Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G—Elegant με flat display και 200MP camera

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G review

Το Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G, το πλέον αντιπροσωπευτικό smartphone της σειράς Redmi Note 13, είναι φορέας σημαντικών καινοτομιών της Xiaomi στους τομείς της σχεδίασης, της οθόνης και της κάμερας, οι οποίες το καθιστούν ιδανική επιλογή στη μεσαία κατηγορία.

Μας άρεσανΘα θέλαμε
+ Απίστευτη σχεδίαση
+ Επίπεδη οθόνη, υψηλής ποιότητας
+ Σεβασμός στην ευζωία του χρήστη
+ Ταχεία φόρτιση
+ Άριστη κάμερα 200MP
+ Στιλάτη παρεχόμενη θήκη προστασίας
– Την ίδια επίπεδη οθόνη με την κάμερα και τη φόρτιση του Redmi Note 13 Pro+ 5G

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G

 • Τιμή: 429€
 • Xiaomi Greece, επίσημη διάθεση: Info Quest Technologies
 • Οθόνη: 6,67″ AMOLED, 120Hz, 12-bit, 2712×1220, 446PPI, 1800nits κορυφή, DCI-P3 100%, Corning Gorilla Glass Victus,1920Hz PWM dimming, Dolby Vision, TÜV Rheinland Low Blue Light (hardware), Circadian Friendly, Flicker Free Certified
 • CPU/ RAM: Snapdragon 7s Gen 2 Mobile Platform / 8 LPDDR4X
 • Αποθηκευτικός χώρος: 256GB + UFS2.2
 • Κάμερες:
 • Wide: 200MP 1/1,4”, 16-in-1 binning into 2,24μm pixel, OIS f/1.65, 7P lens
 • Ultra Wide: 8MP, f/2.2
 • Macro: 2MP f/2.4
 • Μπροστινή κάμερα: 16MP f/2.4
 • Μπαταρία / Φόρτιση: 5100mAh, 67W turbo charging
 • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 5, 5G, Bluetooth 5.2, USB Type-C
 • OS: MIUI 14 βασισμένο στο Android 13
 • Χρώματα: Midnight Black, Ocean Teal, Aurora Purple
 • Διαστάσεις: 161,15 x 74,24 x 7,98mm
 • Βάρος: 187g

Η σειρά Redmi Note 13 επέστρεψε πλήρως ανανεωμένη εμφανισιακά και τεχνολογικά. Είναι μια από τις περισσότερο ενδιαφέρουσες καθόλη τη 10-χρονη παρουσία της, πολύ περισσότερο δε, τα τελευταία έξι χρόνια, από το 2019 και έπειτα. Τα smartphone της σειράς έχουν όλα, σχεδόν ανεξαιρέτως το χαρακτηριστικό να ξεχωρίζουν για τη φωτογραφική τους ποιότητα και τη συμπαγή σχεδίαση, χαρακτηριστικά τα οποία προσφέρονται σε λογική τιμή. Τα smartphone της σειράς είναι τίμια, υπό την έννοια ότι δεν υπόσχονται – ούτε καν αφήνουν να εννοηθεί κάτι τέτοιο – υπερ-επιδόσεις, επιδεικνύοντας ένα απολύτως ειλικρινές προφίλ απέναντι στον υποψήφιο καταναλωτή, το οποίο εκτιμάται δεόντως.

Ζωντανή φωτογραφία του Redmi Note 13 Pro 5G. Δείτε πώς δείχνει η οθόνη και την αισθητική του τηλεφώνου με τη θήκη προστασίας που περιλαμβάνει η Xiaomi στη συσκευασία. Παρατηρείστε πώς ακόμη και με τη θήκη το περιθώριο γύρω από την οθόνη παραμένει μικρό. (Electronicanto)

To Redmi Note 13 Pro 5G που δοκιμάζουμε είναι ένα smartphone που ξαφνιάζει ευχάριστα τον χρήστη του με την εξαιρετική, μοναδική θα λέγαμε, αισθητική του την οποία έχει συνυφάνει με μοναδικό τρόπο με την υψηλή τεχνολογία που ενσωματώνει. Για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, η προηγμένη τεχνολογία του Redmi Note 13 Pro 5G είναι αυτή που κάνει δυνατή την κομψή εμφάνισή του.

(Electronicanto)

Βελούδινη οθόνη με Dolby Vision και σχεδίαση μοναδική

Οι περισσότερες καινοτομίες στο Redmi Note 13 Pro είναι επικεντρωμένες γύρω από και στην οθόνη του. Η Xiaomi τα έχει πάει περίφημα στον τομέα.

Redmi Note 13 Pro 5G review, image sample
Λήψη από εσωτερικό χώρο (Electronicanto)
Redmi Note 13 Pro 5G review, image sample
Λήψη από εσωτερικό χώρο (Electronicanto)

Το πρώτο που παρατηρεί κανείς είναι το ελάχιστο περιθώριο ανάμεσα σε αυτή και στο πλαίσιο του κινητού. Η εταιρεία λέει ότι είναι το μικρότερο πλαίσιο που έχει επιτύχει έως σήμερα – και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το πιστέψουμε. 

Επιπλέον, η οθόνη είναι επίπεδη, απαλλαγμένη από κυρτές ακμές. Προσωπικά, ποτέ δε συμπάθησα ιδιαίτερα τις οθόνες με καμπυλωμένες ακμές, καθώς στα δικά μου χέρια παράγουν πολλά λάθος αγγίγματα στην ενεργή επιφάνειά τους. Την άποψη αυτή έχουν αρχίσει να προσεταιρίζονται πλέον οι σοβαρότεροι των κατασκευαστών, των οποίων οι ναυαρχίδες έχουν ως ατού την όσο το δυνατό επίπεδη ή ακόμη και τετράγωνη οθόνη. 

Οι στρογγυλεμένες γωνίες στο πλαίσιο – και κατ’ επέκταση και της οθόνης του Redmi Note 13 Pro 5G δένουν άψογα με τα επίπεδα πλαϊνά του smartphone. Πέρα από μοντέρνα εμφάνιση, η σχεδίαση με τις επίπεδες πλευρές με τις καμπύλες γωνίες συμβάλλει στη σταθερότητα που επιδεικνύει στο κράτημα το Redmi Note 13 Pro 5G, το οποίο επιπλέον προσφέρει ευχάριστη αίσθηση στο χέρι.

Σε συνέχεια της επίπεδης και με στρογγυλεμένες γωνίες σχεδίασης έρχεται η παρεχομένη από την Xiaomi θήκη που βρίσκεται στη συσκευασία. Είναι γκρι, λεπτή και με μαλακή αίσθηση, ενώ μεγεθύνει μόνο ελάχιστα τον όγκο του Redmi Note 13 Pro 5G.

(Electronicanto)

Η προστασία της γίνεται με το καλύτερο διαθέσιμο γυαλί από την Corning Gorilla, το Victus. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Xiaomi, η επιλογή του Victus για την οθόνη του Redmi Note 13 Pro 5G οδηγεί σε 1,5 φορές υψηλότερη ανθεκτικότητα σε περίπτωση πτώσης σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο μοντέλο στη γκάμα της εταιρείας (Redmi Note 12 Pro 5G), ενώ η ανθεκτικότητα στις γρατζουνιές, ακόμη και στις μικρότερες που αλλοιώνουν και σταδιακά θολώνουν την επιφάνεια της οθόνης, είναι αυξημένη κατά 2 φορές.

Πρόκειται για μια υψηλής ευκρίνειας και με χαμηλές ανακλάσεις οθόνη στο Redmi Note 13 Pro 5G. Το χαρακτηριστικό αυτό δεν το δηλώνει επίσημα η Xiaomi, όμως γίνεται φανερό κατά τη χρήση ότι οι ανακλάσεις στην επιφάνειά της είναι μειωμένες σε σχέση με άλλες οθόνες. Η ανάλυση 1,5Κ, 2.712×1220 του AMOLED πάνελ σε συνδυασμό με το μέγεθός των 6,67 ιντσών δίνει την απολαυστική πυκνότητα των 446 pixel ανά τετραγωνική ίντσα (ppi). Υποστηρίζει βάθος χρώματος 12-bit και η ανανέωσή της μπορεί να γίνει με ρυθμό έως 120Hz, ανάλογα με την κίνηση του προβαλλόμενου περιεχομένου, ενώ η υψηλή δειγματοληψία στην επιφάνεια της δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ευχάριστο αμεσότητας. Εξάλλου, διαθέτει τη δυναμική περιοχή για την υποστήριξη Dolby Vision.

Redmi Note 13 Pro 5G review, image sample
(Electronicanto)

Η Xiaomi λέει ότι είναι μια από τις περισσότερο φωτεινές οθόνες που κυκλοφορούν σήμερα, με κορυφή φωτεινότητας 1800 nits. Η υψηλή φωτεινότητα και αντίθεσή της διευκολύνουν στην πράξη, σε μέγιστο βαθμό τη χρήση του Redmi Note 13 Pro 5G σε εξωτερικούς χώρους, όπως και κατά τη φωτογράφηση.

Πιστοποιήσεις με αντίκτυπο

Είναι πιστοποιημένη από την TÜV Rheinland σε τρεις παραμέτρους που σχετίζονται με τη φιλικότητά της στα μάτια του χρήστη και με την ευζωία του. Οι πιστοποιήσεις αφορούν,

 1. το χαμηλά εκπεμπόμενο μπλε φως, 
 2. την απουσία τρεμοπαίγματος flicker και 
 3. τη φιλικότητά της προς τον κιρκάδιο ρυθμό. 

Πλέον αυτών των πιστοποιήσεων έρχονται δυνατότητές που μπορούν να επιλεγούν από τον χρήστη, ανάλογα με το περιεχόμενο που παρακολουθεί, όπως είναι το Reading mode (ανάγνωσης).

Ο ενσωματωμένος στην οθόνη αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ολοκληρώνει το ρεσιτάλ που δίνει η Xiaomi με την οθόνη του Redmi Note 13 Pro 5G.

Subscribe to our newsletter!

Η φωτογραφία με το Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G

Redmi Note 13 Pro 5G review, image sample, wide lens
Redmi Note 13 Pro 5G review, image sample, ultra wide lens
Τέσσερις νυχτερινές λήψεις μέσα από τζάμι (!) με υπερευρυγώνιο φακό, ευρυγωνιο, x2 zoom, x4 zoom (Electronicanto)

Το Redmi Note 13 Pro 5G είναι εξοπλισμένο με μια κορυφαίων προδιαγραφών και επιδόσεων κάμερα. Οι εικόνες που δίνει το Redmi Note 13 Pro 5G είναι άριστες υπό συνθήκες κανονικού φωτισμού και ελάχιστα (έως τίποτα) έχει να ζηλέψει στον τομέα από συσκευές με υψηλότερο κόστος. Ο αισθητήρας των 200MP έχει μεγάλο μέγεθος, 1/1,4 της ίντσας, ενώ εφαρμόζεται σε αυτόν pixel binning 16 σε 1. Η ανάλυση του αισθητήρα προσφέρει δυνατότητα x2 και x4 crop zoom με ελάχιστες απώλειες. Στην ουσία, το μόνο που αλλάζει με την εφαρμογή crop zoom στον αισθητήρα των 200MP είναι ο αριθμός των pixel που έχει στη διάθεσή του ο επεξεργαστής εικόνας για να ανασυνθέσει την τελική φωτογραφία των 12MP που δίνει το smartphone. 

Το Redmi Note 13 Pro 5G είναι εξοπλισμένο με τον Qualcomm SM7435-AB Snapdragon 7s Gen 2 (4 nm) που δείχνει ισχυρότερος στον τομέα του imaging. Στην πράξη αυτό μεταφράζεται σε πιο “ήσυχες” φωτογραφίες, με υψηλότερο επίπεδο λεπτομερειών, τόσο σε συνθήκες ημέρας όσο και νύχτας. 

Redmi Note 13 Pro 5G review, image sample, ultra wide lens
(Electrοnicanto)

Η ακρίβεια της εστίασης είναι μεγάλη και δίνει περιθώρια ελιγμών κατά τη σύνθεση του κάδρου, ενώ και η ταχύτητά της βολεύει και διευκολύνει όταν πρέπει να είμαστε “γρήγοροι”. 

Η δυναμική περιοχή του αισθητήρα και η δραστική μείωση των ανακλάσεων επί των στοιχείων του φακού οδηγούν σε εικόνες με υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας και αφθονία διαβαθμίσεων. Ειδικά το τελευταίο χαρακτηριστικό κάνει εμφανή την υπεροχή της κάμερας του Redmi Note 13 5G σε σχέση με smartphone που δεν είναι τόσο φροντισμένα στον τομέα της φωτογραφίας. 

Redmi Note 13 Pro 5G review, image sample
(Electronicanto)
Redmi Note 13 Pro 5G review, image sample
Οι δυο φωτογραφίες είναι εστιασμένες σε ελαφρώς διαφορετικά σημεία, κάτι που γίνεται δυνατό χάρη στην υψηλή ακρίβειά του touch focus στο Redmi Note 13 Pro. (Electronicanto)

O συνδυασμός οπτικής και ηλεκτρονικής σταθεροποίησης δίνει καλές λύσεις όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός. 

Η επεξεργασία εικόνας στο Redmi Note 12 Pro 5G, στην αυτόματη λειτουργία, δίνει έμφαση σε στοιχεία που κάνουν πιο εκφραστική την εικόνα αναλόγως των συνθηκών.

Καθημερινή χρήση και επιδόσεις

Με δεδομένα το άψογο στιλ, τις μαζεμένες διαστάσεις, την πανέμορφη παρεχόμενη θήκη που δεν προσθέτει όγκο στο smartphone και ταυτόχρονα το προστατεύει αποτελεσματικά, την ανθεκτικότητα της ίδιας της συσκευής και τη φιλικότητα ως προς τα μάτια και τη διαφύλαξη της ευζωίας του χρήστη, εύλογο είναι να επικεντρωθεί η προσοχή μας σε εκείνες τα χαρακτηριστικά που τοποθετούν το Redmi Note 13 Pro σε ένα παραπάνω επίπεδο. 

x4 zoom, Redmi Note 13 pro 5G (Electronicanto)
x4 zoom, Redmi Note 13 pro 5G (Electronicanto)
x2 zoom, Redmi Note 13 pro 5G (Electronicanto)
x2 zoom, Redmi Note 13 pro 5G (Electronicanto)
Eυρυγώνια (x1) νυχτερινή λήψη με το Redmi Note 13 Pro 5G (Electronicanto)
Eυρυγώνια (x1) νυχτερινή λήψη με το Redmi Note 13 Pro 5G (Electronicanto)
Υπερ-ευρυγώνια (8MP camera) νυχτερινή λήψη με το Redmi Note 13 Pro 5G (Electronicanto)
Υπερ-ευρυγώνια (8MP camera) νυχτερινή λήψη με το Redmi Note 13 Pro 5G (Electronicanto)

Τα χαρακτηριστικά με τα οποία έχουμε ασχοληθεί έως τώρα στο review του Redmi Note 13 Pro 5G κάνουν την καθημερινή χρήση του μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία, ενώ υποστηρίζουν τους υψηλούς ρυθμούς διασκέδασης και εργασίας που μπορεί να επιθυμεί ο χρήστης. 

Παρά την εκλεπτυσμένη σχεδίαση, το Redmi Note 13 Pro έχει σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικό σε πτώσεις ή σε πιτσιλιές με νερό και στη σκόνη. Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι πιστοποιήσεις που διαθέτει για το μπλε φως και την απουσία flicker γίνονται αντιληπτές σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας. Ειδικά για εκείνη της φιλικότητας με τον κιρκάδιο ρυθμό χρειάζεται να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τη συσκευή για να διαπιστώσουμε τη σημασία της σε πραγματικές συνθήκες. Με δεδομένη όμως την επίδραση των δύο άλλων πιστοποιήσεων, εκτιμούμε ότι το ίδιο θα συμβαίνει και με την τρίτη, καθώς είναι αλληλένδετες μεταξύ τους. 

Η ανταπόκριση της οθόνης στα αγγίγματα είναι ομαλότατη και καταγράφει και τις εντολές του χρήστη με σαφήνεια. Το ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου δουλεύει ακόμη και από απίθανες γωνίες και γρήγορα. Αστραπιαίο είναι το ξεκλείδωμα με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο στερεοφωνικός ήχος της συσκευής κάνει περισσότερο παραστατική την αναπαραγωγή πολυμέσων και προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει η υποστήριξη Dolby Atmos. Οι στάθμες αναπαραγωγής δεν είναι οι υψηλότερες που έχουμε ακούσει, αλλά ας είμαστε λογικοί και να μην τα θέλουμε όλα. 

Η αυτονομία του Redmi Note 13 Pro ξεπερνά τη μία ημέρα, ακόμη και στις περιπτώσεις που παρασυρθείτε από την κάμερά του και τραβάτε πάμπολλες φωτογραφίες. Το μεγάλο ατού του Rebmi Note 13 Pro 5G είναι η ταχύτατη φόρτιση, χαρακτηριστικό που απελευθερώνει τον χρήστη. Ο τελευταίος δε χρειάζεται να κάνει οικονομία ενέργειας. Με δεδομένο ότι η πλήρης φόρτιση 67W διαρκεί 45 λεπτά, ακόμη και τα μερικά λεπτά που θα βρεθεί κοντά σε διαθέσιμη πρίζα αποδεικνύονται κατά κανόνα αρκετά για να αναπληρωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό η στάθμη της μπαταρίας 5.100mAh. 

Ο βασιλιάς της μεσαίας κατηγορίας κατέφτασε

Η Xiaomi φέρθηκε απλόχερα στο Redmi Note 13 Pro και κατάφερε να προσφέρει ένα πλήρες φωτογραφικό smartphone υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητάς. Η κάμερα με αισθητήρα 1/1,4” ISOCELL HP3 στα 200MP με x2 και x4 in-sensor zoom συνεπικουρείται από μερικά πολύ ενδιαφέροντα software εφέ και φίλτρα. Η τεράστια μπαταρία του (5.100mAh) με πλήρη φόρτιση υπερκαλύπτει μια ημέρα σκληρής χρήσης. Είναι πιστοποιημένο για την ανθεκτικότητά του κατά IP54. Ο επεξεργαστής με λιθογραφία 4nm (Snapdragon 7 Gen 2) εξασφαλίζει τη σβέλτη λειτουργία της μονάδας. Η οθόνη “λάμπει” με την ποιότητά της ανάμεσα στις ομοειδείς στην κατηγορία. Τέλος, η ίδια συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην τόσο μοντέρνα και διαφορετική από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει αισθητική παρουσία του Redmi Note Pro 5G. Ο βασιλιάς κατέφτασε.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Η realme λανσάρει 6 Φεβρουαρίου το C67 με κάμερα 108MP

Next Article

Από τα Redmi Note 13 στα αυτοκίνητα, Every Shot Iconic