Σειρά Sony Master TV με CalMAN AutoCal και Netflix Calibrated mode

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sony master tv calman autocal netflix calibrated mode

Οι σειρές Sony Master TV – AF9 OLED και ZF9 LCD – είναι προ-ρυθμισμένες για το Netflix και διαθέτουν σύστημα βαθμονόμησης CalMAN AutoCal.

Η σειρά τηλεοράσεων Sony Master περιλαμβάνει τα μοντέλα AF9 OLED (στην κύρια εικόνα του άρθρου) και ZF9 LCD. H AF9 4K HDR OLED TV διατίθεται σε διαστάσεις 55″ και 65″ και η ZF9 4K HDR OLED TV στις 65″ και 75″. Τα μοντέλα στη νέα σειρά  τηλεοράσεων Sony Master χρησιμοποιούν επεξεργαστή Picture Processor X1 Ultimate και λειτουργικό Android TV. Στόχος της εταιρίας είναι να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα, όπως λέει χαρακτηριστικά.

sony master tv af9 oled
Sony AF9 OLED TV (φωτό: Sony)

Σειρά Sony Master TV με Netflix Calibrated Mode

Το Netflix Calibrated Mode έχει σχεδιαστεί για να αποδίδει πιστή εικόνα όταν προβάλλεται περιεχόμενο από το Netflix. H Sony λέει ότι, με ένα κλικ, το Netflix Calibrated Mode αναπαράγει πιστά την εικόνα που δίνει το Netflix, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο, είτε πρόκειται για αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, ταινίες ή ντοκιμαντέρ.

Sony Master: CalMAN Ready με σύστημα auto calibration CalMAN AutoCal

H Portrait Displays ανέπτυξε το σύστημα auto calibration CalMAN AutoCal για τις Sony Master series TV, AF9 και ZF9. Με το σύστημα CalMAN AutoCal μπορεί να μειωθεί το κόστος βελτιστοποίησης της εικόνας μιας τηλεόρασης από έναν επαγγελματία, καθώς η διαδικασία γίνεται εν πολλοίς αυτόματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα. H διαδικασία calibration μπορεί να χρειαστεί έως και μια ώρα, από έναν καλά εκπαιδευμένο επαγγελματία. Με το CalMAN AutoCal η διαδικασία επιταχύνεται για τους επαγγελματίες, ενώ και νέοι χρήστες μπορούν να κάνουν επαγγελματικής ποιότητας calibration. Η εταιρία συμπληρώνει ότι όχι μόνο το κόστος μειώνεται, αλλά τα αποτελέσματα είναι πιο αξιόπιστα και διαρκή.

Η διαδικασία είναι απλή και αυτό που χρειάζεται είναι, να συνδεθεί ο υπολογιστής με το λογισμικό CalMAN AutoCal στην τηλεόραση Sony. To calibration εφαρμόζεται σε SDR και αυτόματα μεταφέρεται και στο HDR.

To σύστημα CalMAN AutoCal θα ενσωματωθεί στην έκδοση CalMAN 2018 R3, η οποία θα γίνει διαθέσιμη ταυτόχρονα με την εμπορική διάθεση των AF9 και ZF9. Οι Sony Master AF9 και Sony Master ZF9 θα είναι διαθέσιμες το 2018. Τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

sony master tv zf9 lcd
Sony ZF9 LCD TV (φωτό: Sony)

Sony AF9 OLED TV με Acoustic Surface Audio+

Το σύστημα Acoustic Surface παρουσιάστηκε αρχικά με τη Sony A1 OLED, ενώ ενσωματώνεται και στη φετινή (2018) σειρά AF8. To Acoustic Surface Audio+, που ενσωματώνεται στη σειρά τηλεοράσεων Sony Master, έχει έναν επιπλέον ενεργοποιητή στο κέντρο της οθόνης και ένα επιπλέον κανάλι υπογούφερ, και υλοποιεί σύστημα 3.2 καναλιών, λέει η Sony. Ο πρόσθετος κεντρικός ενεργοποιητής λειτουργεί όπως τα κεντρικά ηχεία πίσω από ακουστικά διαφανείς οθόνες ΑΤ που βρίσκονται σε κινηματογράφους, εμπορικούς και οικιακούς. H Sony λέει ότι με τους ακτινοβολητές πίσω από την οθόνη και τα υπογούφερ που εκπέμπουν εκατέρωθεν αυτής, μπορεί να δημιουργεί ένα ευρύ ηχητικό πεδίο. Επίσης, η AF9 διαθέτει λειτουργία που επιτρέπει στο Acoustic Surface Audio+ να χρησιμοποιηθεί ως κεντρικό ηχείο σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου. 

Οι Sony Master AF9 και Sony Master ZF9 θα είναι διαθέσιμες το 2018. Τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Sony Master AF9 4K OLED TV – τα κύρια χαρακτηριστικά

 • OLED πάνελ με Pixel Contrast Booster
 • Επεξεργαστής Picture Processor X1 Ultimate με Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping 4K HDR και Dual database processing
 • Acoustic Surface Audio+
 • Netflix Calibrated Mode
 • CalMAN Ready με CalMAN AutoCal
 • Υποστήριξη HDR10, Dolby Vision, HLG

Sony Master ΖF9 4K LCD TV – τα κύρια χαρακτηριστικά

 • LCD πάνελ με X-Wide Angle για ευρύτερη γωνία θέασης
 • FALD Backlight
 • Triluminos Display
 • Netflix Calibrated Mode
 • Υποστήριξη HDR10, Dolby Vision, HLG

Δείτε περισσότερα για τις τηλεοράσεις της σειράς Sony Master στο επίσημο website της εταιρίας.

Previous Article

Creative Outlier One Plus με ενσωματωμένο mp3 player

Next Article

Η TCL Communication έλαβε πιστοποιήσεις ISO 9001-2015 και TL 9000