Επίσημο: Στην Ελλάδα το δορυφορικό Internet της Starlink

Author: Δημήτρης Παπαδόπουλος Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Επίσημο: Στην Ελλάδα το δορυφορικό Internet της Starlink

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τη λειτουργία δορυφορικού Internet ευρείας χρήσεως στην Ελλάδα.

Ο δρόμος για την λειτουργία του δορυφορικού Internet στην Ελλάδα ανοίχθηκε, έπειτα από την συνυπογραφή της ΚΥΑ από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρή Λιβάνιο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά ενώ είχε προηγηθεί εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Πιο συγκεκριμένα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμόν 57/ΦΕΚ Β’ 4938/25-10-2021 αναφέρει ότι:

  • Η ειδική διαδικασία για την εγκατάσταση κεραιών επικαιροποιείται
  • Θεσπίζεται νέο κοινωνικό πλαίσιο για την τοποθέτηση των εν λόγω κεραιών με την υποχρέωση να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας. Οι κεραίες θα χρησιμοποιούνται από εταιρείες για να παρέχουν δορυφορικό Internet ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζεται σταθερή σύνδεση σε μεγάλες ταχύτητες και με χαμηλό latency.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε ότι: «οι πάροχοι κάνουν επενδύσεις σε οπτική ίνα, όμως πλέον έρχεται και το δορυφορικό ίντερνετ, το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό σε αυτήν». Με την ΚΥΑ, επιτρέπεται σε παρόχους δορυφορικού Internet όπως η Starlink του Elon Musk να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα. Ο υπουργός τόνισε επίσης πως «είναι πολύ σημαντικό για περιοχές που δεν έχουν καλή κάλυψη». Οι δορυφορικές υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες από το 2021.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Cloud Game Platform: Η game streaming πλατφόρμα της Samsung για τις Smart TV της

Next Article

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στην Vodafone