Sony TV: “Ιδανικές για το PlayStation 5”, ή απλά έτοιμες;

Author: No Comments Share:
tv ready for playstation5

Το σλόγκαν “Ιδανικές για το PlayStation 5” είναι αντίστοιχο του “Ready for PlayStation5”. Ή μήπως, όχι;

Για να βοηθήσει τους υποψήφιους αγοραστές του επερχόμενου, τη φετινή εορταστική περίοδο, PS5, να επιλέξουν μια τηλεόραση που θα αξιοποιεί στο έπακρο την νέα παχνιδοκονσόλα της, η Sony λανσάρισε το σλόγκαν “Ιδανικές για το PlayStation 5”. Το σλόγκαν είναι αντίστοιχο του “Ready for PlayStation5”, σύμφωνα με το πανευρωπαϊκό δελτίο τύπου της Sony. 

ready for playstation5
(φωτό: Sony)

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε τις δύο πρώτες τηλεοράσεις που είναι “ιδανικές” για να συνεργαστούν με το PlayStation 5, τη Sony XH90 και την σημαντικά ακριβότερη Sony ZH8. Όμως, αντί η κατάσταση να γίνεται περισσότερο ξεκάθαρη προς όφελος του καταναλωτή, μάλλον φαίνεται να περιπλέκεται. 

“Οι πρόσφατες σειρές τηλεοράσεων BRAVIA είναι και επισήμως “Ιδανικές για το PlayStation5”

sony X90H XH90
Sony XH90 (φωτό: Sony)

Κατ’ αρχήν, ενώ η Sony στην Ευρώπη χρησιμοποιεί τον περισσότερο τεχνικό και, κατά την άποψη μας, περισσότερο ακριβή περιγραφικά όρο, “Ready for PlayStation5”, δηλαδή “Έτοιμες για PlayStation5”, στην Ελλάδα, οι αντίστοιχες τηλεοράσεις επικοινωνούνται ως “Ιδανικές για PlayStation5”, όρος που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τμήματα marketing εταιρειών.

Ως “Ιδανικές για PlayStation5” προτείνονται οι Sony XH90 και η ZH8 8K TV με βάση τη δυνατότητά τους να προβάλλουν περιεχόμενο 4Κ/120fps, ενώ για την πρώτη δίνεται η πληροφορία ότι διαθέτει πολύ χαμηλό input lag, στα 7,2ms. «Οι σειρές τηλεοράσεων που είναι “Ιδανικές για το PlayStation 5” διαθέτουν επίσης τη λειτουργία “BRAVIA Game Mode”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν αυτόματα στο PS5 με ελάχιστη καθυστέρηση», προσθέτει η Sony.

Επιπλέον, έχουμε επιπλέον να παρατηρήσουμε είναι ότι, ενώ στην Ευρώπη γίνεται λόγος για μια σειρά από τα τρέχοντα μοντέλα Bravia TV που είναι επίσημα ‘Ready for PlayStation5’ («announced a line-up of its current BRAVIA TVs that are officially ‘Ready for PlayStation5»), στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «Οι πρόσφατες σειρές τηλεοράσεων BRAVIA είναι και επισήμως “Ιδανικές για το PlayStation5”». 

Μέσω αναβάθμισης, η Sony ZH8 θα αποκτήσει δυνατότητα απεικόνισης 4K/120 fps. Δεν γίνεται μνεία από τη Sony στις χρήσιμες δυνατότητες στο gaming, VRR (Variable Refresh Rate) και ALLM (Auto Low Latency Mode), οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω HDMI 2.1.

Ακολουθεί το πλήρες δελτίο τύπου της Sony, χωρίς επεξεργασία.

Δελτίο Τύπου

Η Sony ανακοινώνει ότι οι τρέχουσες σειρές τηλεοράσεων BRAVIA™ είναι ιδανικές για το PlayStation®5 

Οι πρόσφατες σειρές τηλεοράσεων BRAVIA είναι και επισήμως «Ιδανικές για το PlayStation®5». Το νέο σλόγκαν «Ιδανικές για το PlayStation 5» δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την «Sony Interactive Entertainment» (SIE) για να διευκολύνει τους καταναλωτές να επιλέξουν την καλύτερη τηλεόραση, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του PlayStation 5 (PS5 ™), την κονσόλα επόμενης γενιάς, που θα κυκλοφορήσει φέτος, κατά την εορταστική περίοδο. 

Στις πρώτες «Ιδανικές για το PlayStation 5» τηλεοράσεις από τη Sony συμπεριλαμβάνονται οι κορυφαίες σειρές1 XH90 4K HDR Full Array LED και ZH8 8K HDR Full Array LED. Με την XH90 θα απολαύσετε εικόνες gameplay με ανάλυση έως 4K στα 120 fps2 με πολύ χαμηλό input lag 7,2ms3. Παράλληλα, η ZH8 είναι σε θέση να προβάλλει απίστευτα λεπτομερείς εικόνες4 ανάλυσης 8K, ενώ παράλληλα προσφέρει gameplay εικόνες σε ανάλυση 4K στα εξαιρετικά ομαλά 120 fps2 (οι προδιαγραφές υποστήριξης διαφέρουν ανάλογα με το παιχνίδι PS5). Και οι δύο σειρές τηλεοράσεων

θα προσφέρουν μια εξαιρετικά ομαλή εμπειρία παιχνιδιού με την κονσόλα PS5.

Οι σειρές τηλεοράσεων που είναι «Ιδανικές για το PlayStation 5» διαθέτουν επίσης τη λειτουργία «BRAVIA Game Mode», η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν αυτόματα στο PS5 με ελάχιστη καθυστέρηση. Χάρη στη λειτουργία «BRAVIA Game Mode», οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν ταυτόχρονα και την τηλεόραση και το PS5 με το ασύρματο χειριστήριο DualSense™, ενώ ελέγχουν απρόσκοπτα το PS5 τους, χρησιμοποιώντας μόνο το τηλεχειριστήριο5 της τηλεόρασης.

Οι τηλεοράσεις της Sony παρέχουν όμορφες εικόνες με ζωντανό χρώμα και εκπληκτική αντίθεση, χάρη στην κορυφαία στην κατηγορία τους σειρά επεξεργαστών εικόνας «Χ1». Επιπλέον, ο ισχυρός ήχος, που έρχεται απευθείας από την οθόνη της τηλεόρασης, δημιουργεί μια εξαιρετικά ρεαλιστική και σαγηνευτική εμπειρία προβολής. Με τις πρωτοποριακές, τεχνολογίες αιχμής της Sony, οι χρήστες μπορούν να «βυθιστούν» πλήρως στη συναρπαστική εμπειρία παιχνιδιού επόμενης γενιάς που θα προσφέρει το PS5.

Η Sony, μαζί με την SIE, θα συνεχίσει να παρέχει την απόλυτη εμπειρία παιχνιδιού στους λάτρεις του PlayStation από όλο τον κόσμο μέσα από το «One Sony», μια εξαιρετική σύζευξη δημιουργικότητας και τεχνολογίας για όλες τις εταιρείες που ανήκουν στη Sony. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε το: https://www.sony.gr/electronics/tvs-eidika-gia-gaming

– ΤΕΛΟΣ –

18K: 7.680 x 4.320 pixels. 4K: 3.840 x 2.160 pixels. Απαιτείται περιεχόμενο συμβατό με HDR από συσκευές που υποστηρίζουν υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix, Amazon Video ή HDR συμβατή συσκευή περιεχομένου συνδεδεμένη μέσω θύρας. Τα απαιτούμενα καλώδια HDMI® πωλούνται ξεχωριστά

2 Η προβολή 4K/120fps θα είναι διαθέσιμη μέσω μελλοντικής ενημέρωσης λογισμικού στις τηλεοράσεις BRAVIA

3 To input lag μετριέται στην XH90 μέσω παιχνιδιού HDMI 4K / 120fps θύρας, με βάση τις εσωτερικές συνθήκες δοκιμής και ενδέχεται να διαφέρει σε περιβάλλον χρήσης πραγματικού χρόνου ή σε συγκεκριμένες συνθήκες

4 Η προβολή gameplay 8K από το PS5 θα είναι διαθέσιμη μέσω μελλοντικής ενημέρωσης λογισμικού στις τηλεοράσεις BRAVIA

5 Το τηλεχειριστήριο παρέχει αυτόματο συγχρονισμό ενεργοποίησης των δύο συσκευών και έλεγχο βασικών λειτουργιών των PlayStation κονσόλων.

Previous Article

Galaxy Note20 – Πέντε συσκευές για ψυχαγωγία και εργασία από τη Samsung

Next Article

Vodafone OTT: Ντεμπούτο με 6,90/μήνα!