότερα φέτος.

Οι υπάλληλοι της Google σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν τον Μάρτιο ότι η Samsung σκέφτεται να αντικαταστήσει την αναζήτηση Google με το Microsoft Bing και τα εσωτερικά μηνύματα υπαλλήλων της Alphabet που εξετάστηκαν από τους New York Times φανέρωσαν ότι επικρατούσε πανικός στο προσωπικό.

Η έκθεση υπογραμμίζει πόσο δύσκολο είναι για την Alphabet να υπερασπιστεί το μερίδιο αγοράς της στην αναζήτηση και να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της στην αγορά genarative αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης, στην οποία το Bing με το ChatGPT θριαμβεύει.

Σήμερα (Τρίτη στην Αμερική), πάντως, η μετοχή της Google δείχνει να ανακάμπτει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παύει νιώθει σοβαρή πίεση από τους ανταγωνιστές της.

Subscribe to our newsletter!

  Η κινεζική Baidu λανσάρει bot AI τύπου ChatGPT
Previous Article

Google Pixel Fold – όλα όσα γνωρίζουμε για το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της Google

Next Article

Η Nikon θριαμβεύει στα παγκοσμια Βραβεία TIPA 2023