Sonos Roam – παίξτε δυνατά “wherever you may roam”

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Sonos Roam review waterproof ip67 bluetooth speaker beach

Κομψό, ηχητικά ευχάριστο, φορητό, με πλήρη προστασία, IP67, από το νερό και τη σκόνη, το Sonos Roam μπορεί να σας ακολουθεί παντού. Εύκολα.

Το Sonos Roam είναι ένα καλόηχο, όμορφο, πρακτικό σε μέγεθος, ανθεκτικό και αδιάβροχο φορητό ηχείο που μπορεί, παρόλα αυτά, να είναι και μέρος ενός έξυπνου συστήματος multi-room, συνεργαζόμενο με άλλα ηχεία Sonos.

Τα φορητά, ασύρματα, ανθεκτικά ηχεία, όπως το Sonos Roam, έχουν κερδίσει σε δημοτικότητα τα τελευταία χρονιά, χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά και στις ευκολίες που προσφέρουν μέσω της σύνδεσης με Smartphone. Το Sonos Roam μπορεί να κοιτάει αφ ̓ υψηλού ένα μεγάλο μέρος του ανταγωνισμού του χάρη σε μερικές επιπλέον, μοναδικές, ηχητικές και λειτουργικές δυνατότητες.

ΣυνΠλην
+ Δυνατός ήχος, προσαρμοζόμενος στο χώρο
+ Πλήρως αδιάβροχο και ανθεκτικό
+ Μέγεθος “τσέπης”
+ Δυνατότητα multi-room
+ Πλήρες και εύχρηστο app
+ Μεγάλη αυτονομία
+ Υψηλής ποιότητας μεγάφωνα
– Χωρίς μέσο αποθήκευσης
– Δεν ενσωματώνει ραδιόφωνο (διαθέσιμο μέσω του Sonos app)

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Sonos Roam

 • Info: https://www.sonos.com/, I. & Δ. Δαμκαλίδης
 • Τιμή: €179
 • Μεγάφωνα: 1x mid-woofer, 1x tweeter
 • Ενισχυτής: 2x H-Class, Ισχύς: –
 • Μικρόφωνο: Far Field
 • Δυνατότητες: Automatic Trueplay, Sonos app, Sound Swap / Multiroom
 • Συμβατότητα: Google Assistant, Alexa
 • Συνδέσεις: Wi-Fi 5, 2,4GHz & 5GHz, Bluetooth 5.0
 • Μπαταρία/ Αυτονομία/ Φόρτιση: Επαναφορτιζόμενη 18Wh / 10ώρες / USB-C
 • Προστασία: IP67
 • Διαστάσεις: 168 x 62x 60mm
 • Βάρος: 0,430g

Sonos Roam: Ηχεί περίφημα!

Sonos Roam review waterproof ip67 bluetooth speaker size comparison
Μπορεί το μέγεθος του Sonos Roam να είναι μικρό, όμως ο ήχος του είναι “μεγάλος”, χάρη στο σύστημα Trueplay, το οποίο προσαρμόζει το EQ του ηχείου στο χώρο, λαμβάνοντας πληροφορίες από το ενσωματωμένο far-field μικρόφωνο σε αυτό. (Electronicanto)

Θα ξεκινήσουμε κάπως αντίστροφα το παρόν Sonos Roam review, καθώς το μικρό (μόνο στο μάτι) ηχείο της αμερικανικής εταιρείας προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη στο χρήστη του την καταλληλότερη στιγμή: όταν αρχίζει να παίζει αγαπημένα beat και “μουσικές“. 

Το μικρό μέγεθος του Roam, όπως και η κομψή του εμφάνιση, σε καμία περίπτωση δεν προϊδεάζουν για τις ηχητικές δυνατότητές του. Δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι ένα τόσο δα μικρό ηχείο μπορεί -με έξυπνο τρόπο, είναι αλήθεια- να δονεί και να δονείται τροφοδοτούμενο με τα κατάλληλα track πλούσια σε χαμηλές συχνότητες. Το ασύρματο Roam καταφέρνει να ηχεί κατά το δυνατόν ομοιόμορφα σε μια ποικιλία χώρων, μέσα στο σπίτι και εκτός αυτού, χάρη στο σύστημα Trueplay της Sonos. Πέρα από το πλούσιο και δυναμικό μπάσο, το Roam έχει την “ευαισθησία” και την ικανότητα να μοιράζει στο χώρο και τη μεσαία περιοχή του φάσματος και υψηλές συχνότητες καταφέρνοντας να διαχωρίζει ποιοτικά τη θέση του από αυτό που αντιπροσωπεύει η λέξη “boombox”

sonos app with Roam screenshot
To Sonos app προσθέτει στη λειτουγικότητα του Roam, καθώς,ανάμεσα σε άλλα, κάνει διαθέσιμες μουσικές και άλλες υπηρεσίες, όπως είναι το TuneIn στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης. (Electronicanto)

Το Sonos Roam είναι απαλλαγμένο από το βασικό μειονέκτημα των τυπικών boombox, καθώς ο ήχος τους είναι μάλλον στυφός και σε αυτόν επικρατεί, κυρίως, μόνο το μπάσο σκεπάζοντας όλο το υπόλοιπο ηχητικό φάσμα. Κινούμενο εντελώς αντιδιαμετρικά, το Roam δεν προσβάλει τον ακροατή και μπορεί να αναπαράγει streams ποικίλων μουσικών ειδών. Παράλληλα, όταν χρησιμοποιείται μέσα στο σπίτι μπορεί να ηχεί ευγενικά, χάρη στην αυτόματη προσαρμογή Trueplay, ενώ όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο… ανεβάζει στροφές για να ακούγεται δυναμικό και πλήρες!

Τι είναι το σύστημα Trueplay

Τι ακριβώς είναι το Trueplay που κάνει ικανό το Roam να ηχεί τόσο διαφορετικά καλύτερα; Μπορούμε να περιγράψουμε το Trueplay σαν ένα ενεργό σύστημα monitoring του ήχου που εκπέμπει το Roam, το οποίο φροντίζει για την προσαρμογή της ηχητικής εξόδου του ηχείου με βάση το πώς αυτό ηχεί στον εκάστοτε χώρο. Με τις πληροφορίες που συλλέγονται από το ίδιο το ηχείο, το λογισμικό της Sonos προσαρμόζει με ενεργό τρόπο και αυτόματα την ηχητική συμπεριφορά του Roam, έτσι ώστε αυτό να ηχεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε κάθε περίσταση. To Trueplay χρησιμοποιεί το μικρόφωνο που είναι ενσωματωμένο στο Roam και το λογισμικό προσαρμόζει την καμπύλη EQ του ηχείου με στόχο την πλουσιότερη ακουστική εμπειρία. Επιπλέον, το Trueplay ρυθμίζει αυτόματα την ηχητική έξοδο ανάλογα με τη τοποθέτηση, κάθετη ή οριζόντια, του ηχείου.

Ευελιξία στο μέγιστο: Τι κάνει το Roam (και πώς)

Sonos Roam review waterproof ip67 bluetooth speaker controls & mic
Το φορητό ηχείο της Sonos μπορεί να λειτουργήσει οριζόντια ή κάθετα, με την έξοδο ήχου να βελτιστοποιείται αυτόματα. Εντός σπιτιού, συνδεμένο στο οικιακό δίκτυο, το Roam μπορεί να έχει ρόλο σε ένα σύστημα multi-room σε συνεργασία με άλλα ηχεία της εταιρείας. (Sonos)

Το Sonos Roam είναι μικρό σε μέγεθος ηχείο με δυνατότητες streaming απευθείας από το κινητό μέσω Bluetooth, ενώ επιπλέον μπορεί να ενσωματωθεί στο οικιακό δίκτυο μέσω σύνδεσης Wi-Fi. Όταν συμβεί αυτό, το Roam μπορεί να συνεργάζεται με άλλα ηχεία της εταιρείας δημιουργώντας με αυτά ένα σύστημα multi-room.

Ο έλεγχος του Roam γίνεται μέσα από το Sonos app, το οποίο είναι “αρμόδιο” για να ενσωματώσει το ηχείο στο οικιακό δίκτυο και για να το τροφοδοτήσει με μουσικά stream.

Παρά το μικρό του μέγεθος, το Roam ενσωματώνει μπαταρία που του δίνει έως και 10 ώρες αναπαραγωγής.

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται, καθώς το ηχείο είναι αδιάβροχο κατά IP67 και ανθεκτικό στις πτώσεις. Για να αντέχει στις τελευταίες, το Roam είναι εφοδιασμένο με βάσεις καουτσούκ σε τρεις από τις πέντε πλευρές του.

Στο εσωτερικό του ηχείου υπάρχει ένα οβάλ mid-woofer διπλού κώνου, το οποίο επικουρείται από ένα tweeter θόλου. Τα δύο μεγάφωνα καταφέρνουν και συνεργάζονται θαυμάσια κάτω από τις εντολές του αυτόματου Trueplay tuning. Πίσω από αυτά υπάρχουν δύο H-Class ψηφιακοί ενισχυτές.

Το ρομβοειδές σχήμα του Roam, πέρα από το να το κάνει να ξεχωρίζει έχει και λειτουργικό ρόλο. Όρθιο το ηχείο έχει πολύ μικρό αποτύπωμα και καταλαμβάνει πολύ μικρό χώρο. Σε επιφάνειες που δεν είναι τόσο ομαλές, το Roam μπορεί να τοποθετηθεί κατά μήκος και να εκπέμπει μπρος άνωθεν, προς τους ακροατές του.

Στη μια από τις τρεις ελαστικές βάσεις του Roam είναι τοποθετημένα πιεστικά ρυθμιστικά για την αυξομείωση της έντασης, την έναρξη και παύση της αναπαραγωγής, ενώ δίπλα τους βρίσκεται το μικροφωνο που χρησιμεύει στις φωνητικές εντολές και στο Trueplay tuning.

Το Roam φορτίζει μέσω USB-C, αλλά και ασύρματα με την προαιρετική μαγνητική βάση ασύρματης φόρτισης. To group με άλλα ηχεία Sonos στο ίδιο δίκτυο γίνεται με πίεση για 1 δευτερόλεπτο του πληκτρου Play/Pause, ενώ το Sound swap, η μεταφορά του ήχου από και προς το Roam από άλλα ηχεία Sonos, γίνεται με παρατεταμένη πίεση του ίδιου πλήκτρου.

Sonos Roam review waterproof ip67 bluetooth speaker
(Sonos)

Να αγοράσω το Sonos Roam;

Αν ψάχνετε για το προσωπικό σας φορητό ηχείο, ένα ηχείο που μπορεί να ηχεί σας εσάς καλά και με αξιοπρέπεια τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και έξω από αυτό, τότε, έχετε κάθε λόγο να το κάνετε. Με κύρια χαρακτηριστικά, την ευελιξία που προσφέρει το Sonos app, το μικρό μέγεθος και την αντοχή, την πλήρως αδιάβροχη κατασκευή και πάνω από όλα τον άριστο και δυνατό ήχο, το Sonos Roam δεν φωνάζει, αλλά παίζει μουσική για εσάς, οπουδήποτε και αν περιπλανηθείτε

Sonos Roam review waterproof ip67 bluetooth speaker camping
To Roam είναι πλήρως αδιάβροχο και προστατευμένο από τη σκόνη, κατά IP67. (Sonos)
sonos beam gen2 banner
Previous Article

Firmware update για τα Samsung Galaxy Watch 3 και Watch

Next Article

Γνωρίστε τα νέα χρώματα της Polaroid Now