Samsung The Sero – 9:16 & 16:9 4Κ Lifestyle TV

Author: No Comments Share:
the sero gaming

Λατρεύετε τα πολυεργαλεία που λέγονται Smartphone; Tότε, μπορείτε να κατανοήσετε γιατί η Samsung The Sero, εκτός από μοναδική, μπορεί να είναι πολύτιμη για τον χρήστη.

H Samsung The Sero είναι η πρώτη “κάθετη τηλεόραση”, η πρώτη Smart TV με δυνατότητα περιστροφής σε portrait mode. Είναι προϊόν καινοτομίας, το ψηφιακό δίδυμο του smartphone. Στην ουσία, η The Sero είναι ένα μεγάλο smartphone. Σε αυτά συνηγορούν, η -χωρίς προηγούμενο- σχεδίασή της και ο χειρισμός της, από το remote και το SmartThings app.

the sero tv with rotating screen
The Sero, η πρώτη τηλεόραση με περιστρεφόμενη οθόνη. (φωτό: Samsung)
ΣυνΠλην
+ Portrait mode – Περιστρεφόμενη οθόνη
+ Lifestyle λειτουργίες
+ Smartphone friendly TV
+ Αυτόνομη τοποθέτηση, ευκολία μετακίνησης
+ Ηχοσύστημα 60W, 4.1ch – Bluetooth speaker mode
+ Intelligent Mode βελτιστοποίησης εικόνας & ήχου
– Απουσία Ethernet

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Samsung The Sero Lifestyle TV (43LS05T)

 • Τιμή: €1899
 • Εικόνα: 43″, Περιστρεφόμενη οθόνη, 4K, Quantum HDR 4X, Adaptive Picture
 • Πάνελ: 3840 x 2160 pixel, QLED TV Quantum Dot
 • Συμβατότητα: HDR10+, HDR10, HGL, Dolby Digital Plus
 • Ήχος: 60W, 4.1ch, Acive Voice Amplifier
 • OS: Tizen
 • Ευκολίες: Ambient Mode+, SmartThings app, Netflix, Prime Video, YouTube, Google Assistant, Alexa, Bixby, AirPlay, 
 • Συνδέσεις: 3xHDMI (1xeARC), 2xUSB, Wi-Fi (5), Bluetooth (4.2), Optical Audio Out, RF-in
 • Διαστάσεις (ΠxYxB – portrait): 564 x 1198,8 x 327 mm
 • Διαστάσεις (ΠxYxB – landscape): 973 x 1005 x 327 mm
 • Βάρος: 73,4 kg
 • Info: Samsung
the sero dimensions diastaseis διαστάσεις
Οι διαστάσεις της The Sero (φωτό: Samsung)

H The Sero Lifestyle TV μόνο τυπικά μπορεί να χαρακτηριστεί τηλεόραση, καθώς διαθέτει μια σειρά από χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε κινητό τηλέφωνο: Μπορεί να προβάλει κάθετα με το portrait mode, είναι αυτόνομη με δική της βάση και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε μέσα στο σπίτι, είναι εξοπλισμένη με ισχυρό σύστημα ηχείων με υπογούφερ, συνεργάζεται με όλες τις δικτυωμένες συσκευές του σπιτιού -πέρα από τους υπολογιστές, τα smartphone και τις παιχνιδομηχανές- ενώ, όπως ένα κανονικό smartphone, συνδέεται στο οικιακό δίκτυο και στο Διαδίκτυο μόνο με Wi-Fi.

Samsung The Sero – 4K HDR TV με Portrait mode

the sero displaying a vertical image
Για να προβληθούν οι φωτογραφίες από το smartphone στη The Sero χρειάζεται η δημιουργία Samsung Account και αμφότερες οι συσκευές να είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο. Η αποστολή των εικόνων, όπως και η διαχείριση της The Sero ως μέρος του οικοσυστήματος Smart Things της Samsung, γίνεται μέσα από το Smartthings app. (φωτό: Electronicanto)

Μπορεί οι 4K TV να βρίσκονται πλέον σε κάθε σπίτι, όπως άλλωστε και τα smartphone και οι υπολογιστές, όμως η συνεργασία μεταξύ τους δεν είναι αυτό που θα ονομάζαμε “αγαστή”. Η πιο σημαντική ασυμβατότητα είναι προφανής: τα smartphone είναι φτιαγμενα για να χρησιμοποιούνται κάθετα, σε portrait mode, ενώ οι τηλεοράσεις έχουν οριζόντιο προσανατολισμό. Οι λόγοι ασυμβατότητας είναι πολλοί και προέρχονται από τον προορισμό (και την προέλευση) που έχουν αυτές οι δύο κατηγορίες συσκευών. Οι τηλεοράσεις είναι σταθερές συσκευές, σχεδιασμένες για να είναι τοποθετημένες σε ένα επίπλο, ή να είναι κρεμασμένες μόνιμα σε ένα τοίχο. Σκοπός του είναι να προβάλουν περιεχόμενο οριζόντια, κατά κανόνα εικόνες και video με λόγο πλευρών 16:9. Αντίθετα, τα smartphone, ως φορητές συσκευές, είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούνται εύκολα με το ένα χέρι. Ως εκ τούτου, η οθόνη τους έχει κάθετο προσανατολισμό και, επιπλέον, οδηγούν αυθόρμητα στη χρήση κάθετου κάδρου κατά τη λήψη εικόνων και video. Έτσι, ενώ στη συμβατική φωτογραφία τα κάθετα κάδρα χρησιμοποιούνται, κατά κύριο λόγο, στη λήψη προσώπων, οι φωτογραφίες με τα κινητά τηλέφωνα λαμβάνονται πολύ συχνά “κάθετα”, “πορτέτο”. Η παρακολούθηση περιεχομένου που έχει ληφθεί κάθετα από το smartphone σε μια συμβατική τηλεόραση αποτελεί συμβιβασμό, καθώς εκατέρωθεν της κάθετης εικόνας δεν υπάρχει περιεχόμενο, κατά την προβολή στην οριζόντια οθόνη.

Η Samsung με την The Sero TV τολμά να βάλει τέλος στον συμβιβασμό παρουσιάζοντας ένα πραγματικά καινοτομικό προϊόν, την πρώτη τηλεόραση με μεταβλητό λόγο πλευρών, την πρώτη τηλεόραση που μπορεί να προβάλει εικόνες σε κάθετο κάδρο. 

Έως τώρα, οι οθόνες με κάθετο λόγο πλευρών για την προβολή εικόνων -όχι για coding- χρησιμοποιούνταν σε επαγγελματικές εφαρμογές, όπως το Digital Signage – τομέας στον οποίο επίσης δραστηριοποιείται η Samsung. Πλέον, με τη The Sero το portrait mode υπάρχει και στο σπίτι.

Lifestyle TV, Portrait mode, Smartphones και SmartThings

Η εναλλαγή μεταξύ κάθετης και οριζόντιας λειτουργίας γίνεται με ένα ειδικά αφιερωμένο σε αυτό το σκοπό πλήκτρο στο μικρού μεγέθους και λιτό εμφανισιακά τηλεχειριστήριο. Η διαχείριση των λειτουργιών κάθετης οθόνης στη The Sero γίνονται μέσα από την εφαρμογή SmarthThings

the sero smartthings app add device electronicanto
Η επικοινωνία του smartphone με τη The Sero γίνεται μέσα από το SmartThings app. Μέσα από το app, το οποίο λειτουργεί και ως τηλεχειριστήριο, προστίθενται και άλλες συσκευές του οικοσυστήματος της Samsung. (φωτό: Electronicanto)

Το SmartThings app είναι το κέντρο ελέγχου Smart Home της Samsung. Ο έλεγχος της The Sero μέσα από το συγκεκριμένο app φανερώνει τον προορισμό της The Sero ως κέντρο ελέγχου και πληροφόρησης μέσα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι η The Sero μπορεί να βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία, χωρίς να καίγονται τα pixel της οθόνης της ή να μειώνεται με ταχύ ρυθμό η απόδοσή της. Παράλληλα, πέρα από κέντρο ελέγχου και πληροφόρησης, η The Sero είναι σχεδιασμένη για να έχει ενεργό ρόλο ακόμη και στη διακόσμηση του χώρου που είναι τοποθετημένη. 

the sero os stoixeio diakosmisis smartthings app electronicanto
Σε portrait mode η πρωτοποριακή Lifestyle TV της Samsung μπορεί να είναι ένα ενεργό στοιχείο της διακόσμησης του οικιακού χώρου που είναι τοποθετημένη. Μπορεί να προβάλει την ώρα (Clock), Poster, δικές μας φωτογραφίες (My Photo), Κινούμενη εικόνα με ήχο (Cinegraph). Στο Sound Ring, η The Sero λειτουργεί ως ηχείο Bluetooth για το smartphone με το sound ring στην εικόνα να πάλλεται με τον ρυθμό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην οθόνη προβάλλονται και πληροφορίες για το track που αναπαράγεται. (φωτό: Electronicanto)

Οι φωτογραφίες και τα video από το smartphone του χρήστη “ανεβαίνουν” στη The Sero ασύρματα, μέσω Wi-Fi, αποκλειστικά. Οι δοκιμές μας έδειξαν ότι η απρόσκοπτη λειτουργία του οικιακού δικτύου -ειδικά οι επιδόσεις του router και η σταθερότητα ασύρματης σύνδεσης με το smartphone – παίζει καθοριστικό ρόλο κατά την αποστολή περιεχομένου. 

samsung the sero remote control
Το τηλεχειριστήριο της The Sero, παρά το γεγονός ότι διαθέτει ελάχιστα πλήκτρα, είναι υπερλειτουργικό συμπυκνώνοντας πολλές δυνατότητες. Για κρίσιμες λειτουργίες υπάρχουν dedicated πλήκτρα, όπως αυτό της περιστροφής του πάνελ. Σημείο κλειδί αποτελούν τα δύο μακρόστενα οριζόντια πλήκτρα στο μέσο, με τον ασημί χρωματισμό, τα οποία δέχονται εντολές τόσο με κάθετη πίεση, όσο και με ώθηση μπροστά ή πίσω. Το navigation στα μενού της τηλεόρασης και των εφαρμογών είναι υποδειγματικό, με διαφορά ό,τι πιο εύχρηστο έχουμε συναντήσει έως σήμερα. (φωτό: Electronicanto)
Previous Article

Η Huawei λάνσαρε το foldable Mate X2 στα €2.300

Next Article

H Apple ετοιμάζει μαγνητικό powerbank για τα iPhone