Συμφωνία LG-Samsung για 4.000.000 OLED panel

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
συμφωνια lg samsung oled

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η Samsung ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνία με την LG για αγορά OLED οθονών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung σκοπεύει να κλείσει συμφωνία με την LG για την προμήθεια οθονών OLED, που απ’ ότι φαίνεται, προορίζονται κατά κύριο λόγο για χρήση σε τηλεοράσεις. Οι OLED οθόνες που χρησιμοποιεί η Samsung στα κινητά τηλέφωνά της θεωρούνται μερικές από τις καλύτερες οθόνες smartphone που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή την στιγμή, όμως, οι τηλεοράσεις της εταιρείας έχουν μείνει στην τεχνολογία LED LCD τα τελευταία χρόνια και αυτό μάλλον θα αλλάξει στο προσεχές μέλλον, σύμφωνα με στοιχεία που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες.

Διάφορες πηγές κάνουν λόγο για συμφωνία προμήθειας οθονών που ανέρχεται συνολικά στις μισές OLED που θα κατασκευάσει η LG στο ερχόμενο έτος, μια συμφωνία πρόκειται να προμηθεύσει την Samsung με περίπου 4.000.000 OLED panels, τα μισά από όσα παράγει συνολικά ετησίως. Ωστόσο, όταν ο επικεφαλής για τον τομέα των οθονών της Samsung Electronics Jong-Hee Han ρωτήθηκε σχετικά με αυτή την συμφωνία, δεν δέχτηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Τεχνολογία QD-OLED από την Samsung

Σήμερα, η LG Display προμηθεύει με OLED panels διάφορους κατασκευαστές τηλεοράσεων, συμπεριλαμβανομένης της Sony, σε μεγάλες ποσότητες που φτάνουν περίπου τα 8 εκατομμύρια μόνο για την φετινή χρονιά. Οι πληροφορίες που αναφέρονται σε μεγάλα sites τεχνολογίας, κάνουν λόγο για μετάβαση της Samsung από τις QLED που βασίζονται στην τεχνολογία LCD και χρησιμοποιούνται εξ ολοκλήρου στις ακριβότερες τηλεοράσεις της εταιρείας. Πέρυσι, η Samsung Display ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή LCD panel ενόψει του σκληρού ανταγωνισμού, ωστόσο, ανέβαλε αυτή την απόφαση λόγω της πανδημίας, που οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης οθονών παγκοσμίως.

Samsung OLED TV με πάνελ LG;

Αν και η εταιρεία σκοπεύει να κλείσει συμφωνία με την LG Display για οθόνες OLED, οι δικές της τηλεοράσεις εικάζεται να χρησιμοποιούν την τεχνοτροπία Quantum Dot (κβαντικές κουκίδες), την οποία φαίνεται να αναπτύσσει εδώ και χρόνια η Samsung Display. Όμοια με τις QLED, που μέχρι σήμερα θεωρούνται μερικές από τις καλύτερες LED LCD της αγοράς, οι QD-OLED χρησιμοποιούν και αυτές μια μεμβράνη κβαντικών κουκίδων για καλύτερη χρωματική ζωντάνια και φωτεινότητα, αλλά βασισμένες στην τεχνολογία OLED αντί LCD.

Αυτό το πρότυπο δεν είναι το μόνο που ετοιμάζει η Samsung, καθώς η εταιρεία έχει αναπτύξει έναν ακόμη τύπο οθονών, ονόματι Micro LED, που χρησιμοποιεί μια σειρά μικροσκοπικών LED για την εκπομπή φωτός. Παρόλο που η τεχνολογία υπάρχει ήδη σε τηλεοράσεις που έχουν κυκλοφορήσει, πιστεύεται ότι απέχει αρκετά χρόνια από το να γίνει πραγματικά προσιτή για μαζική παραγωγή.

sonos beam gen2 banner
Previous Article

LG TV 2021: Οι τηλεοράσεις για την ελληνική αγορά

Next Article

Το Xiaomi Mi Mix Fold διαθέτει ίσως το καλύτερο σύστημα ψύξης σε foldable συσκευή