H Samsung παρουσιάζει την τεχνολογία Calm στη CES 2023

Author: Γιώργος Πολυμενάκος Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Samsung Calm, CES 2023

 Η Samsung μοιράζεται το όραμά της να φέρει την τεχνολογία Calm στην εμπειρία συνδεδεμένων συσκευών στη CES 2023.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη CES 2023, η Samsung μαζί με τους βασικούς της συνεργάτες περιέγραψαν λεπτομερώς πώς σχεδιάζουν να οικοδομήσουν έναν καλύτερα συνδεδεμένο κόσμο, συμβάλλοντας παράλληλα σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, μέσα από την Calm.

Ο Jong-Hee (JH) Han, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής του Τμήματος DX (Device eXperience) της Samsung Electronics στη CES 2023. (Samsung)

Ο Jong-Hee (JH) Han, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής του Τμήματος DX (Device eXperience) της Samsung Electronics επισήμανε τη στρατηγική της Samsung να υλοποιήσει την υπόσχεση της δημιουργίας συνδεδεμένης εμπειρίας στα βασικά σημεία της ζωής των ανθρώπων – στο σπίτι, το αυτοκίνητο και στην εργασία – ενώ παράλληλα εργάζεται ώστε να οικοδομήσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η στρατηγική που σκιαγραφήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επικεντρώνεται στον στόχο της εταιρείας να φέρει ηρεμία στον συνδεδεμένο κόσμο, έτσι ώστε οι συσκευές και η καινοτομία να μπορούν πραγματικά να προσφέρουν καλύτερες, πιο προσωπικές και πιο διαισθητικές εμπειρίες. Για να γίνει αυτό, η Samsung εστιάζει στην απρόσκοπτη σύνδεση συσκευών και στο σχεδιασμό προϊόντων, κάνοντας την καθημερινή χρήση της τεχνολογίας πιο βιώσιμη.

Jong-Hee (JH) Han, CES 2023 (Samsung)
Jong-Hee (JH) Han, CES 2023 (Samsung)

«Αναγνωρίζουμε ότι το όραμά μας είναι μεγάλο», δήλωσε ο CEO JH Han. «Πρόκειται για την επίλυση πραγματικών προκλήσεων του σήμερα και την κατανόηση των μελλοντικών αναγκών και προσδοκιών των καταναλωτών. Θα χρειαστεί χρόνος, καινοτομία και συνεργασία με εταίρους από όλο τον κόσμο. Αλλά έχουμε δεσμευτεί να το πετύχουμε και έχουμε ήδη ξεκινήσει».

Jong-Hee (JH) Han, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής του Τμήματος DX (Device eXperience) της Samsung Electronics

Η Samsung ενσωματώνει τη βιωσιμότητα σε κάθε επίπεδο με την τεχνολογία Calm

Για να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις του πλανήτη, η Samsung επισήμανε πώς συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στο περιβάλλον μέσω ενός συνδυασμού στόχων βιωσιμότητας, καινοτόμου σχεδιασμού προϊόντων και στρατηγικών συνεργασιών. Ως αποτέλεσμα, έως το 2050, όλες οι επιχειρήσεις της Samsung θα καλύψουν τις ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα φτάσουν τις καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Βραχυπρόθεσμα, το τμήμα DX θα μεταβεί σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2027 και θα επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2030.

Για την προώθηση των στόχων βιωσιμότητας της εταιρείας, η Samsung περιέγραψε πώς η καθημερινή βιωσιμότητα—ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά βιωσιμότητας στα πιο δημοφιλή προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας—θα συμβάλει σε ένα πιο υγιές περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία πιο βιώσιμων προϊόντων μέσω καινοτόμου σχεδιασμού στα υλικά και την ενεργειακή απόδοση.

H Inhee Chung, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Εταιρικής Αειφορίας της Samsung (Samsung)
H Inhee Chung, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Εταιρικής Αειφορίας της Samsung (Samsung)

«Ενσωματώνοντας τη βιωσιμότητα στην εμπειρία του προϊόντος, εμείς και όσοι χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας παγκοσμίως, μπορούμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός πιο υγιούς πλανήτη», δήλωσε η Inhee Chung, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Εταιρικής Αειφορίας της Samsung. «Ως αποτέλεσμα, μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα μας είναι πλέον και τα πιο βιώσιμα».

Η Samsung ανακοίνωσε ότι πολλές από τις τηλεοράσεις και τα smartphone της χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του ανακυκλωμένου πλαστικού από δίχτυα ψαρέματος που δεν χρησιμοποιούνται, ενώ οι οικιακές συσκευές, η μνήμη και τα chipset ραδιοφωνικών δικτύων 5G της εταιρείας συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας για τους πελάτες. Επιπλέον, οι συνδεδεμένες υπηρεσίες της Samsung, όπως το SmartThings Energy και το AI Energy Mode, βοηθούν επίσης τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν το κόστος, ενώ μειώνουν τη συνολική τους επίδραση στο κλίμα.

Η εταιρεία μοιράστηκε επίσης τη σκηνή της εκδήλωσης με την Patagonia, έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της ένδυσης για εξωτερικές δραστηριότητες. Οι δύο εταιρείες μίλησαν για τη συνεργασία τους στην καταπολέμηση του ζητήματος των μικροπλαστικών – τα μικροσκοπικά σωματίδια που βρίσκονται συχνά στα ρούχα και απελευθερώνονται σε ωκεανούς, λίμνες και ποτάμια μέσω του πλυντηρίου.

Ο Vincent Stanley, Διευθυντής Φιλοσοφίας στην Patagonia, στη συνέντευξη Τύπου της Samsung, CES 2023 (Samsung)
Ο Vincent Stanley, Διευθυντής Φιλοσοφίας στην Patagonia, στη συνέντευξη Τύπου της Samsung, CES 2023 (Samsung)

Ο Vincent Stanley, Διευθυντής Φιλοσοφίας στην Patagonia, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της Samsung για το πώς οι δύο εταιρείες ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία πλύσης που ονομάζεται Less Microfiber Cycle, η οποία ενσωματώνεται ήδη στα πλυντήρια Samsung και μπορεί να μειώσει την απελευθέρωση μικροπλαστικών κατά 54% κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης. Πέρα από την τεχνολογία Less Microfiber Cycle, η Samsung και η Patagonia ανέπτυξαν πρόσφατα το νέο φίλτρο Less Microfiber, το οποίο μειώνει τις εκκενώσεις μικροπλαστικών εμποδίζοντάς τις να διαφύγουν στον ωκεανό στο τέλος του κύκλου πλύσης.

James Kwon, Product Manager, ENERGY STAR για Consumer Electronics στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA)

Στο μεταξύ, ο James Kwon, Product Manager, ENERGY STAR για Consumer Electronics στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) ανακοίνωσε ότι η συνδεδεμένη οικιακή εμπειρία της Samsung με το SmartThings είναι το πρώτο σύστημα διαχείρισης ενέργειας έξυπνου σπιτιού μαζικής παραγωγής που κερδίζει την περίφημη πιστοποίηση ENERGY STAR SHEMS.

Η Samsung συνεχίζει επίσης να συνεργάζεται με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς στις προσπάθειές της για βιωσιμότητα. Για παράδειγμα, η Samsung συνεργάστηκε με το Carbon Trust και άλλους ηγέτες τεχνολογίας για να αναπτύξει την πρώτη προδιαγραφή του κλάδου για τη μέτρηση, την καταγραφή και την απαλλαγή εκπομπών άνθρακα που σχετίζονται με συνδεδεμένες συσκευές ενώ χρησιμοποιούνται από πελάτες.

Samsung Calm – Συνδεδεμένο σπίτι και συνδεδεμένη ζωή βασισμένα στην άνεση

Η Samsung σχεδιάζει λεπτομερώς να εκπληρώσει το όραμα για συνδεδεμένη εμπειρία σήμερα και στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της εταιρείας, ο Jaeyeon Jung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του SmartThings, περιέγραψε πώς λειτουργίες όπως το SmartThings Home Monitor και το SmartThings Pet Care προσφέρουν άνεση στη συνδεδεμένη εμπειρία για ανθρώπους και κατοικίδια, παρακολουθώντας και στέλνοντας ειδοποιήσεις για οτιδήποτε ασυνήθιστο. Χάρη στη Samsung Smart TV, οι υπηρεσίες αυτές είναι μερικοί από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η Samsung και η συνδεδεμένη πλατφόρμα SmartThings δημιουργούν ένα ακόμα πιο έξυπνο σπίτι.

Βασικό μέρος αυτού του οράματος είναι η δημιουργία μεγαλύτερης διαλειτουργικότητας, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συνδέουν περισσότερες από τις συσκευές τους, είτε είναι της Samsung είτε από συνεργαζόμενη εταιρεία. Καθώς η βιομηχανία προσπαθεί να φέρει ένα νέο επίπεδο συμβατότητας μέσω του προτύπου Matter smart home, η Samsung δηλώνει τη δέσμευσή της σε αυτήν τη φιλοσοφία συνεργασίας. Το  SmartThings ήταν μία από τις πρώτες μάρκες που υιοθέτησαν το πρότυπο Matter, ενώ η Samsung αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Home Connectivity Alliance (HCA).

Στη συνέντευξη Τύπου της CES, η Samsung ανακοίνωσε, ακόμα, την τελευταία καινοτομία για το έξυπνο σπίτι, με το SmartThings Station – το πρώτο της προϊόν που έχει ενσωματωμένη υποστήριξη Matter από την αρχή. Το προϊόν αυτό αποτελεί ένα νέο, βολικό τρόπο για να βιώσουν οι χρήστες την εμπειρία SmartThings στο σπίτι, κάνοντας πιο εύκολη την αλληλεπίδραση με συνδεδεμένες συσκευές. Το SmartThings Station μετατρέπει τον ασύρματο φορτιστή της Samsung σε έναν έξυπνο οικιακό κόμβο που μπορεί να μεταμορφώσει απρόσκοπτα την κατάσταση του σπιτιού με το πάτημα ενός κουμπιού.

Jasper Vervoort, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Philips Hue

Πέρα από τις συνδεδεμένες εμπειρίες, έμφαση δόθηκε και στην αποκάλυψη νέων συνεργασιών, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης μιας διευρυμένης συνεργασίας με τη Philips Hue. Ο Jasper Vervoort, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Philips Hue μίλησε για έναν νέο τρόπο συγχρονισμού του περιεχομένου από τηλεοράσεις Samsung με φωτισμό Philips Hue μέσω της εφαρμογής Philips Hue Sync TV. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από το κατάστημα εφαρμογών στις τηλεοράσεις Samsung. Αυτή είναι η πρώτη λύση για συγχρονισμό φωτισμού και περιεχομένου με τηλεοράσεις Samsung χωρίς πρόσθετο hardware.

Με περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές από ποτέ, η Samsung εξήγησε επίσης πώς οι καινοτομίες στην ασφάλεια και το απόρρητο θα αποτελέσουν το κλειδί για τη δημιουργία οικοσυστημάτων συνδεδεμένων συσκευών. Η εταιρεία πάει την εμπειρία ασφάλειας των συσκευών της σε άλλο επίπεδο με τη λύση Samsung Knox Matrix. Η επερχόμενη αυτή λύση θα συγχρονίζει εύκολα και με ασφάλεια τα διαπιστευτήρια μεταξύ συσκευών, ενώ θα προστατεύει ευαίσθητες πληροφορίες μέσω πολυεπίπεδης αμοιβαίας παρακολούθησης που ενεργοποιείται από την τεχνολογία απορρήτου blockchain.

Ο Marcus Futterlieb της Harman

Η συνδεδεμένη εμπειρία επεκτείνεται και στις μετακινήσεις. Ο Marcus Futterlieb από τη Harman αποκάλυψε τα σχέδια της Samsung και της Harman να εισάγουν ένα νέο επίπεδο ευφυΐας, εξατομίκευσης και ευκολίας στην εμπειρία μέσα στην καμπίνα οχήματος (in-cabin experience). Κεντρικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας είναι το Harman Ready Care, το οποίο χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης για τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων από τους αισθητήρες του αυτοκινήτου για τη μέτρηση της υπνηλίας και της απόσπασης της προσοχής του οδηγού, παρέχοντας προσαρμοσμένες παρεμβάσεις για τον μετριασμό των κινδύνων και τη βελτίωση της ευημερίας του οδηγού.

Το όραμα για το μέλλον

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης καινοτομίες και τεχνολογίες επόμενης γενιάς που χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη τεχνητή νοημοσύνη (AI). Οι εμπειρίες που ενεργοποιούνται από το Spatial AI – όπως στο JetBot AI+ – θέτουν τις βάσεις για καλύτερες εμπειρίες στο σπίτι, προσαρμοσμένες στις διαστάσεις και το περιβάλλον του εκάστοτε χώρου.

Η Samsung έδωσε επίσης μια πρώτη γεύση της λειτουργίας Relumino, η οποία θα έρθει σε επιλεγμένες τηλεοράσεις Samsung Neo QLED 8K και 4K του 2023, επιτρέποντας την προβολή περιεχομένου για άτομα με προβλήματα όρασης. Η λειτουργία Relumino τονίζει τα περιγράμματα και βελτιώνει την αντίθεση και το χρώμα, ώστε το περιεχόμενο να είναι πιο καθαρό και πιο εύκολο να το απολαύσουν οι χρήστες αυτοί. Επιπλέον, η Samsung παρουσίασε ένα νέο ζευγάρι γυαλιά Relumino, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην CES 2018 ως μέρος του προγράμματος C-Lab, καθώς και μία εφαρμογή για κινητά ώστε να κάνει την οπτική εμπειρία πιο ευχάριστη και εξατομικευμένη σε κάθε οθόνη.

Subscribe to our newsletter!

Δελτίο Τύπου

Previous Article

Χειμερινές εκπτώσεις Xiaomi

Next Article

Bullitt Satellite Connect: Κάνει ντεμπούτο στα Motorola defy