Η Samsung θα συνεργαστεί με την LG στις τηλεοράσεις

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
συνεργασία Samsung-LG τηλεοράσεις

Βέβαιη είναι η συνεργασία Samsung-LG στις τηλεοράσεις, μετά τις επιτυχημένες δοκιμές ποιότητας τηλεοράσεων με LG πάνελ από τη Samsung Electronics.

Η Samsung Electronics, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεοράσεων στον κόσμο, σχεδιάζει να παρουσιάσει νέες τηλεοράσεις στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη στις αρχές του 2022 χρησιμοποιώντας προηγμένα OLED display που παρέχoνται από θυγατρική εταιρεία της ανταγωνιστικής LG Electronics, αναφέρουν πηγές και αναλυτές.

Πώς οδηγηθήκαμε στη συνεργασία Samsung-LG στις τηλεοράσεις

“Με βάση την εσωτερική μας έρευνα στην αλυσίδα εφοδιασμού τηλεοράσεων της Samsung, μπορούμε να με σιγουριά ότι η Samsung Electronics ολοκλήρωσε πρόσφατα τις δοκιμές ποιότητας τηλεοράσεων που χρησιμοποιούν πάνελ OLED που κατασκευάζονται από την LG Display”, εντάσσοντας την στους παρόχους OLED πάνελ για τις Samsung TV. “Η Samsung Electronics εξετάζει το ενδεχόμενο να διαθέσει τηλεοράσεις με πάνελ OLED LG στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, το νωρίτερο το πρώτο εξάμηνο του 2022“, δήλωσε ανώτερος fund manager σε τράπεζα επενδύσεων με έδρα τις ΗΠΑ στη Σεούλ.

συνεργασία Samsung-LG stiw τηλεοράσεις
(φωτό: Samsung)

Όσον αφορά τον εκτιμώμενο όγκο που η Samsung σκοπεύει να αγοράσει αρχικά από την LG, ο διευθυντής του fund είπε ότι “το εύρος θα κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμυρίων φύλλων. Όσον αφορά το εκτιμώμενο οικονομικό μέγεθος συμφωνίας, εάν η Samsung υπογράψει επίσημα τη συμφωνία με την LG, αυτό θα είναι περίπου μερικά δισεκατομμύρια δολάρια”.

“Η απόφαση της Samsung να χρησιμοποιήσει τα πάνελ OLED της LG φαίνεται έξυπνη μόνο από επιχειρηματική άποψη. Δεδομένης της περιορισμένης προσφοράς των πάνελ OLED της Samsung Display, η Samsung Electronics σχεδιάζει να ακολουθήσει μια προσέγγιση “διπλής διαδρομής” για την επιχείρηση τηλεοράσεων OLED της, τοποθετώντας τις τηλεοράσεις της που χρησιμοποιούν πάνελ LG σε σειρά προϋπολογισμού”, είπε στέλεχος εταιρείας που συνεργάζεται με τη Samsung στην Κορέα.

Η Samsung πλασάρει τις λεγόμενες τηλεοράσεις QD-OLED, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην τεχνολογία Micro LED. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας παρακολούθησης της αγοράς Display Supply Chain Consultant (DSCC), η LG Display έχει την ικανότητα να παράγει 8 εκατομμύρια φύλλα γυαλιού OLED ετησίως για τηλεοράσεις και είναι ο κυρίαρχος προμηθευτής πάνελ OLED στον κόσμο.

Τα ακριβή σχέδια της εταιρείας, σχετικά με τις κινήσεις της μετά τη διαφαινόμενη συνεργασία LG-Samsung, αναμένεται να γνωστοποιηθούν στην έκθεση του Las Vegas, αρχές του 2022, από τον αντιπρόεδρο της Samsung, επικεφαλής του TV bussines και του mobile bussines της εταιρείας, αναλυτές αναφέρουν.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Αυτές είναι οι συσκευές της Samsung που θα λάβουν το Android 12 – λίστα

Next Article

Το realme 9i καταχωρήθηκε με μπαταρία 5000mAh και 33W fast charge