Το Universal Flash Storage 4.0 της Samsung είναι δύο φορές πιο γρήγορο από το παλιό standard

Author: No Comments Share:
Το Universal Flash Storage 4.0 της Samsung είναι δύο φορές πιο γρήγορο από το παλιό standard

Η Samsung θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του Universal Flash Storage 4.0 το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Η Samsung παρουσίασε την πιο πρόσφατη έκδοση του Universal Flash Storage, το οποίο λέει ότι είναι πολύ πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του. Η προδιαγραφή UFS αναπτύχθηκε ήδη για να επιτρέπει ταχύτητες SSD για κάμερες, τηλέφωνα και άλλες συσκευές, αλλά αυτή η έκδοση – που ονομάζεται UFS 4.0 – έχει ταχύτητα που φτάνει τα 23,2Gbps ανά λωρίδα. Αυτή είναι διπλάσια από την ταχύτητα του UFS 3.1, του standard που χρησιμοποιεί η σειρά S22 της Samsung. Η εταιρεία λέει ότι το τεράστιο εύρος ζώνης του το καθιστά ιδανικό για smartphone 5G που απαιτούν συνήθως τεράστιες ποσότητες επεξεργασίας δεδομένων. Η Samsung αναμένει επίσης να υιοθετηθεί για χρήση στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και για συσκευές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Ο αποθηκευτικός χώρος flash διαθέτει τη λύση V-NAND 7ης γενιάς της Samsung, και η εταιρεία λέει ότι αυτά τη βοηθούν να παρέχει διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης έως 4.200MB/s και διαδοχικές ταχύτητες εγγραφής έως 2.800MB/s. Είναι επίσης πολύ πιο αποδοτικό σε ενέργεια, με 46 τοις εκατό βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά που θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι συσκευές Universal Flash Storage 4.0 της Samsung θα έχουν μέγιστες διαστάσεις 11mm x 13mm x 1mm και θα διατίθενται σε πολλές χωρητικότητες έως 1TB.

Η εταιρεία θα αρχίσει να παράγει μαζικά προϊόντα αποθήκευσης UFS 4.0 το τρίτο τρίμηνο του 2022. Αυτή τη στιγμή, η Samsung λέει ότι “συνεργάζεται με κατασκευαστές smartphone και καταναλωτικών συσκευών παγκοσμίως” και “εργάζεται δυναμικά για να προωθήσει ένα οικοσύστημα για το UFS 4.0 για να οδηγήσει την αγορά σε λύσεις αποθήκευσης για φορητές συσκευές με υψηλά επίπεδα απόδοσης.”

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Η METRO επιλέγει το Vodafone SD-WAN για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της

Next Article

Regate Effective – SFA επιλέγει η Nico Lazaridi S.A.