Έρχονται third-party Tiles στο Wear OS της Google

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
wear os third party tiles

Η Google αποφασίζει να υποστηρίξει third-party Tiles, μια απόφαση που μπορεί να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το Wear OS.

Παρόλο που το Wear OS της Google υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία συσκευών, συνήθως θεωρείται δεύτερη ή τρίτη επιλογή για τους χρήστες wearable προϊόντων λόγω της έλλειψης ενημερώσεων του λογισμικού και της γκάμας εφαρμογών. Οι χρήστες έχουν εκφράσει πολλάκις τα παράπονά τους για την έλλειψη third-party Tiles και επιτέλους η Google απαντάει φέτος, ανακοινώνοντας την υποστήριξη για εφαρμογές τρίτων στο λειτουργικό σύστημα.

Τα Tiles χρησιμοποιούνται στο Wear OS από το 2019 και προσφέρουν αντίστοιχες λειτουργίες με τα widgets στα Android κινητά. Επιτρέπουν στους χρήστες wearable συσκευών να σύρουν δεξιά ή αριστερά από την βασική οθόνη του smartwatch τους και να εμφανίσουν επιπλέον πληροφορίες ή βασικούς ελέγχους. Ουσιαστικά, προσφέρουν τις δυνατότητες που δίνουν οι εφαρμογές ενός smartphone, αλλά σε μορφή widget. Οι χρήστες μπορούν με τα Tiles να ελέγξουν λειτουργίες όπως είναι η αναπαραγωγή μουσικής, να δουν τον καιρό ή να διαβάσουν τα μηνύματά τους, απλά σύροντας την οθόνη του ρολογιού.

wear os tiles
Τα Tiles επιτρέπουν στους χρήστες wearable συσκευών να σύρουν δεξιά ή αριστερά από την βασική οθόνη του smartwatch τους και να εμφανίσουν επιπλέον πληροφορίες ή βασικούς ελέγχους (gif: Android Developers)

Ενώ το Wear OS διαθέτει μια τόσο χρηστική λειτουργία, έχει περιορίσει τις δυνατότητες των συσκευών της με την μη υποστήριξη third-party εφαρμογών. Οι εφαρμογές δουλεύουν σωστά και καλύπτουν τις περισσότερες βασικές ανάγκες αλλά οι χρήστες δεν αρκούνται σε αυτό, καθώς άλλα λειτουργικά συστήματα wearable συσκευών παρέχουν πολύ μεγαλύτερη γκάμα εφαρμογών και λειτουργιών έναντι του Wear OS.

Η Google ξεκινά να υποστηρίζει third-party εφαρμογές για το Wear OS

Με την επερχόμενη ενημέρωση του Wear OS που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη, η Google κάνει διαθέσιμη την υποστήριξη third-party Tiles. Αυτή η ενημέρωση θα δώσει στους προγραμματιστές την ελευθερία να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους με σκοπό να φέρουν στους χρήστες νέες εφαρμογές και λειτουργίες στις συσκευές με Wear OS. Αυτή τη στιγμή η δυνατότητα για Tiles τρίτων είναι σε ανάπτυξη, και οι προγραμματιστές μπορούν να τη δοκιμάσουν μέσω του Jetpack Tiles Library που βρίσκεται ακόμα σε alpha έκδοση.

Σίγουρα, αυτή η κίνηση θα δώσει μια νέα πνοή στο λειτουργικό σύστημα που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να πεθαίνει. Πιθανώς να υπάρξει μια χαοτική περίοδος με πολλές εφαρμογές να παρουσιάζονται στο Tiles library του Wear OS, αλλά αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει και θετικά για το λειτουργικό σύστημα, το οποίο τα τελευταία χρόνια υποφέρει από την έλλειψη νέων εφαρμογών.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

realme X9 Pro: εικόνες και χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας

Next Article

Poco X3 Pro: o διάδοχος του Poco F1;

sonos move