Με ISO51200 το Xperia ΧΖ2 Premium

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sony xz2 premium dual lens

To  Xperia ΧΖ2 Premium είναι από τα ισχυρότερα φωτογραφικά smartphone στον τομέα της ευαισθησίας, με ISO51200. Με το ΧΖ2 Premium, η Sony Mobile ακολουθεί και αυτή το trend των “πολυσυστημικών” καμερών στα smartphone, καθώς η νέα συσκευή διαθέτει κύρια κάμερα με διπλό φακό και αισθητήρα.

sony xz2 premium
To Sony XZ2 Premium διαθέτει οθόνη HDR, 5,8”, και κάνει λήψη video 4K HDR. (φωτό: Sony Mobile)

Η Motion Eye Dual camera της Sony χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα 12Megapixel ασπρόμαυρης λήψης και έναν αισθητήρα 19Megapixel που συλλαμβάνει χρώμα. Ο πρώτος αισθητήρας λειτουργεί επικουρικά του έγχρωμου, με στόχο την επαύξηση των λεπτομερειών και της αντίθεσης στην εικόνα. To μέγεθος τους είναι 1/2,3 ίντσες και η συνδυασμένη έξοδος τους δίνει δυνατότητα επίτευξης της εξαιρετικά υψηλής ευαισθησίας του XZ2 Premium. Εξάλλου, δεδομένα από την α/μ κάμερα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία bokeh εφέ.

 Ισχυρό είναι το νέο smartphone της Sony Mobile και στον τομέα του video, το οποίο καταγράφεται με ευαισθησία ISO12800. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή είναι η υψηλότερη τιμή ευαισθησίας στη λήψη video από smartphone σήμερα.

Στις φωτογραφίες, η ευαισθησία αγγίζει την ISO51200, όπως αναφέραμε. Το επίπεδο αυτό ευαισθησίας είναι τυπικό για Mirrorless φωτογραφικές μηχανές, αλλά όχι για smartphone, υπογραμμίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Επίσης, διαθέσιμη είναι λειτουργία Super slow motion video 960fps. H λήψη video είναι 4Κ HDR.

Η εμπρόσθια κάμερα δίνει εικόνες 13Megapixel με αισθητήρα 1/3,06 ιντσών.

Η οθόνη του Xperia ΧΖ2 Premium  είναι 5,8″, 4Κ HDR, και προστατεύεται από 3D Gorilla. Η κατασκευή είναι ανθεκτική στο νερό και τη σκόνη σύμφωνα με τις προδιαγραφές IP65/IP68.

 Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία smartphone, το XZ2 Premium βασίζεται στο socket Snapdragon 845 της Qualcomm, τρέχει Android 8.0 Oreo, και διαθέτει με 6GB RAM. Η μπαταρία του είναι 3540mAh.

Έως αυτή τη στιγμή, το XZ2 Premium δεν έχει ανακοινωθεί για την Ελλάδα. Στην Αμερική θα γίνει διαθέσιμο το καλοκαίρι με τιμή μεγαλύτερη των $1000.

Previous Article

Mercedes me: app και online πλατφόρμα από τη Mercedes-Benz

Next Article

JPEG XS: Τo νέο φορμά του Χόλιγουντ;