Η Samsung παρουσιάζει την QD-OLED TV στη CES 2022

Author: Γιώργος Πολυμενάκος Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η Samsung παρουσιάζει την QD-OLED TV της στη CES 2022

H QD-OLED TV της Samsung, που συνδυάζει OLED με κβαντικές κουκκίδες, παρουσιάστηκε στη CES 2022 και δείχνει έτοιμη να κοιτάξει στα μάτια τον ανταγωνισμό.

 

Η Samsung παρουσίασε την QD-OLED TV της στη CES 2022, οπότε ένας νέος δυνατός παίκτη στις τηλεοράσεις OLED κάνει την εμφάνισή του. Η Samsung είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως σε πωλήσεις τηλεοράσεων, με τις QLED και τις Neo QLED. Στη CES 2022, η Samsung αντιμετώπισε στα ίσια τον ανταγωνισμό με το νέο της QD Display, ένα νέο είδος μεγάλης οθόνης που βασίζεται στην τεχνολογία OLED και κάνει χρήση Quantum Dots.

Η τηλεόραση δεν ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου, σε αντίθεση με τα άλλα μοντέλα τηλεοράσεων της Samsung για το 2022. Αντιθέτως, εμφανίστηκε ως νικήτρια του βραβείου για την καλύτερη καινοτομία στα Video Displays για το 2022 (2022 Best of Innovation) στη CES.

Χαρακτηριστικά της πρώτης Samsung QD-OLED TV

“H 65-ιντσών QD-Display TV της Samsung είναι η πρώτη τηλεόραση στον κόσμο που αναλαμβάνει να συνδυάσει τα επίπεδα αντίθεσης του RGB OLED με τα χρώματα και τη φωτεινότητα των Quantum Dots, αναφέρεται στο κείμενο της βράβευσης. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν 4 εισόδους τύπου HDMI 2.1, συχνότητα ανανέωσης 144Hz, επεξεργαστή Neo Quantum 2022 και καθηλωτικό ήχο.

“Η QD-Display TV συνδυάζει μια πρωτοποριακή νέα οθόνη QD-OLED με τη σχεδίαση Infinity One και την καθηλωτική τεχνολογία Object Tracking Sound της Samsung”.

“Με άψογα γραφικά, ήχο και ταχύτητα, η τηλεόραση QD Display αντιπροσωπεύει το νέο όριο στην οικιακή ψυχαγωγία”.

Ένα νέο είδος OLED TV θα μπορούσε να σημαίνει πολλά για την αγορά high-end τηλεοράσεων. Μέχρι στιγμής, η LG Display είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και τη διανομή όλων των OLED TVs σήμερα με παραλήπτες εταιρείες όπως η LG Electronics, η Sony, η Vizio, η Philips, η Panasonic και πολλές άλλες παγκοσμίως.

  Όλες οι τηλεοράσεις LED & OLED της Panasonic για το 2021

Τα QD-Display πάνελ, που ανακοινώθηκαν πρώτη φορά το 2019, κατασκευάζονται από τη Samsung Display και μπορούσαν να πωληθούν όχι μόνο στη Samsung, αλλά και σε άλλες εταιρίες. Μάλιστα, η Sony ανακοίνωσε και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη δική της QD-OLED TV (Master Series A95K)μέσα στο 2022, με άλλες εταιρείες πιθανόν να ακολουθήσουν. Περισσότεροι κατασκευαστές τηλεοράσεων OLED θα μπορούσε να σημάνει αυξημένο ανταγωνισμό και άρα χαμηλότερες τιμές συνολικά.

Διαφορές με OLED

Οι OLED τηλεοράσεις αποτελούν το υψηλότερο στάνταρ μεταξύ των high-end τηλεοράσεων, με τέλεια μαύρα, χωρίς απώλειες φωτός και με ευρεία γωνία θέασης. Η τεχνολογία QD-OLED συνδυάζει διόδους που εκπέμπουν φως και τις κβαντικές κουκκίδες (QD-Quantum Dots). Η τωρινή έκδοση των OLED κάνει χρήση κίτρινων και μπλε υλικών OLED για τη δημιουργία λευκού φωτός με φίλτρα να παράγουν τα υπόλοιπα χρώματα. Από την άλλη, οι QD-OLED χρησιμοποιούν μπλε OLED για τη δημιουργία φωτός και κβαντικές κουκκίδες για να μετατρέψει μερικά από τα μπλε σε πράσινα και κόκκινα.

Τα πλεονεκτήματα, σύμφωνα με τη Samsung Display, περιλαμβάνουν συνολικά καλύτερο χρώμα, καλύτερες οπτικές γωνίες, ενώ παραμένουν τα ίδια τέλεια μαύρα που χαρακτηρίζουν τις OLED.

Τα OLED πάνελ που κατασκευάζονται από την LG Display ποικίλουν σε μεγέθη, ενώ η τιμή μερικών μικρών OLED TVs μπορεί να πέσει και κάτω από τα 1000$ σε ορισμένες περιπτώσεις. Βέβαια, δύσκολα οι QD-OLED TV της Samsung θα προσφέρουν εξ’ αρχής τέτοια ευελιξία σε μεγέθη και τιμές, ειδικά στην πρώτη χρονιά κυκλοφορίας τους.

Όπως και να’ χει, απλά η ύπαρξη ενός νέου είδους OLED TV και ο ανταγωνισμός που θα επιφέρει είναι καλά νέα για όσους ενδιαφέρονται για την ποιότητα της εικόνας.

  [Updated] Η Samsung πέτυχε διψήφια αύξηση της αξίας του brand

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Οι LG TV 2022 που παρουσιάστηκαν στη CES

Next Article

H Acer αναβαθμίζει τη σειρά laptop Swift X