Nokia C32 – Εστιασμένο στην κάμερα

Author: Δέσποινα Κανέλη Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Nokia C33 review

To Nokia C32 προσφέρεται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή και διαθέτει AI κάμερα 50MP με εξειδικευμένο λογισμικό imaging, αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζει κάποιες “χτυπητές” ελλείψεις στον εξοπλισμό του.

Μας άρεσαν Θα θέλαμε
+ AI κάμερα
+ FM Radio
+ Είσοδος ακουστικών
+ Πολυτελής εμφάνιση
– Πιο σβέλτη λειτουργία
– Οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης
– NFC
– Wi-Fi 5, το ελάχιστο
– 128GB, το ελάχιστο

Nokia C22 – κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Τιμή: 139€
 • Διάθεση: HMD Global
 • Οθόνη: 6,52 ίντσες, 60Hz, (269ppi)
 • Επεξεργαστής: Unisoc SC9863A1
 • Μνήμη RAM: 4GB
 • Αποθηκευτικός χώρος: 64GB + κάρτα microSD έως 256GB
 • Λειτουργικό σύστημα: Android 13 με 2 χρόνια αναβαθμίσεις
 • Κάμερα: 50 MP + 2 MP βάθους, Portrait, HDR, Night mode. Μπροστινή κάμερα 8MP
 • Συνδεσιμότητα: 4G, Wi-Fi 4, Bluetooth 5.2, ακουστικά 3,5mm, ραδιόφωνο FM
 • Διαστάσεις: 164,6 x 75,9 x 8,6 mm
 • Βάρος: 199,4g

Μπορείτε να δείτε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nokia C22 στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η κάμερα του Nokia C32

Η κάμερα του Nokia C32 διαθέτει ενσωματωμένους αλγόριθμους εικόνας βελτιστοποιημένους με Τεχνητή Νοημοσύνη με στόχο τις ποιοτικές νυχτερινές λήψεις και το ομαλό ψηφιακό zoom.

Nokia C32 review, image sample
(Electronicanto)

Nokia C32 review, νυχτερινή φωτογραφική λήψη
Οι φωτογραφικές επιδόσεις της κύριας κάμερας του Nokia C32 κατά τη νύχτα ξεπερνούν ξεκάθαρα τον ανταγωνισμό στην κατηγορία τιμής. (Electronicanto)

Οι λήψεις του C32 είναι χαρακτηριστικές της κατηγορίας τιμής. Η δυναμική περιοχή έχει άξιο λόγου εύρος και ξεπερνά επιδόσεις άλλων smartphone χαμηλής τιμής που έχουμε δοκιμάσει. Τα χρώματα είναι μάλλον μουντά και χωρίς ζωντάνια. Τα επίπεδα λεπτομέρειας είναι μέτρια. Ισχυρό σημείο του Nokia C32 είναι πράγματι οι φωτογραφικές επιδόσεις του σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, τομέας όπου το smartphone της Nokia ξεπερνά τον μέσο όρο της κατηγορίας τιμής που ανήκει.

(Electronicanto)

Η μπροστινή κάμερα 8MP υποστηρίζει αρκετά αξιόπιστη αναγνώριση προσώπου, αλλά το τελικό αποτέλεσμα των selfie είναι μέτριο με χαμηλά επίπεδα λεπτομέρειας.

Σχεδίαση και χρηστικότητα

Η 6,52″ οθόνη του Nokia C32 προστατεύεται από ενισχυμένο γυαλί με κυρτότητα 2,5D. Το display χρησιμοποιεί πάνελ IPS, με ανάλυση 720p (720×1600). Η φωτεινότητα της είναι καλή για εσωτερικούς χώρους, αλλά με σαφήνεια δεν προτιμά τα ηλιόλουστα πρωινά (και μεσημέρια, στην Ελλάδα).

Το OS Android 13 μαζί με την μπαταρία των 5.050mAh δίνουν αυτονομία στο Nokia C32 που ξεπερνά κατά πολύ τη μία ημέρα, σε συνθήκες έντονης χρήσης. Το όφελος από τη μεγάλη αυτονομία και την προηγμένη AI κάμερα έχει αντίκτυπο στη φόρτιση του smartphone που περιορίζεται στα 10W, τομείς που η Nokia επέλεξε να κάνει οικονομία. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το Nokia C32 δε διαθέτει NFC, γεγονός που αφαιρεί σημαντικά από τη χρηστικότητά του για καθημερινή και όχι μόνο χρήση. Θεωρούμε ότι εν έτει 2023, οπότε και κυκλοφόρησε το smartphone, είναι αδιανόητο να μην είναι εξοπλισμένο με NFC.

Παρόλα αυτά, το C32 ενσωματώνει δέκτη FM radio.

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι τοποθετημένος στο πλάι, κάτι το οποίο προτιμούμε. Η αναγνώριση του χρήστη γίνεται επιπλέον με face recognition που ανταποκρίνεται σβέλτα.

H πίσω όψη είναι καλυμμένη με γυαλί, κάτι που κάνει το design του Nokia C32 πολυτελές, για τη δεδομένη κατηγορία τιμής. Από την άλλη μεριά, δε γίνεται αντιληπτή κάποια προσπάθεια να μην είναι τόσο εμφανή τα bezel που πλαισιώνουν την οθόνη.

 Nokia C32
(HMD Global)

Η επεξεργαστική ισχύς του C32 είναι μικρή και αυτό οδηγεί σε λειτουργία με καθυστερήσεις και μικροκολλήματα που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τον χρήστη σε ρυθμούς πόλης. Η 4GB RAM μπορεί να επεκταθεί με επιπλέον 4GB με “δάνειο” από τον αποθηκευτικό χώρο που περιορίζεται μόλις στα 64GB. Ευχής έργο είναι η ύπαρξη υποδοχής για κάρτα microSD, οι οποίες και πάλι θα πρέπει να είναι έως 256GB.

Να αγοράσω το Nokia C32;

Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του C32 θα πρέπει να είναι αποφασισμένος να ζήσει χωρίς NFC, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη ευρέως σήμερα. Το ίδιο αποφασιστικός θα πρέπει να είναι με το Wi-Fi 4 που υποστηρίζεται και γενικά με τις κάτω του μετρίου επιδόσεις ταχύτητας της συσκευής. Θα πρέπει να εστιάσει σχεδόν αποκλειστικά στις φωτογραφικές επιδόσεις του smartphone και να ανεχτεί, κυρίως, την αργή απόκρισή της, κάτι που σημαίνει ότι εν γνώσει του τοποθετείται σε ένα ιδιαιτέρων απαιτήσεων κοινό. Αν πιστεύετε ότι δεν ανήκετε σε αυτή την ειδική κατηγορία χρηστών, τότε δεν μπορούμε να σας προτείνουμε το C32, αλλά να στρέψουμε την προσοχή σας στο σημαντικά ισχυρότερο Nokia G22.

Subscribe to our newsletter!

Στο review συνέβαλλε ο Στάθης Ασπιώτης.

Previous Article

LG QNED 2024 TV και QNED Mini LED TV με επεξεργαστή α8 AI σε οθόνες 43″, 50″, 55″, 65″, 75″, 86″ και 98″

Next Article

Nokia G22 – DIY και τεράστια αυτονομία σε τιμή-πρόκληση