Όλα όσα γνωρίζουμε για το Samsung Galaxy Watch 5

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Όσα ξέρουμε για το Samsung Galaxy Watch 5

Πιθανόν να είναι κοντά στην ανακοίνωση του καλύτερου smartphone της η Samsung με το Galaxy Watch 5. Όλα όσα γνωρίζουμε εώς τώρα.

Πιθανότατα φέτος θα δούμε το Galaxy Watch 5, το νέο smartwatch-ναυαρχίδα από την Samsung, έτοιμο να αντιμετωπίσει το νεό Apple Watch – και ίσως δούμε το Pixel Watch της Google, το οποίο περιμένουμε εδώ και καιρό.

Το νέο smartwatch της Samsung θα είναι ο διάδοχος του Galaxy Watch 4 και Galaxy Watch 4 Classic , τα οποία κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι του 2021, αντικατέστησαν τo Galaxy Watch 3 και αμέσως έγιναν μία από τις καλύτερες επιλογές στον τομέα των smartwatch. Θα ήταν λογικό να πούμε πως η Samsung ακολουθεί ένα χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στις κυκλοφορίες των smartwatch της.

Δεν γνωρίζουμε πολλά για το Galaxy Watch 5 αλλά συλλέξαμε όσα ξέρουμε και όσα περιμένουμε να δούμε με την κυκλοφορία του.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Galaxy Watch 5

Χάρη στο χρονοδιάγραμμα που αναφέραμε πριν, μπορούμε να πούμε με αυτοπεποίθηση πως το Galaxy Watch 5 θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο. Τα Galaxy Watch 3 και 4 είχαν ανακοινωθεί τον Αύγουστο του 2020 και 2021 αντίστοιχα.

Η υπόθεση μας στηρίζεται και από μία αναφορά του site της Nότιας Κορέας, The Elec, το οποίο ανέφερε τον Νοέμβριο πως το ρολόι θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2022.

Θα ήταν ενδιαφέρον αν η Samsung κάνει ένα in-person event για την κυκλοφορία του Galaxy Watch 5 ή παραμείνει στα online events λόγω της πανδημίας.

Εκτιμήσεις για την τιμή του Galaxy Watch 5

Το Galaxy Watch 4 κυκλοφόρησε με την τιμή του να ξεκινάει από τα 249 δολάρια, ενώ το Galaxy Watch 4 Classic ως η premium έκδοση είχε αρχική τιμή τα 349 δολάρια. Η απλή έκδοση δεν έχει αλλάξει τιμή μέχρι στιγμής αλλά τo Watch 4 Classic έπεσε στα 249 δολάρια για την έκδοση των 42 χιλιοστών και 289 δολάρια για την έκδοση των 46 χιλιοστών.

Mε την προσθήκη της συνδεσιμότητας 4G στο Galaxy Watch 4 Classic η τιμή του για τις δύο εκδόσεις του ανεβαίνει στα 309 δολάρια και 329 δολάρια αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή του Samsung Galaxy Watch 5, αλλά περιμένουμε την Samsung να ακολουθήσει ένα παρόμοιο μοτίβο, ανακοινώνοντας δύο μοντέλα, με δύο διαφορετικά μεγέθη και διαθέσιμα με ή χωρίς 4G.

 

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Βρισκόμαστε αρκετά μακριά από την κυκλοφορία του Samsung Galaxy Watch 5 οπότε δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για την εμφάνιση του. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε με μερική σιγουριά πως το smartwatch δεν θα διαθέτει οθόνη που επεκτείνεται ή κάμερα.

Τα δύο αυτά features είχαν αναφερθεί σε μία πρόσφατη πατέντα της Samsung. H πατέντα δείχνει μερικά σχέδια ενός smarwatch με οθόνη που επεκτείνεται και με κάμερα. Ωστόσο, εταιρείες σχεδιάζουν τέτοιες πατέντες συνέχεια, με πολλά από τα σχέδια να μην κυκλοφορούν ποτέ – όσα καταφέρουν και κυκλοφορήσουν έρχονται μετά από αρκετά χρόνια.

Περιμένουμε να δούμε μικρές βελτιώσεις στον σχεδιασμό και ενώ ένας πιο λεπτός σχεδιασμός θα ήταν ευπρόσδεκτος, θα ήταν ευχάριστο αν έχουμε το ίδιο πάχος με τον προκάτοχό του αλλά με βελτιωμένη ζωή μπαταρίας.

Software και features

Το περσινό Galaxy Watch 4 ήταν το πρώτο smartwatch που διέθετε software κατασκευασμένο από την Google σε συνεργασία με την Samsung. Ακόμα έχει το όνομα Wear OS μιας και είναι το λογισμικό των smartwatch της Google εδώ και πολλά χρόνια αλλά έρχεται με το επίθημα “powered by Samsung”.

Περιμένουμε να δούμε το ίδιο λογισμικό και στο Galaxy Watch 5, μιας και η παρουσία της Samsung φαίνεται όλο και πιο πολύ με το πέρασμα του χρόνου.

Περιμένουμε να δούμε αρκετές βελτιώσεις στο software για τα επερχόμενα smartwatch, από την αισθητική του μέχρι τις εφαρμογές του. Πιθανότατα θα υπάρχουν νέες λειτουργίες υγείας και άσκησης και βελτιωμένα controls γυμναστικής.

Ελπίζουμε πως η Samsung θα σταματήσει να αποκλείει ιδιοκτήτες μη Samsung συσκευών από τις βασικές λειτουργίες των smartwatch της. Κατανοούμε πως οι χρήστες iPhone δεν είναι ευπρόσδεκτοι (έτσι και αλλιώς το Apple Watch λειτουργεί μόνο με iPhone), αλλά δεν χαιρόμαστε που η Samsung αποκλείει τους υπόλοιπους χρήστες Android από το ηλεκτροκαρδιογράφημα και το πιεσόμετρο του Galaxy Watch 4.

Τέλος, ευελπιστούμε για μεγαλύτερη ζωή μπαταρίας. Η Samsung μείωσε την ζωή μπαταρίας από τις 2 μέρες με το Galaxy Watch 3 στις 40 ώρες με το Galaxy Watch 4. Η επιστροφή στις 48 ώρες θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Η realme λανσάρει το κορυφαίο της smartphone, realme GT 2 Pro, στην Κίνα

Next Article

To Samsung Galaxy S22 Ultra ίσως έρθει με γρήγορη φόρτιση 45W