Creative Zen Hybrid – Ζεν ANC σε τιμή ευκαιρίας

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Creative Zen Hybrid review - Ζεν ANC σε τιμή ευκαιρίας

Προσφερόμενα σε ιδιαίτερα χαμηλή, τα ασύρματα ακουστικά Creative Zen Hybrid προσφέρουν πολύ καλή ενεργητική και παθητική μείωση του θορύβου, ανεξάρτητα από την τιμή τους.

Μας άρεσανΘα θέλαμε
+ Η παθητική ηχητική απομόνωση
+ Η ενεργητική μείωση του θορύβου
+ Η άνετη εφαρμογή
+ Μεγάλη αυτονομία
+ Η σύνδεση mini-jack
+ Το μικρό βάρος
– DSP και για την είσοδο mini-jack
– Αποτελεσματικότερη σύλληψη της φωνής του χρήστη σε χώρους με ομιλίες
– aptX HD ή έστω aptX

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Creative Zen Hybrid

 • Τιμή: €99
 • Διάθεση: gr.creative.com
 • Τύπος: Ασύρματα / ενσύρματα ακουστικά over the ear με ενεργή ακύρωση θορύβου
 • Συνδέσεις: Bluetooth 5.0, 3,5 mm Stereo Input
 • Απόκριση συχνότητας:  20–20.000 Hz
 • Drivers: 40 mm με μαγνήτες νεοδυμίου
 • Μικρόφωνο: Τύπος: x 1 παντοκατευθυντικό. Απόκριση συχνότητας 100–10.000 Hz, Ευαισθησία: @ 1 kHz: – 42 dBV / Pa, Ψηφιακός Βοηθός: Siri, Google Assistant, Αντίσταση 32 ohms
 • Ασύρματοι codecs: AAC, SBC
 • Μπαταρία: Επαναφορτιζόμενη λιθίου, 500 mAh
 • Αυτονομία: ANC on – έως 27 ώρες, ANC off – έως 37 ώρες
 • Βάρος: 273g
 • Καλώδιο: 1,2m
 • Διαστάσεις: 160 x 80 x 205 mm
Creative Zen Hybrid review - Ζεν ANC σε τιμή ευκαιρίας
Τα μαξιλαράκια είναι ιδιαίτερα μαλακά και ξεκούραστα. Το ίδιο ισχύει και με το αφρώδες υλικό στη στέκα. (Creative)

Με κόστος μόλις €99, τα Zen Hybrid είναι καλά εξοπλισμένα και πολύ καλά σχεδιασμένα. Διαθέτουν ένα υβριδικό σύστημα ακύρωσης του θορύβου που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, ενώ κάνουν την έκπληξη ξεπερνώντας τα δεδομένα της χαμηλής τιμής στην οποία προσφέρονται αξιοποιώντας ισχυρούς μαγνήτες νεοδυμίου στους drivers των 40 mm. Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά που ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος των προσφερόμενων με τόσο χαμηλό κόστος. Στο παρόν review θα δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι επιδόσεις, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των ακουστικών Zen Hybrid με υβριδικό, όπως η εταιρεία το χαρακτηρίζει, ενεργό σύστημα ακύρωσης θορύβου – ANC.

Εργονομία

Τα Creative Zen Hybrid εμφανίζουν εξαιρετική εργονομική ποιότητα. Στο δεξί ακουστικό και σε σημεία που έχουν ικανή απόσταση μεταξύ τους είναι τοποθετημένα τα δύο πλήκτρα για την έναυση / απενεργοποίηση των ακουστικών και την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της ενεργής καταστολής του θορύβου – ANC. τα δύο πλήκτρα είναι τοποθετημένα στο πίσω και στο μπροστινό μέρος του ακουστικού, αντίστοιχα, και έχουν πολλαπλές λειτουργίες, όπως αυτές του pairing και της ενεργοποίησης του ψηφιακού βοηθού στο πλήκτρο on / off και της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του Ambient mode στο έτερο πλήκτρο (ANC on / off, Ambient Sound / ANC).

Creative Zen Hybrid review - Ζεν ANC σε τιμή ευκαιρίας
Τα ακουστικά φέρουν πλήκτρα που ξεχωρίζουν μεταξύ τους με την αφή και με σαφή πατήματα. Η εργονομική ποιότητα των Zen Hybrid είναι υποδειγματική ανεξαρτήτως τιμής. (Creative)

Τα απαλά μαξιλαράκια που ακουμπούν το κεφάλι γύρω από το κάθε αυτί, σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό βάρος του ζεύγους, σχεδόν εξαφανίζουν αισθητικά τα Creative Zen Hybrid από το κεφάλι του χρήστη τους κάνοντας τη μεγάλης διάρκειας χρήση τους δυνατή χωρίς ταλαιπωρία. Σε ιδιαίτερα ζεστές ημέρες, σε εξωτερικούς χώρους, τα υβριδικά ANC της Creative ίσως ζεστάνουν τον χρήστη. Όμως, τα άνετα ακουστικά δεν έχουν σχεδιαστεί με κύριο γνώμονα τη χρήση outdoors, αλλά για εσωτερικούς χώρους – χωρίς αυτό να απαγορεύει τη χρήση τους σε εξωτερικούς, διευκρινίζουμε. Μαλακή και ευχάριστη είναι η αίσθηση και της στέκας.

Creative Zen Hybrid review - Ζεν ANC σε τιμή ευκαιρίας
Τα Zen Hybrid διπλώνουν και καταλαμβάνουν μικρό χώρο στην τσάντα του χρήστη. Η Creative προσφέρει ένα υφασμάτινο σακουλάκι για τη μεταφορά τους, το οποίο τα προστατεύει από τις γρατζουνιές και τη σκόνη. Για την περαιτέρω ασφάλειά τους θα πρέπει να μεριμνήσει ο ιδιοκτήτης τους, έτσι ώστε να μη δέχονται πιέσεις κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση. (Creative)

Μουσικές ηχητικές επιδόσεις και ακύρωση θορύβου

Διπλό, υβριδικό σύστημα ενεργής εξουδετέρωσης του θορύβου χρησιμοποιεί μικρόφωνα feed forward και feedback και αποδίδει πολύ καλά. Οι επιδόσεις ενεργητικής ακύρωσης του περιβάλλοντος θορύβου που επιτυγχάνουν τα Creative Zen Hybrid είναι ιδιαίτερα καλές, χαρακτηριστικό που τα τοποθετεί ανάμεσα στα καλύτερα ακουστικά over-the-ear με ANC στη χαμηλή κατηγορία τιμής, αλλά και σε περίοπτη θέση ακόμη και ανάμεσα σε σημαντικά ακριβότερα μοντέλα. Σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις αυτές, πέρα από το ενεργό σύστημα ακύρωση του θορύβου, παίζει η πολύ καλή απομόνωση που παρέχουν τα μαξιλαράκια και η κάψες των ακουστικών, γενικότερα.

Creative Zen Hybrid review - Ζεν ANC σε τιμή ευκαιρίας
Ο ήχος των Zen Hybrid δεν είναι κουραστικός και το αποτελεσματικό σύστημα καταστολής του θορύβου κάνει δυνατή την ακρόαση σε χαμηλές στάθμες επί μακρόν. Αν ο χρήστης το επιθυμεί, τα ακουστικά της Creative θα του προσφέρουν τις μουσικές δονήσεις που επιθυμεί με ικανοποιητική αναλυτικότητα. Τα ακουστικά διατίθενται και σε μαύρο χρωματισμό που είναι περισσότερο διακριτικός. (Creative)

Κατά τη μουσική αναπαραγωγή τα Creative Zen Hybrid είναι τυπικά με ήχο που δεν καλύπτει επιμελώς τα άκρα του φάσματος, ειδικά χαμηλά. Όμως, ο ήχος τους είναι ιδιαίτερα ξεκούραστος και σε συνδυασμό με την εξάλειψη του θορύβου που επιτυγχάνουν, αποδεικνύονται κατάλληλα για μακρόχρονη χρήση. Η εικόνα που δημιουργούν είναι με καλό διαχωρισμό. Προτείνουμε να κατεβάσετε την εφαρμογή SXFI της Creative και να δοκιμάσετε τον περιβάλλων ήχο που δημιουργεί το σύστημα της εταιρείας. Τα αποτελέσματα που δίνει είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ενίοτε εντυπωσιακά, ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις του ακροατή, βέβαια.

Τηλεφωνικές κλήσεις με τα Creative Zen Hybrid

Κατά τις κλήσεις, τα Creative Zen Hybrid αποδεικνύονται ιδιαίτερα ήσυχα και αποτελεσματικά. Όταν λειτουργούν σε περιβάλλοντα με λογικά επίπεδα θορύβου μπορούν και απομονώνουν πρακτικά σχεδόν πλήρως τον χρήστη τους από τη βοή. Σε χώρους με έντονες ομιλίες δεν καταφέρνουν να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό τις ομιλίες των συναδέλφων που φλυαρούν ή έστω μιλούν στο τηλέφωνο μεγαλοφώνως, σε αντίθεση με υψηλότερου κόστους ακουστικά με έμφαση στον τομέα.

Creative Zen Hybrid review - Ζεν ANC σε τιμή ευκαιρίας
(Creative)

Να αγοράσω τα Creative Zen Hybrid;

Με πολύ καλές επιδόσεις στην ακύρωση των θορύβων του περιβάλλοντος, άνετη εφαρμογή και κορυφαία εργονομία τα Creative Zen Hybrid είναι μια πολύ καλή επιλογή με δεδομένη και τη χαμηλή τιμή στην οποία προσφέρονται. Είναι ικανοποιητικά για την ακρόαση μουσικής, ενώ τα καταφέρνουν πολύ καλά και στις τηλεφωνικές κλήσεις ακόμη και όταν αυτές γίνονται σε θορυβώδες περιβάλλον, όχι όμως οχλαγωγία ή έντονες συζητήσεις.  

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Προσφορά Αγίου Βαλεντίνου: συσκευές Samsung, Xiaomi και GB στο Vodafone RED

Next Article

Galaxy XCover7 & Galaxy Tab Active5: Με στρατιωτικών προδιαγραφών αξιοπιστία