Γερμανικό δικαστήριο: Huawei και ΖΤΕ καταπάτησαν πατέντες AVC

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
h.264 mapeg-4/avc logo

Δικαστήριο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας αποφάσισε ότι οι Huawei και ZTE παραβίασαν πατέντες της MPEG LA, οι οποίες περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο AVC.

Η MPEG LA ανακοίνωσε ότι το District Court του Ντίσελντορφ της Γερμανίας (Landgericht Düsseldorf) αποφάσισε ότι οι Huawei Technologies Deutschland GmbH (“Huawei”) και η ZTE Deutschland GmbH (“ZTE”) παραβίασαν διπλώματα ευρεσιτεχνίας δύο κατοχές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (σ.σ.: πατέντες) στο AVC Patent Portfolio License (“AVC License”) της  MPEG LA χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες τους σε κινητά τηλέφωνα που εφαρμόζουν το Πρότυπο AVC / H.264 (MPEG-4 Part 10). Το δικαστήριο διαπίστωσε επίσης ότι η άδεια που προσφέρεται από τους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, βάσει αυτών των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, μέσω της άδειας AVC είναι δίκαιη, εύλογη και μη διακριτική.

Αποφάσεις σε πρόσθετες προσφυγές που έχουν ασκηθεί από τους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας AVC κατά της Huawei και της ZTE ενώπιον του Landgericht Düsseldorf αναμένεται να εκδοθούν τον Δεκέμβριο.

Οι αποφάσεις του Landgericht Düsseldorf μπορούν να προσβληθούν από τους εναγομένους. Επίσης, οι κατηγορούμενοι (σ.σ.: Huawei, ZTE) έχουν καταθέσει προσφυγές εγκυρότητας κατά των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο Μόναχο της Γερμανίας (“Bundespatentgericht”).

“Η απόφαση του Landgericht Düsseldorf επιβεβαιώνει τη σημασία του σεβασμού της πνευματικής ιδιοκτησίας και προσφέροντας σε όλους εύκολη και οικονομικά προσιτή πρόσβαση σε βασική τεχνολογία AVC υπό ενιαία άδεια αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ευρείας αποδοχής της άδειας MPEG LA AVC που καθιστά δυνατή αυτή τη δυνατότητα» δήλωσε ο Larry Horn, και διευθύνων σύμβουλος της MPEG LA. “Συνεχίζουμε να καλωσορίζουμε τη Huawei και τη ZTE να προσχωρήσουν στους σχεδόν 2.000 αδειούχους χρήσης που έχουν λάβει την Άδεια AVC από εμάς.”

H είδηση κυκλοφορεί μέρες τώρα στο διεθνή τύπο, αλλά στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή μέχρι σήμερα, από ό,τι έχει υποπέσει στην αντίληψή μας, τουλάχιστον.

To άρθρο περιέχει πληροφορίες από δελτίο τύπου της MPEG LA.

Πρωτοσέλιδο

Previous Article

Εφαρμογές fitness κλέβουν χρήματα

Next Article

AV1: O video codec που αγαπάει το Web!