Η Microsoft αναλύει πως έκανε τα Windows 11 πιο γρήγορα από τα Windows 10

Author: No Comments Share:
Η Microsoft αναλύει πως έκανε τα Windows 11 πιο γρήγορα από τα Windows 10

Ο Steve Dispensa, ο αντιπρόεδρος της Microsoft για το Windows Management team, πρόσφατα εξήγησε μερικές από τις αλλαγές που κάνουν τα Windows 11 να ανταποκρίνονται καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά από τα Windows 10.

Ο Steve Dispensa, ο αντιπρόεδρος της Microsoft για το Windows Management team, πρόσφατα εξήγησε μερικές από τις αλλαγές που κάνουν τα Windows 11 να ανταποκρίνονται καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά από τα Windows 10. Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Microsoft Mechanics στο YouTube στοχεύει να επεξηγήσει πόσο λεπτομερώς είναι συνδεδεμένα το software με το hardware και να παρουσιάσει τα βήματα που έλαβε η Microsoft για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη με τα Windows 11.

Τα Windows 11 έχουν βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης πόρων – πλέον υπάρχουν υψηλότερα επίπεδα προτεραιότητας για τα προγράμματα που είναι ανοιχτά, μειώνοντας έτσι την επεξεργαστική ισχύ που «τρώνε» τα προγράμματα στο background.

Αυτή η ιεράρχηση της δουλειάς, που είναι αρκετά σημαντική για τον χρήστη, επεκτείνεται και στους browsers, οι οποίοι είναι γνωστοί για την αποκλειστική κατανάλωση πόρων αφήνοντας ελάχιστους για τα υπόλοιπα προγράμματα. Τα Windows 11 έχουν βελτιώσει την ικανότητα τους να κάνουν “pause” στις ανενεργές καρτέλες, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση πόρων από τον browser – και βελτιώνοντας την απόδοση στην ενεργή καρτέλα. Ο Steve Dispensa ισχυρίζεται πως το σύστημα πλέον μπορεί να μειώσει την κατανάλωση RAM κατά 32% και την χρήση του επεξεργαστή κατά 37%.

Η Microsoft επιπλέον, βελτιστοποίησε τον κώδικα που είναι υπεύθυνος για λειτουργίες του hardware, μειώνοντας έτσι την καθυστέρηση μεταξύ του user input και την έναρξη της εντολής, μειώνοντας έτσι τον χρόνο που το σύστημα βρίσκεται σε idle. Αυτό έχει επίπτωση στην RAM και στην συνολική απόδοση του συστήματος: βελτιστοποιημένες εντολές οδηγούν στην μείωση κατανάλωσης της RAM και βελτιώνουν τον χειρισμό πόρων από idle σε active status.

Η Microsoft επιπλέον μας παρουσίασε νέες τεχνικές συμπίεσης που μειώνουν την συνολική χρήση του δίσκου και επέκτειναν αυτήν την τεχνική στις λειτουργίες update των Windows 11. Μέσα από την νέα update engine των Windows 11, η Microsoft υπόσχεται πως τα updates δεν θα χρειάζονται όσους πόρους χρησιμοποιούν τώρα – τα Windows updates πλέον θα είναι εώς και 40% μικρότερα σε μέγεθος.

Τέλος, ο Steve Dispensa μίλησε λίγο για το πως αυτές οι βελτιώσεις οδήγησαν σε μία φιλοσοφία sleep state για τους υπολογιστές, η οποία βρίσκεται πιο κοντά στα Android κινητά και στο macOS. Όλα αυτά έγιναν μιας και η ταχύτητα έναρξης του υπολογιστή από το sleep mode έγινε πιο γρήγορη κατά 25%.

Περισσότερα για τα Windows 11:

Previous Article

LG Extreme Home Cinema: Έρχεται με μία τεράστια οθόνη των 325 ιντσών

Next Article

Η Samsung πλέον επιτρέπει την αύξηση RAM στο κινητό