Philips 248E9Q review – κυρτό Full HD monitor

Author: No Comments Share:
Philips 248E9QHSB side right view

Το Philips 248E9Q (248E9QHSB) είναι ένα κυρτό monitor 24”, με χαμηλή τιμή, κατάλληλο για περιήγηση στο διαδίκτυο, ανάγνωση, θέαση φωτογραφιών, gaming.

Tο Philips 248E9Q (248E9QHSB) μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα, όχι τέλεια, αλλά με τρόπο αξιοπρεπή. Μπορείτε να παίξετε, να δείτε φωτογραφίες, να διαβάσετε, να σερφάρετε στο Διαδίκτυο και να δείτε ταινίες και video στο YouTube, χωρίς πρόβλημα, αλλά και χωρίς να έχετε κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις. 

ΣυνΠλην
+ Ξεκούραστη εικόνα
+ Μεγάλη γωνία θέασης
+ Μικρή κυρτότητα και λεπτά πλαισια με δυνατότητα προσθήκης οθονών
+ Ζωντανά χρώματα
+ AMD FreeSync
+ Καλή απόδοση στα παιχνίδια
+ Ματ αντιανακλαστική επιφάνεια
– Χαμηλή βάση που ρυθμίζεται μόνο ως προς την κλίση
– Απουσία DisplayPort
– Απουσία μαύρου
– Δεν υποστηρίζεται επίσημα Nvidia G-Sync

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Philips 248E9QHSB

 • Πάνελ: VA LCD
 • Συμβατότητα AMD FreeSync
 • Backilight: W-LED
 • Επίστρωση πάνελ: Αντιθαμβωτική, 3H, Haze 25%
 • Ανάλυση: 1920 x 1080 @ 75 Hz, 93 ppi
 • Kαμπυλότητα 1500R
 • Χρόνος απόκρισης: 4 ms
 • Φωτεινότητα: 250 cd/m²
 • Αντίθεση: 3000:1
 • Γωνία θέασης: 178º (H) / 178º (V) @ C/R > 10
 • Χρωματικό εύρος: ΝTSC 102%, sRGB 121%
 • Λειτουργίες LowBlue, FlickerFree
 • Συνδέσεις: HDMI 1.4, VGA, Audio-out (mini-jack)
 • Διαστάσεις με βάση: 537x412x190 mm
 • Διαστάσεις χωρίς βάση: 537x325x37 mm
 • Βάρος (με βάση): 3,07 kg

Philips 248E9Q: Σχεδίαση – Οι κύριες τεχνολογίες

Philips 248E9Q top view
Ιδιαίτερα κομψό και με ελάχιστο πάχος είναι το Philips 248EQHBS. Δεν θα δυσκολέψει στο ελάχιστο κατά την τοποθέτησή του ακόμη και σε ένα μικρό σχετικά γραφείο. (φωτό: MMD)

Το 248E9Q (248E9QHSB) είναι ιδιαίτερα λεπτό, κυρτό μόνιτορ υπό το Philips brand -το οποίο διαχειρίζεται η MMD– σχεδιασμένο για οικιακή χρήση. Τι σημαίνει αυτό; Αρχικά ότι το setup του 248E9QHSB είναι ιδιαίτερα απλό. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ο μετασχηματιστής τροφοδοσίας, με το καλώδιο του, όπως και ένα καλώδιο HDMI για τη σύνδεση με τον υπολογιστή.

To HDMI 1.4 είναι η καλύτερη σύνδεση που υποστηρίζει η χαμηλού κόστους οθόνη της Philips. H έτερη διαθέσιμη επαφή είναι ένα D-Sub. Διαθέσιμο είναι και Audio-out υλοποιημένο με mini-jack, το οποίο προσφέρει το ηχητικό σήμα που δέχεται η οθόνη μέσω του HDMI. Το 248E9Q δεν διαθέτει ηχεία

Philips 248E9Q side left view
Τα λεπτά πλαίσιο γύρω από την οθόνη (άνω και εκατέρωθεν αυτής) διευκολύνουν στην τοποθέτηση δύο οθονών πλάι-πλάι για μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας. (φωτό: MMD)

Βάση της οθόνης συναρμολογείται πανεύκολα με ένα μόνο σύνδεσμο και μπορεί να ρυθμιστεί μόνο ως προς την κλίση, κατά -5° έως 20°. Αυτό σημαίνει ότι, καθότι η βάση είναι σχετικά κοντή -όπως οι περισσότερες οθόνες σχεδιασμένες για τυπική οικιακή χρήση- θα χρειαστείτε να τοποθετήσετε κάτι κάτω από αυτή για να την ανυψώσετε – συνήθως βιβλία ή κάποιο στιβαρό κουτί. To πάχος της οθόνης είναι ιδιαίτερα μικρό και σε συνδυασμό με το λεπτό πλαίσιο στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές, συμβάλει στην εύκολη χρήση δύο οθονών σε extended mode, δίπλα-δίπλα. 

philips 248eq review, back side view
Ένα HDMI 1.4 με έξοδο ήχου σε mini-jack και μία VGA είναι οι διαθέσιμες συνδέσεις εικόνας και ήχου του Philips 248EQHBS (φωτό: MMD)

H ανάλυση του 23,6” VA LCD πάνελ που χρησιμοποιείται είναι 1080p (93 ppi) και η κυρτότητα του 1500R. O μέγιστος ρυθμός ανανέωσης στην μέγιστη ανάλυση είναι 75Hz. Στο backlight χρησιμοποιούνται W-LED και η Philips λέει ότι η οθόνη έχει χρωματικό εύρος NTSC 102% και sRGB 121%. Επίσης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, στη μέγιστη υποστηριζόμενη γωνία θέασης, η αντίθεση της εικόνας είναι καλύτερη από 10:1 – 178º (H) / 178º (V) @ C/R > 10. Η ταχύτητα του πάνελ δίνεται στα 4ms (gray-to gray), η μέγιστη φωτεινότητα είναι ικανοποιητική για χρήση σε εσωτερικό χώρο -250  cd/m²- και η τυπική αντίθεση προσδιορίζεται στο 3000:1.

O χειρισμός των μενού γίνεται με ένα joystick που είναι τοποθετημένο στο μέσο του κάτω και πίσω μέρους της οθόνης. Δεν είναι ό,τι πιο εύχρηστο έχουμε χρησιμοποιήσει – όχι λόγω του joystick, αλλά λόγω του τρόπου που έχει επιλεγεί για να δίνονται οι εντολές στα μενού.

Για τα παιχνίδια, επίσημα υποστηρίζεται η τεχνολογία AMD FreeSync.Για να είναι ξεκούραστο στα μάτια, το 248E9QHSB είναι εφοδιασμένο με την τεχνολογία ελέγχου Flicker-free του LCD backlight, όπως και με την LowBlue που μειώνει μέσω λογισμικού το μπλε μήκος κύματος που προέρχεται από τα LED του οπίσθιου φωτισμού.

Οι επιδόσεις εικόνας του Philips 248E9Q

Philips 248E9QHSB review
H οθόνη του Philips 248E9QHBS διαθέτει μικρή κυρτότητα, 1500R, και αντιθαμβωτική οθόνη. Τα χαρακτηριστιά αυτά, σε συνδυασμό με το FlickerFree, την καθιστούν ιδιαίτερα ξεκούραστη ακόμα και σε μακρόχρονη χρήση. (φωτο: MMD)

Βασικό χαρακτηριστικό της εικόνας που δίνει το Philips 248E9QHSB είναι η άνεση. Το μόνιτορ είναι ιδιαίτερα ξεκούραστο – και αυτό χωρίς ενεργοποίηση καν του χαρακτηριστικού LowBlue. Επίσης και η μικρή κυρτότητα της οθόνης είναι φιλική με τα μάτια, όταν παρατηρείται από κοντινή (τη σωστή, δηλαδή) απόσταση. Το πάνελ διαθέτει επιστρωση (Anti-Glare, 3H, Haze 25%) που μειώνει τις ανακλάσεις από τον εξωτερικό φωτισμό, ταυτόχρονα όμως δίνει την εντύπωση ότι το μαύρο δεν είναι αληθινό. Σε κάθε περίπτωση, οι διαβαθμίσεις αποδίδονται αρκετά καλά, χαρακτηριστικό που θα βοηθήσει κατά τη θέαση φωτογραφιών, όπως και στα παιχνίδια που το παρακάνουν με την αντίθεση. Τα χρώματα είναι ζωντανά, ατόφια -ειδικά το κόκκινο και το πράσινο. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι το μόνιτορ έρχεται καλά προρυθμισμένο από το εργοστάσιο και ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί σημαντικά η απόδοσή του είναι το calibration. Η ευκρίνεια είναι τυπική. Η γωνίας θέασης που επιτυγχάνεται είναι μεγάλη στον οριζόντιο άξονα. Όμως, απαιτείται επιμέλεια για να έρθει η οθόνη στο ύψος των ματιών, αλλά και να ρυθμιστεί η κλίση της ώστε να παρατηρείται κατά το δυνατόν κάθετα. 

Τέλος, το Philips 248E9Q τα καταφέρνει καλά στα παιχνίδια, με δεδομένο ότι δεν πρόκειται για ένα κανονικό gaming μόνιτορ, αλλά για μόνιτορ γενικής χρήσης, κατάλληλο και για gaming.

Η Philips διαθέτει μια ειδική σειρά gaming monitor με πολύ ισχυρά χαρακτηριστικά, όπως το Philips Momentum 436M6, το οποίο έχουμε δοκιμάσει.

Να αγοράσω το Philips 248E9QHSB;

Φυσικά, ναι! Σε αυτό το κόστος είναι πολύ δύσκολο- έως και απίθανο- να εντοπίσετε οθόνη με καλύτερα χαρακτηριστικά και περισσότερο ξεκούραστη εικόνα από αυτή που προσφέρει το 248E9Q. Αντίθετα, το πιθανότερο είναι… να “φορτωθείτε” μια κουραστική οθόνη που θα συνοδεύεται από πολλές υποσχέσεις.

Το Philips 248E9Q monitor αποδεικνύεται, πάνω από όλα, τίμιο -η Philips δείχνει ότι είναι ακόμη και σε αυτή την κατηγορία τιμής αξιόπιστη– επιτυγχάνοντας σε μέγιστο βαθμό αυτά που υπόσχεται: Είναι ευγενικό και ξεκούραστο για τα μάτια, διαθέτει ζωντανά χρώματα, μεγάλη γωνία θέασης και επιδεικνύει σεβαστή ικανότητα gaming για το κόστος του. Αν ψάχνετε ένα “οικονομικό και καλό” monitor για καθημερινή χρήση, το Philips 248E9Q μπορεί να σας ικανοποιήσει.

Philips 248E9QHSB review
(φωτο: MMD)
Previous Article

Black Friday προσφορές σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ – Τιμές

Next Article

Αντίστροφη μέτρηση για το SingularityU Greece Summit 2020