Η Sony παρουσιάζει το κινηματογραφικό Xperia 1

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

To Xperia 1 προσφέρει δημιουργικές εμπειρίες ψυχαγωγίας με τεχνολογίες από τις επαγγελματικές συσκευές εικόνας της Sony.

H Sony ποντάρει στις δοκιμασμένες τεχνολογίες της από τους επαγγελματικούς κλάδους για την προοπτική του Xperia 1. H ναυαρχίδα των Xperia διαθέτει οθόνη 4K HDR OLED 6,5 ιντσών με λόγο πλευρών 21:9, με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή ταινιών, αλλά και αρωγή στη δημιουργία τους. Η ανάλυσή της είναι 3.840×1664 pixel και προστατεύεται από Corning Gorilla Glass 6.

xperia 1
Xperia 1 (φωτό: Sony Mobile)

Xperia 1 με 4Κ HDR OLED οθόνη

Η οθόνη του 1 έχει δυνατότητα απεικόνισης χρώματος 10-bit, ήτοι ενός δισεκατομμυρίου χρωμάτων, ενώ υποστηρίζει το χρωματικό διάστημα BT.2020, όπως συμβαίνει σε ακριβές τηλεοράσεις OLED.

Ηχητικά, η εικόνα συνοδεύεται από το σύστημα Dolby Atmos.

H 4Κ HDR video camera του Xperia 1

Στην κάμερα συναντάμε την τεχνολογία Eye Autofocus tracking που είναι δανεισμένη από τις Mirrorless φωτογραφικές της εταιρείας, το οποίο συναντήσαμε στην α6400. Η τριπλή κάμερα του 1 έχει φακούς με τρεις διαφορετικές εστιακές αποστάσεις, 16mm, 26mm και 52mm, ισοδύναμα στα 35mm. Ο αισθητήρας είναι 12Mpixel και διαθέτει μεγάλα pixel διπλής διόδου, με επιφάνεια 1,4μm, ενώ χρησιμοποιείται αποθορυβοποίηση raw. Τις φωτογραφικές επιδόσεις συμπληρώνουν τα 10fps με AF και AE ενεργοποιημένα.

xperia 1
Το Xperia 1 έχει τριπλή κάμερα με αισθητήρα Dual Diode (φωτό: Sony Mobile)

Η selfie κάμερα είναι 8Μpixel και έχει στοιχεία 1,12μm.

Στο video χρησιμοποιείται τεχνολογία από την επαγγελματική ψηφιακή κινηματογραφική κάμερα CineAlta για λήψη 4K HDR 24p και σε format 21:9. Υβριδικό σύστημα σταθεροποίησης χρησιμοποιείται με τεχνολογία SteadyShot. Αξίζει να προσθέσουμε ότι οκτώ κινηματογραφικά χρωματικά preset είναι διαθέσιμα.

xperia 1
Το Xperia 1 έχει οθόνη 4Κ HDR OLED 6,5″, με λόγο 21:9. (φωτό: Sony Mobile)

To SoC του Xperia 1

Το Xperia κινείται από το SoC Snapdragon 855 της Qualcomm, το οποίο συνοδεύεται από 6GB RAM και 128GB ROM. Το αδιάβροχο περίβλημα (IP65/68) φέρει στο εσωτερικό του μπαταρία 3.300mAh.

Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων επέστρεψε στο πλάι του Xperia, ενώ με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι από τη ναυαρχίδα της Sony Mobile απουσιάζει η έξοδος για τη σύνδεση ακουστικών με καλώδιο, παρότι υποστηρίζονται τα ηχητικά φορμά υψηλής ανάλυσης LPCM, FLAC, ALAC, DSD.

H Sony ανακοίνωσε επίσης τα Xperia 10 Plus και Xperia 10.

Previous Article

Lenovo ακουστικά με υβριδικό noise-canceling

Next Article

LG ThinQ V50 – Αναδιπλούμενο; Όχι, με Διπλή Οθόνη