Sony CFexpress Type B card με ανάγνωση 1700MB/s

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Sony CFexpress Type B card

Η Sony ανακοίνωσε την ανάπτυξη κάρτας μνήμης CFexpress Type B (CEB-G128), μιας νέας, γρήγορης κάρτας, για επαγγελματική και βιομηχανική χρήση.

Χάρη στην γρήγορη ταχύτητα ανάγνωσης, έως και 1700MB/s, και την ανθεκτικότητά της, η Sony πιστεύει ότι η νέα αυτή κάρτα θα υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο επερχόμενες μηχανές.

Η CFexpress Τύπου B σχεδιάστηκε με βάση τη νέα προδιαγραφή που υιοθετεί την πιο πρόσφατη διεπαφή PCIe Gen3, τυποποιημένη από την CompactFlash Association.

Η κάρτα μνήμης Sony CFexpress Type B προσφέρει χωρητικότητα 128GB, ενώ αναμένονται μοντέλα 256GB και 512GB.

CFexpress Type B: Πιο γρήγορη

Η κάρτα μνήμης Sony CFexpress Τύπου B είναι περίπου 3 φορές πιο γρήγορη από την ταχύτερη κάρτα μνήμης CFast της Sony σήμερα (με ταχύτητα ανάγνωσης 530MB/s). Με ταχύτητα εγγραφής μέχρι 1480MB/s, αυτή η κάρτα υποστηρίζει την ασφαλή καταγραφή δεδομένων βιομηχανίας και τους επαγγελματίες για τη λήψη εικόνων υψηλής ανάλυσης ή βίντεο υψηλής ταχύτητας.

Με ταχύτητα ανάγνωσης έως και 1700MB/s, ακόμη και μεγάλα αρχεία δεδομένων μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα, σε σύγκριση με τις υπάρχουσες κάρτες μνήμης. Όταν γίνονται αντίγραφα δεδομένων μεγάλου όγκου από πολλές κάρτες μνήμης, ο χρόνος μεταφοράς μειώνεται δραματικά. Αυτό βελτιώνει σημαντικά την αποδοτικότητα της εργασίας, λέει η Sony.

Ο αναγνώστης καρτών CFexpress, MRW-G1 είναι βελτιστοποιημένος για την κάρτα μνήμης Sony CFexpress Τύπου B και εκμεταλλεύεται πλήρως την ταχύτητα ανάγνωσης της κάρτας. Αυτός ο αναγνώστης είναι επίσης συμβατός με τη σειρά Sony XQD της σειράς G και της σειράς M.

Sony CFexpress Type B: Ανθεκτική

Η κάρτα μνήμης Sony CFexpress Type B έχει υψηλή αντοχή, ξεπερνώντας το πρότυπο CFexpress κατά τρεις φορές, αντέχει σε δύναμη 70N σε κάμψη, και έχει πέντε φορές μεγαλύτερη αντοχή σε πτώση, από ύψος έως και 5 μέτρα.

  Η Sony θα αποκαλύψει τα νέα τηλέφωνα Xperia στις 11 Μαΐου

Η κάρτα είναι επίσης ανθεκτική στη θερμοκρασία, στις ακτίνες Χ, είναι αντιστατική και διαθέτει υπεριώδη προστασία, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει τη χρήση σε δύσκολα ή σκληρά περιβάλλοντα.

Memory Card File Rescue

Τα Media Scan Utility και Memory Card File Rescue είναι διαθέσιμα ως δωρεάν λήψη στους χρήστες της κάρτας Sony CFexpress.

Το Media Scan Utility είναι λογισμικό υπολογιστή που σαρώνει αυτόματα την κάρτα μνήμης Sony CFexpress κάθε φορά που συνδέεται σε έναν υπολογιστή μέσω του αναγνώστη καρτών MRW-G1. Το λογισμικό ενημερώνει για την κατάσταση της κάρτας και για το αν πλησιάζει ή έχει φτάσει το όριο μνήμης flash.

Sony MRW G1 card reader
O αναγνώστης καρτών CFexpress, MRW-G1. (φωτό: Sony)

Το λογισμικό εξαλείφει τον χειρότερο εφιάλτη κάθε φωτογράφου την από λάθος διαγραφή των φωτογραφιών, καθώς ανακτά τα διαγραμμένα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των RAW ή εικόνων και βίντεο υψηλής ανάλυσης, λέει η Sony.

Η κάρτα μνήμης Sony CFexpress Τύπου B και η συσκευή ανάγνωσης καρτών CFexpress MRW-G1 θα κυκλοφορήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά αρχές καλοκαιριού 2019.

Previous Article

LG UltraFine monitors με ανάλυση 4K και 5K

Next Article

MAIC mini: Το νέο μέλος της οικογένειας MAIC