Το Samsung Galaxy Watch 4 μπορεί να τρέχει Wear OS

Author: No Comments Share:

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, υπάρχει η πιθανότητα να δούμε επερχόμενο smartwatch της Samsung, ίσως και το Watch 4, να χρησιμοποιεί Wear OS.

Μετά από το τελευταίο smartwatch της Samsung με λογισμικό Google το 2014, η εταιρεία ανέπτυξε το δικό της λογισμικό για wearables, ονόματι Tizen. Το συγκεκριμένο λογισμικό έχει χρησιμοποιηθεί από πολλές συσκευές όπως είναι η σειρά Galaxy Watch και Galaxy Watch Active, όπως επίσης και από αρκετές smart τηλεοράσεις της εταιρείας. Όμως, σύμφωνα με νέες πληροφορίες από έναν συνήθως αξιόπιστο tipster, “το νέο ρολόι της Samsung θα χρησιμοποιεί λογισμικό Android, αντικαθιστώντας το Tizen”.

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της Samsung με λογισμικό Tizen OS ήταν το Galaxy Watch 3, το οποίο παρόλο που δεν παρέχει τόσο καλή συμβατότητα με άλλες Android συσκευές, η συμβατότητα με τα smartphones της Samsung είναι άψογη. Όσο για το τι σημαίνει “νέο ρολόι”, αυτό δεν είναι ξεκάθαρο καθώς αυτή την στιγμή βρίσκονται σε ανάπτυξη δύο νέα μοντέλα από την Samsung. Το ένα από αυτά είναι το αναμενόμενο Galaxy Watch 4 αλλά θα μπορούσε η πληροφορία να αφορά και κάποια άλλη συσκευή από την πιο προσιτή σειρά ρολογιών Galaxy Watch Active.

Γιατί να χρησιμοποιήσει η Samsung Wear OS στο Galaxy Watch 4;

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το γιατί να θέλει η Samsung να κάνει μια τέτοια αλλαγή, καθώς είναι συζητήσιμο αν το Wear OS είναι καλύτερη επιλογή από το Tizen. Μια υπόθεση είναι ότι παρόλο που το Galaxy Watch 3 της εταιρείας θεωρείται ένα από τα καλύτερα smartwatch της αγοράς, δεν έχει την ίδια γκάμα εφαρμογών με αυτά που χρησιμοποιούν Wear OS.

Μετά την αγορά της Fitbit από την Google τον περασμένο μήνα, φαίνεται πως το ενδιαφέρον της Google για τα wearables έχει αυξηθεί. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι πως μια τέτοια συμφωνία με την Samsung έχει ως στόχο την προώθηση του Wear OS, μια πλατφόρμα που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Previous Article

EON Connect: ρύθμιση Internet & Wi-Fi από το smartphone

Next Article

Οθόνες παντού, οθόνες για ΟΛΟΥΣ