Xiaomi Redmi Watch 4 – Lifestyle μετρονόμος ευεξίας

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Xiaomi Redmi Watch 4 review

Κομψό και προσιτό, το Xiaomi Redmi Watch 4 smartwatch, με τεράστια αυτονομία και ευανάγνωστη, φωτεινή οθόνη AMOLED, δίνει με επιτυχία ρυθμό καθημερινά και σε κάθε περίσταση και απλοποιεί την παρακολούθηση ασκήσεων και ζωτικών λειτουργιών για ευεξία.

Μας άρεσαν Θα θέλαμε
+ Ευανάγνωστη, φωτεινή οθόνη
+ Εύκολος χειρισμός με την αφή
+ Τεράστια αυτονομία
+ Δεκάδες λειτουργίες ασκήσεων και δραστηριοτήτων
+ Ελαφρύ, άνετο, πανέμορφο
– Ευκολότερο “κλείδωμα” στο λουρί σιλικόνης

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Xiaomi Redmi Watch 4

 • Τιμή: €120
 • Διάθεση: Xiaomi Greece, επίσημη διάθεση: Info Quest TechnologiesXiaomi Store Greece
 • Οθόνη: 1,97″ ορθογώνια AMOLED, 60Hz, 600 nits, LTPS 5Hz
 • Αυτονομία / Μπαταρία: 20 ημέρες / 470mAh
 • Δυνατότητες: Bluetooth, τηλεφωνικές κλήσεις, μικρόφωνο, μεγάφωνο, GNSS
 • Αισθητήρες: Καρδιακού ρυθμού με μέτρηση οξυγόνου, επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, περιβάλλοντος φωτισμού, ηλεκτρονική πυξίδα
 • Λειτουργικό: HyperOS
 • Πλαίσιο: Κράμα αλουμινίου, αντοχή στο νερό 5ATM
 • Προσδιορισμός θέσης: GPS, Galileo, Glonass, BeiDou, QZSS
 • Διαστάσεις: 47,5mm x 41,1mm x 10,5mm
 • Βάρος: 31,5g
 • Χρώματα: Obsidian Black, Silver Gray

Ένας από τους πλέον έξυπνους οικονομικούς, αλλά και αποδοτικούς τρόπους ενίσχυσης της ευεξίας είναι ένα fitness tracker. Το Xiaomi Redmi Watch 4 είναι κάτι παραπάνω από αυτό προσφέροντας στιλ που παραπέμπει σε Apple Watch, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και διαθέτει μια από τις πιο ευανάγνωστες και φωτεινές οθόνες που απαντώνται σε συσκευές του είδους σήμερα. 

Xiaomi Redmi Watch 4 με λουρί
Απλά, πανέμορφο! [Xiaomi]

Κύριο λειτουργικό χαρακτηριστικό του είναι τα δεκάδες προγράμματα παρακολούθησης ασκήσεων και δραστηριοτήτων για τη βελτιστοποίηση επιδόσεων και, κυρίως, για την επίτευξη από τον ασκούμενο των επιθυμητών αποτελεσμάτων. 

Ξεχωρίζει για το απλό και εύχρηστο User Interface που ενσωματώνει, βασισμένο στο αποκλειστικό για τη Huawei λειτουργικό σύστημα HyperOS. 

Σωστά σχεδιασμένο hardware και έξυπνη λειτουργικότητα

Το Xiaomi Redmi Watch 4 διαθέτει οθόνη AMOLED 1,97 ιντσών που είναι σίγουρα φωτεινή και ταυτόχρονα έχει φωτεινά χρώματα. Τα watch faces που είναι διαθέσιμα για αυτή έχουν καθαρές γραμμές και μεγάλες επιφάνειες που συμβάλλουν στο να είναι ευανάγνωστη. Κατά τη χρήση σε εξωτερικούς χώρους δεν παρατηρήσαμε το παραμικρό εμπόδιο στην ανάγνωσή της και την ενημέρωσή μας από αυτή. Αντίθετα, η οθόνη του Redmi Watch 4 μας προσέφερε άμεση και πλήρη ενημέρωση, μέρα και νύχτα.

Xiaomi Redmi Watch 4 σε μαύρο και λευκό πλαίσιο
Το Xiaomi Redmi Watch 4 κυκλοφορεί σε πλαίσιο ασημί γρι [silver gray] και μαύρο οψιδιανό [obsidian black]. [Xiaomi]

Το Redmi Watch 4 είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα, μαύρο είτε σε ασημί. Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο που το καθιστά ανθεκτικό. Είναι εξοπλισμένο με ηχείο και μεγάφωνο για χρήση σε τηλεφωνικές συνομιλίες, ανάμεσα σε άλλα. Στο μέσο της δεξιάς μεριάς είναι τοποθετημένη κορώνα που περιστρέφεται και πιέζεται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τροχός κύλισης και για την έναυση και παύση λειτουργιών.

Xiaomi Redmi Watch 4 με λουρί, προφίλ
Το Xiaomi Redmi Watch 4 στο ασημί γρι χρώμα είναι υπέροχο, κατά τη γνώμη μας. Το λεπτο προφίλ του smartwatch και το μικρό του βάρος μας έκαναν να ξεχνάμε ότι το φορούσαμε. [Xiaomi]

Το Xiaomi Redmi Watch 4 προσφέρει κατηγορίες λειτουργιών, όπως ασκήσεις, ανίχνευση καρδιακού ρυθμού, παρακολούθηση SpO2, συλλογή δεδομένων ύπνου, άγχους. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις ασκήσεις, υποστηρίζονται δεκάδες διαφορετικές δραστηριότητες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, 14 διαφορετικοί χοροί (Zumba, Street Dance, κλπ), αθλήματα πάλης και μάχης (Combat Sports), θαλάσσια αθλήματα και πολλά άλλα.

Xiaomi Redmi Watch 4 με λουρί, προφίλ, κορώνα
Η κορώνα στη δεξιά πλευρά του Redmi Watch 4 έχει απολυτων ομαλή λειτουργία κύλισης και πίεσης, ικανό μέγεθος για εύκολο χειρισμό και – ιδιαίτερα σημαντικό αυτό – η περιστροφή της δεν έχει επίδραση στην κεντρική οθόνη. [Xiaomi]

Οι ειδοποιήσεις είναι επί της ουσίας χωρίς παραπανίσια εφέ όπως emojis και μπορούν να συνοδεύονται από δόνηση που μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο επίπεδα, αμφότερα με πολύ ισχυρό εφέ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η περιστροφή της κορώνας δεν έχει κάποια επίδραση όταν προβάλλεται η αρχική οθόνη. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Επίσης, η λειτουργία της είναι απολύτως ομαλή – και το πάτημα και η περιστροφή – χάρη στη σχεδίαση της και στο λογισμικό. 

Σε ρυθμό κάθε μέρα με το Xiaomi Redmi Watch 4

Θετικότατο είναι το γεγονός ότι το Redmi Watch 4 προσφέρει τις υπηρεσίες του με τρόπο που δεν προβληματίζει στο ελάχιστο. Ξεχνάς ότι το φοράς, είναι πανάλαφρο και μετά από λίγο παύεις να αισθάνεσαι και να θυμάσαι ότι φοράς ρολόι. Η αισθητική του είναι της αρεσκείας μας και αντικειμενικά λιτή.

Xiaomi Redmi Watch 4 με λουριά, πράσινο, γαλάζιο
Το Xiaomi Redmi Watch 4 αλλάζει εύκολα ιμάντα σιλικόνης και διευκολύνει την προσαρμογή του στο στιλ του χρήστη του. [Electronicanto]

Ο ιμάντας κρατά σταθερό το ρολόι και συμβάλει στην ελαφρότητα του συνόλου. Τη διαδικασία πρόσδεσης, τη βρήκαμε αρκετά δύσκολη. Από την άλλη το σύστημα της Xiaomi για την απελευθέρωση του ιμάντα για την αλλαγή του είναι έξυπνο και καθιστά τη διαδικασία αλλαγής του απλή υπόθεση.

Αλήθεια είναι ότι ο χρήστης του Xiaomi Redmi Watch 4 υποχρεώνεται να το βγάλει αρκετά σπάνια από τον καρπό του, καθώς η αυτονομία του είναι με άνεση σχεδόν 20 ημέρες. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την επίδοση αυτή ακόμη και στην περίπτωση των 3-4 workouts την εβδομάδα με διάρκεια μεγαλύτερη της μιας ώρας έκαστο, κατά τα οποία είχαμε ρυθμίσει την οθόνη να παραμένει συνεχώς ενεργή. 

Xiaomi Redmi Watch 4 με λουρί και καλώδιο φόρτισης
Το Xiaomi Redmi Watch 4 συνοδεύεται με αποκλειστικό της Xiaomi καλώδιο ενσύρματης φόρτισης. [Electronicanto]

Η φόρτιση γίνεται με propietary ενσύρματο μαγνητικό σύστημα της Xiaomi και διαρκεί 35-40 λεπτά προκειμένου να  φορτίσει πλήρως η μπαταρία του Redmi Watch 4.

Η παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού γίνεται με ακρίβεια και η Xiaomi φαίνεται ότι έχει κάνει σκόπιμα αυτή την επιλογή αντί της άμεσης και εκ των πραγμάτων με μικρότερη ακρίβεια απεικόνισης της όποιας μεταβολής προσαρμόζοντας τις μετρήσεις βάσει μεγαλύτερων χρονικών διαστημάτων.

Μια Χρυσή Τομή στα wearable

Το Redmi Watch 4 συνδυάζει με ιδανικό τρόπο τα πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου αισθητικά smartwatch, με λειτουργίες και τιμή που αντιστοιχούν σε ένα προηγμένο fitness tracker. Είναι “φορτωμένο” με ικανότητα παρακολούθησης δεκάδων αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων που εξασκούν το πνεύμα και το σώμα του ανθρώπου και ταυτόχρονα δεν επιβάλει την παρουσία του στον καρπό του χρήστη κυριαρχώντας με μέγεθος και βάρος. Επιπλέον, υποκειμενικά, αλλά και με βάση το “feedback” από τον κοινωνικό μας περίγυρο, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη σχεδίαση του Redmi Watch 4 ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Με τιμή 129€ το Redmi Watch 4 αποτελεί μια ευκαιρία εισόδου στη σφαίρα της φροντίδας του “εαυτού” και της ευεξίας, χωρίς οικονομική θυσία και – ανεξαρτήτως κόστους αυτό – με στιλ απαράμιλλο.

Subscribe to our newsletter!

Xiaomi Redmi Watch 4 review
[Xiaomi]
  Το Xiaomi car "φορά" θηριώδη μπαταρία 101kWh!
Previous Article

Τριήμερο με 6 τοις εκατό Επιστροφή στα καύσιμα ελίν έως 200 ευρώ

Next Article

Δείτε τιμές — Προσφορές σε Cosmote και Γερμανός για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή 2024