Η Xiaomi επιστρέφει στην αγορά των Tablet με το Mi Pad 5

Author: No Comments Share:
Η Xiaomi επιστρέφει στην αγορά των tablet με το Mi Pad 5

Το Xiaomi Mi Pad 5 Tablet αναμένεται τον Αύγουστο 2021.

Η σειρά Tablet της Xiaomi, Mi Pad, ήταν αρκετά δημοφιλής πριν λίγα χρόνια αλλά τα tablets σαν κατηγορία βρισκόντουσαν σε καθοδική πορεία οδηγώντας έτσι την εταιρεία στον σταματημό της παραγωγής τους. Με το πρώτο μισό του 2021 να φτάνει στο τέλος του όμως, η Xiaomi φαίνεται πως είναι έτοιμη να σταματήσει αυτήν την παύση με την κυκλοφορία του Mi Pad 5.

Το τελευταίο Tablet της Xiaomi κυκλοφόρησε το 2018. Μετά από αυτήν την κυκλοφορία η αγορά των tablet άρχισε να επιβραδύνεται μέχρι και την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού. Με το ενδιαφέρον να αυξάνεται και με την αγορά να επεκτείνεται, η Xiaomi φαίνεται πως θα παρουσιάσει το νέο tablet τον επόμενο μήνα. Με αυτήν την κυκλοφορία θα αρχίσει να ανταγωνίζεται κολοσσούς όπως το iPad Pro και η σειρά Galaxy Tab S7 της Samsung.

xiaomi mi pad 5 render

To Tablet Xiaomi Mi Pad 5 θα τρέχει πάνω σε ειδική έκδοση του MIUI για συσκευές με μεγάλες οθόνες

Σύμφωνα με το Κινέζικο site, MyDrivers, θα ανακοινωθεί στα μέσα ή στα τέλη του Αυγούστου ξεκινώντας από την Κίνα. Πέρα από τον ανταγωνισμό που προαναφέρθηκε θα ανταγωνιστεί και το Huawei MatePad 11 το οποίο έχει παρόμοια χαρακτηριστικά.

Η διαρροή αναφέρει πως θα υπάρχουν διάφορα μοντέλα στην οικογένεια Mi Pad 5, με το μεγαλύτερο μοντέλο να βασίζεται πάνω στο Snapdragon 870 chipset, κάνοντας το ένα από τα δυνατότερα Android tablets που είναι διαθέσιμα. Επιπλέον η οθόνη του ίσως παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας και πιστεύεται πως η συσκευή θα είναι διαθέσιμη με μία LCD οθόνη των 11 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 144Hz και 480Hz touch sampling rate (ο χρόνος που η συσκευή αντιλαμβάνεται την αφή).

Ένα ενδιαφέρον μέρος της αναφοράς ήταν ότι το tablet θα τρέχει πάνω σε μία ειδική έκδοση του MIUI για συσκευές με μεγάλες οθόνες όπως τα Tablets. Θα διαθέτει στοιχεία από desktop όπως κέντρο ελέγχου, taskbar, αιωρούμενα παράθυρα και πολλά ακόμα.

Previous Article

Nikon Z fc “Launch Offer”: άμεση επιστροφή χρημάτων σε αγορές της mirrorless φωτογραφικής μηχανής ή kit

Next Article

Πάνω από 40 πιστοποιημένα COSMOTE 5G smartphone, η μεγαλύτερη γκάμα στην Ελλάδα