Samsung Q900R QLED 8K TV με 8K AI Upscaling

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Samsung Q900R QLED 8K TV

Στην IFA 2018 παρουσιάστηκε η Samsung Q900R QLED 8K TV με 8K AI Upscaling, σε τέσσερα μεγέθη, με συστήματα Q HDR 8K, Quantum Processor 8K.

Στην IFA 2018, η Samsung Electronics ανακοίνωσε την είσοδό της στο 8K με την παρουσίαση της Q900R QLED 8K TV, με πλήρη ανάλυση 8K και με 8K AI Upscaling. H Samsung Q900R QLED 8K TV διατίθεται σε τέσσερις διαστάσεις – 65″, 75″, 82″και 85″ -, και ενσωματώνει αρκετές βελτιώσεις σχετικές με 8K, όπως Real 8K Resolution, Q HDR 8K και Quantum Processor 8K.

Η νέα Samsung Q900R QLED 8K TV με 8K AI Upscaling θα είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένες αγορές και σε ποικίλα μοντέλα αρχικά από τέλη Σεπτεμβρίου 2018.

Η QLED 8K TV της Samsung με το 8K AI Upscaling αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας να φέρει το 8K στο προσκήνιο ως την πιο αληθοφανή τεχνολογία απεικόνισης.

Για να επιτύχει εικόνες 8K, η σειρά Samsung Q900R διαθέτει πάνελ πραγματικής ανάλυση 8K – 8K Real Resolution – με μέγιστη φωτεινότητα 4000 nits – στάνταρ που πληρούν τα περισσότερα στούντιο ταινιών, λέει η εταιρία. Τα χαρακτηριστικά αυτά επιτρέπουν στην τηλεόραση να παράγει τέσσερις φορές περισσότερα εικονοστοιχεία από μια τηλεόραση 4K UHD και 16 φορές περισσότερα pixel από μια τηλεόραση Full HD. Το Q HDR 8K με τεχνολογία HDR10+ (High Dynamic Range 10+), βελτιστοποιεί τα επίπεδα φωτεινότητας της τηλεόρασης και τα χρώματα για να παραδώσει εικόνες σύμφωνες με τις προθέσεις των δημιουργών, λέει η Samsung.

Η αποκλειστική τεχνολογία 8K AI Upscaling της Samsung βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για την αναβάθμιση κάθε σήματος εικόνας και ήχου, ανεξάρτητα από την πηγή, σε 8K, υποστηρίζει η εταιρία. Είτε ο χρήστης παρακολουθεί περιεχόμενο μέσω streaming, από HDMI, USB ή ακόμα και από mirroring κινητής συσκευής, ο επεξεργαστής Quantum 8K αναγνωρίζει και αναβαθμίζει το περιεχόμενο ώστε να εμφανίζεται σε ποιότητα 8K. Επιπλέον, η Q900R διαθέτει Direct Full Array Elite για καλύτερο έλεγχο της αντίθεσης και για ακρίβεια στον οπίσθιο φωτισμό, καθώς και 100% Color Volume, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν δισεκατομμύρια αποχρώσεων.

“Στη Samsung, δουλέψαμε ακούραστα με την πάροδο των χρόνων για να κινήσουμε τη βιομηχανία προς τα εμπρός, στην εικόνας υψηλής ποιότητας, και η εισαγωγή του QLED 8K με 8K AI Upscaling αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό αυτής της προσπάθειας, καθώς κοιτάζουμε στο μέλλον των displays” δήλωσε ο Jongsuk Chu, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Visual Display Business της Samsung Electronics. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την Q900R στους καταναλωτές και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα βιώσουν τίποτα λιγότερο από την λαμπρότητα στο χρώμα, τη σαφήνεια και τον ήχο στα νέα μας μοντέλα με δυνατότητα 8K”.

Samsung Q900R QLED 8K TV
(φωτό: Samsung)

Samsung Q900R QLED 8K TV: Στόχος και η διευκόλυνση του χρήστη

Εστιάζοντας στην αποδοτικότητα, η σειρά Q900R διαθέτει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν διαφορετικά τις τηλεοράσεις τους διατηρώντας παράλληλα υψηλότερη ποιότητα εικόνας και ήχου. Για παράδειγμα, η τηλεόραση αναγνωρίζει και αναλύει τον αριθμό των συνδεδεμένων σε αυτή συσκευών – όπως οι συσκευές ήχου – που είναι συνδεδεμένες μέσω οπτικής σύνδεσης με το One Remote. Οι λειτουργίες lifestyle, όπως το Ambient Mode, συνδυάζουν την τηλεόραση με τον περιβάλλοντα χώρο, προβάλλοντας όμορφες εικόνες, τον καιρό, ειδήσεις και πολλά άλλα στην οθόνη. Η One Invisible Connection έρχεται στάνταρ στα 5 μέτρα και ενσωματώνει ένα οπτικό καλώδιο για όλες τις συνδέσεις σημάτων, όπως και το καλώδιο τροφοδοσίας, σε ένα καλώδιο . Η One Invisible Connection παρέχει στους χρήστες περισσότερη ελευθερία να αποφασίζουν πού και πώς τοποθετούν την τηλεόραση. Οι έξυπνες βελτιώσεις, όπως το SmartThings, προσθέτουν επιπλέον στην ικανότητα της σειράς Q900R να παρέχει στους χρήστες μεγαλύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες. Ο Universal Guide παρέχει εξατομικευμένες συστάσεις για εύκολη εύρεση περιεχομένου ζωντανού περιεχομένου και OTT στην τηλεόραση.

Η Samsung παρουσιάζει τις τελευταίες υλοποιήσεις της στο audio / video στο περίπτερο της στην IFA 2018, στο City Cube Berlin, επίπεδο 2.

Previous Article

Xperia XZ3: Νέα ναυαρχίδα για τη Sony Mobile

Next Article

Sony SF-G TΟUGH UHS-II SD card: 18 φορές πιο “σκληρή”