Η Vodafone επιχειρεί πρώτη τηλεοπτική εκπομπή Standalone 5G

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Vodafone Standalone 5G τηλεοπτική εμπομπή


Η Vodafone UK λέει ότι θα γίνει ο πρώτος πάροχος που θα αφιερώσει ένα κομμάτι από το δημόσιο δίκτυο της Standalone 5G (SA 5G), για να μεταδώσει τηλεοπτικά ένα σημαντικό γεγονός στη χώρα, σε συνεργασία με την ITN, την κάλυψη της Στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ’.

LG Corporate banner

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την τηλεοπτική εταιρεία ITN για να μεταδώσει το Coronation στις 6 Μαΐου, δημιουργώντας ένα κομμάτι στο 5G δίκτυο SA μετά τις εργασίες που έγιναν στο 5G SA Media Innovation Lab του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι.

Το Εργαστήριο έχει επικεντρωθεί στην εξερεύνηση νέων περιπτώσεων χρήσης για το 5G.

Η Vodafone ισχυρίζεται ότι η πρωτοβουλία της για την πρώτη τηλεοπτική εκπομπή Standalone 5G θα επιτρέψει την «ταχεία και ασφαλή μεταφορά» της ζωντανής μετάδοσης της στέψης από το Γουέστμινστερ του Λονδίνου στην αίθουσα ειδήσεων του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ITN που βρίσκεται σε άλλη τοποθεσία στην πόλη, ώστε να μπορεί να μεταδοθεί ζωντανά σε όλη τη χώρα και σε όλο τον κόσμο.

Για τη βιομηχανία των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, η Vodafone εξήγησε ότι η χρήση του SA 5G έχει δύο ξεχωριστά οφέλη:

  • Κατ’ αρχάς, μπορεί να οριστεί ένα ελάχιστο όριο ταχύτητας μεταφόρτωσης για να εγγυηθεί ότι “το ψηφιακά πυκνό περιεχόμενο μεταφορτώνεται γρήγορα και αξιόπιστα για ζωντανή ροή”.
  • Δεύτερον, εξαλείφει τον κίνδυνο συμφόρησης δικτύου, η οποία επηρεάζει την ποιότητα της εκπομπής, χαρακτηριστικό που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για δημοφιλείς εκδηλώσεις και τροφοδοσία με ζωντανό περιεχόμενο σε απομονωμένες τοποθεσίες.

Η Vodafone λέει ότι αυτή είναι μια άλλη “πρώτη” στην προσφορά Standalone 5G, αφού τον Ιανουάριο έγινε ο πρώτος πάροχος στο Ηνωμένο Βασίλειο που άνοιξε το δίκτυο για δημόσια χρήση, όταν μερίδα επιλεγμένων πελατών είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές του.

Ο Nick Gliddon, επιχειρηματικός διευθυντής της Vodafone UK, δήλωσε ότι η καινοτομία βρίσκεται στο επίκεντρο της εταιρείας και ότι αυτή (η καινοτομία) είναι κεντρικό θέμα για την υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας από τη χώρα.

Επίσης, έκανε λόγο για άλλες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει SA 5G, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), των αυτόνομων οχημάτων, των ολογραφικών κλήσεων και του IoT.

Η διαφορά μεταξύ του 5G αυτόνομου (5G Standalone, 5G SA) και του 5G μη αυτόνομου δικτύου (5G Non-Standalone, 5G NSA)

To 5G Non-Standalone δίκτυο (5G Μη-αυτόνομο) είναι αυτό στο οποίο οι ραδιοεκπομπές 5G “επικάθονται” σε ένα υπάρχον δίκτυο 4G. Το 5G Μη-αυτόνομο (5G NSA) δίκτυο προσφέρει μεν αναβαθμίσεις ταχύτητας, αλλά εξακολουθεί να έχει περιορισμένη απόδοση λόγω της χρήσης της υποκείμενης υποδομής 4G για τη σύνδεσή του.

Το 5G Standalone είναι μια ολοκληρωμένη λύση 5G, από τον πυρήνα έως τις μονάδες ραδιοεκπομπής. Αυτή η αναβαθμισμένη υποδομή επιτρέπει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να κάνουν πραγματικότητα τα οφέλη του 5G, για τα οποία γίνεται λόγος εκτενώς εδώ και πολλά χρόνια. Τέτοια οφέλη είναι οι δυνατότητες που προσφέρει ο χαμηλός λανθάνων χρόνος (latency), καθώς και η εισαγωγή νέων υπηρεσιών, όπως ο τεμαχισμός δικτύου (network slicing).

Subscribe to our newsletter!

  Vodafone Smart Coffee Machines
Previous Article

Ανάλυση ελληνικού προεκλογικού πολιτικού λόγου με ChatGTP AI

Next Article

Αυτόνομα δίκτυα 5G / 6G με τη δύναμη της AI