Η Valve κατασκευάζει gaming συσκευή σαν το Nintendo Switch

Author: No Comments Share:
valve-nintendo switch gaming pc

Στοιχεία δείχνουν πως η Valve δουλεύει πάνω σε μία φορητή συσκευή του τύπου Nintendo Switch η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες του Steam να παίζουν ένα μέρος του game library τους.

Ρεπορτάζ του Ars Technica προσφέρει μερικές λεπτομέρειες πάνω στο project του “σαν-Nintendo Switch” gaming PC της Valve. Πηγές οικείες με το θέμα παραθέτουν πως η Valve δουλεύει πάνω σε ένα all-in-one PC με τηλεχειριστήριο. Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων συσκευών όπως το Aya Neo, η συσκευή φημολογείται πως θα έχει ένα AMD ή Intel chip, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο πως θα τρέχει πάνω σε Linux. Τουλάχιστον ένα πρωτότυπο θα είναι πλατύτερο από το Nintendo Switch και θα διαθέτει κουμπιά, σκανδάλες και joysticks. Επίσης θα διαθέτει οθόνη αφής και ένα touchpad παρόμοιο με το Steam Controller. 

H φορητή συσκευή της Valve σαν το Nintendo Switch

Όπως το Switch έτσι και η συσκευή της Valve θα διαθέτει μία θύρα USB-C που θα επιτρέπει την σύνδεση σε μία δεύτερη οθόνη. Δεν αποκλείεται η Valve να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει διάφορες παραλλαγές της συσκευής, οι οποίες θα διαθέτουν διαφορετικά εξαρτήματα. Επιπλέον, η τωρινή παγκόσμια έλλειψη σε chips καθιστά αδύνατο στη Valve να πουλήσει μία συσκευή γύρω στα $299 που κοστίζει το Nintendo Switch. Λέγεται πως η συσκευή μπορεί να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021, αλλά ο περιορισμός στο hardware μπορεί να επηρεάσουν αυτό το timeline.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, η εταιρεία έχει προσθέσει snippets κώδικα στο Steam αναφερόμενη σε κάτι που λέγεται “Neptune” και “Neptune Optimized Games”. Αρχικά πολλοί σκέφτηκαν πως η Valve δουλεύει πάνω σε ένα νέο controller, αλλά την Τρίτη η εταιρεία πρόσθεσε κώδικα που συνδέει το Neptune με snippets αναφερόμενα στο “SteamPal”,  ένα όνομα που το «Ars Technica” δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι είναι το τελικό όνομα της συσκευής. Επιπλέον, στην αρχή του μήνα ο συνιδρυτής της Valve, Gabe Newell, είπε πως η εταιρεία έχει κάτι να μοιραστεί που σχετίζεται με console games. “Θα έχετε μία καλύτερη ιδέα στο τέλος του χρόνου”. 
Παράλληλα με αυτό όμως πρέπει να αναφέρουμε πως η Valve είναι γνωστή στο να δημιουργεί projects μόνο και μόνο για να τα ακυρώσει αργότερα και να ασχοληθέι με κάτι διαφορετικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο “Half Life” το οποίο κυκλοφόρησε 13 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του προηγούμενου. Επιπλέον η εταιρεία έχει μία αμφίρροπη ιστορία όσο αναφορά τα hardware projects. Το Valve Index, η VR συσκευή της εταιρείας, είχε πολύ θετικές κριτικές το 2019 αλλά ένα χρόνο νωρίτερα σταμάτησε να προσφέρει Steam Machines. 

Previous Article

Microsoft: Edge ο καλύτερος browser στα Windows 10

Next Article

Netflix: πιθανόν ετοιμάζει πλατφόρμα TV Gaming