vivo V29 Lite 5G – Τα δίνει όλα – Ζητά ελάχιστα

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
vivo V29 Lite 5G review - vivo V29 Lite 5G review - vivo V29 Lite 5G Flare Black, οθόνη και πλάτη.

To vivo V29 Lite 5G ξεχωρίζει στη μεσαία κατηγορία τιμής για ασυνήθιστα πολλούς λόγους, όπως είναι η κορυφαίας ποιότητας οθόνη του, η κάμερα με τον ασφαιρκό φακό και οι φωτογραφικές δυνατότητες για περισσότερο προχωρημένους χρήστες, η ανθεκτικότητά του, αλλά και η εξαιρετική εμφάνιση με την κυρτή οθόνη και ο διάκοσμος με στοιχεία νανοκλίμακας στο καπάκι, στο πίσω μέρος

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά vivo V29 Lite 5G

Αποκλειστική διάθεση: Cosmote, Γερμανός

Τιμή: 319,90€

 • Οθόνη: AMOLED 6,78 ιντσών FHD+ (2400×1080 pixels) 120Hz
 • Επεξεργαστής / Μνήμη: Qualcomm Snapdragon 695 5G / 8GB RAM + 8GB Extended RAM / 128GB
 • Μπαταρία / Φόρτιση: 5000mAh / 44W FlashCharge
 • OS: Funtouch OS V13, βασισμένο στο Android 13
 • Διαστάσεις: 164,24 × 74,79 × 7,89 mm
 • Βάρος: 177g
 • Εμπρόσθια κάμερα: 16MP, f/2.45
  Κύρια κάμερα: Τριπλή
 1. 64MP AI κύρια, f/1.79
 2. Κάμερα βάθους 2MP, f/2.4
 3. Macro 2MP, f/2.4

Περισσότερα χαρακτηριστικά του vivo V29 Lite 5G μπορεί να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της vivo.

Μας άρεσανΘα θέλαμε
+ Εξαιρετική οθόνη AMOLED
+ Πολύ καλή κύρια φωτογραφική μηχανή και ασφαιρικός φακός
+ Τεράστια αυτονομία
+ Ταχεία φόρτιση
+ Ανθεκτικό σώμα
+ Πιστοποίηση IP54 για αντοχή το νερό
+ Κομψή εμφάνιση
+ Σε “τιμή ευκαιρίας”
– Λιγότερο “φωτεινό” Night mode
– Εγγραφή 4K video

Η vivo είναι γνωστή για τις έξτρα δυνατότητες που προσδίδει στα smartphone της σε τομείς όπως οι κάμερες και η σχεδίαση. Αυτή τη φορά η vivo “τα δίνει όλα” και κάνει ένα ακόμη βήμα ανεβάζοντας, για ακόμη μια φορά τον πήχη, στη μεσαία κατηγορία τιμής.

vivo V29 Lite 5G review - vivo V29 Lite 5G Flare Black, V29 Lite 5G Dreamy Gold.
To V29 Lite 5G σε Flare Black και Dreamy Gold χρωματισμό (vivo)

Το V29 Lite 5G δεν παρουσιάζεται ισχυρό μόνο στους τομείς όπου η vivo έχει αρχίσει να δημιουργεί (ή διαθέτει ήδη) παράδοση (φωτογραφία και σχεδίαση), αλλά και σε καινούργιους, όπως η ανθεκτικότητα στις πτώσεις και η πιστοποίηση για αντοχή IP54 στο νερό και στη σκόνη.

Απολαυστική οθόνη 1300 nits

vivo V29 Lite 5G review - vivo V29 Lite 5G review - vivo V29 Lite 5G Flare Black, οθόνη και προφίλ.
Το V29 Lite 5G είναι εξοπλισμένο με μια υψηλής φωτεινότητας (1300nits κορυφή) οθόνη AMOLED. Παρά την τεράστια μπαταρία των 5.000mAh που ενσωματώνει είναι πολύ λεπτό (7,89mm) και πολύ ελαφρύ (177g). (vivo)

Η οθόνη του V29 Lite 5G είναι αρκετά καλή με αντικειμενικά κριτήρια και μια από τις καλύτερες στη μεσαία κατηγορία τιμής.

H vivo αξιοποιεί την τεχνολογία και την αισθητική της οθόνης για να κάνει το V29 Lite 5G να ξεχωρίσει στην κατηγορία του και χωρίς περιστροφές μπορούμε να ισχυριστούμε ότι επιτυγχάνει απόλυτα τον στόχο της. 

Η οθόνη με ρυθμό σάρωσης 120Hz καταφέρνει να είναι εμφανώς ξεκούραστη στα μάτια φροντίζοντας, παράλληλα, για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας του V29 Lite 5G, καθώς όταν δεν είναι απαιτητό μπορεί να μειώσει τον ρυθμό σάρωσης στα 60Hz. 

H τεχνολογία AMOLED του πάνελ με ανάλυση FHD+ (2400 × 1080) υποστηρίζει την πιστή χρωματική απεικόνιση και την υψηλή αντίθεση των εικόνων που προβάλλει καθιστώντας την περισσότερο ευδιάκριτη από εκείνες συσκευών που κόστιζαν διπλά και τριπλά χρήματα δύο χρόνια πριν – χονδρικά. Η μέγιστη φωτεινότητά της φτάνει τα 1300 nits, σύμφωνα με τη vivo.

Οι επιδόσεις οθόνης του  V29 Lite 5G ήταν απρόσμενα καλές για εμάς.

Επιπλέον, οι ακμές της είναι κυρτές, δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους της vivo να προσφέρουν ακόμη ένα σχεδιαστικό διαμάντι στους φίλους και καταναλωτές της μεταφέροντας το στιλ που πρεσβεύει το V29 Lite 5G στο επόμενο επίπεδο ή στην επόμενη κατηγορία κόστους, αν προτιμάτε.

Φωτογράφηση με το vivo V29 Lite 5G

vivo V29 Lite 5G review - νυχτερινή λήψη σε μαρίνα.
Δύο νυχτερινές λήψεις στο χέρι με το Night mode του V29 Lite 5G ενεργό. Πολύ καλή η οπτική σταθεροποίηση εικόνας που εφαρμόζει η vivo. (Electronicanto)
vivo V29 Lite 5G review - νυχτερινή λήψη σε μαρίνα.
(Electronicanto)

Η φωτογράφηση με το V29 Lite 5G είναι μια εμπειρία ιδιαίτερα ευχάριστη, τόσο για τον καινούργιο χρήστη των vivo smartphone όσο και για τον πεπειραμένο, καθώς τα αντίστοιχα μενού είναι εύχρηστα και άμεσα κατανοητά στη δομή τους και στις παρεχόμενες φωτογραφικές λειτουργίες, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να “σκάψει” επίπεδα για να εντοπίσει τη δυνατότητα που θέλει να αξιοποιήσει τη δεδομένη στιγμή.

vivo V29 Lite 5G review - (Electronicanto)
Η κάμερα του vivo V29 Lite 5G αποδίδει πλήρως την ατμόσφαιρα “καυτής λαμαρίνας”, καλοκαίρι απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. (Electronicanto)

Επιπλέον, το V29 Lite 5G προσφέρει δυνατότητες και βοηθήματα λήψης, τα οποία δεν μπορεί να εντοπίσει κάποιος ακόμη και σε πολύ πιο υψηλού κόστους smartphone που προτείνονται ως φωτογραφικά. Στις φωτογραφικές “ευκολίες” του vivo V29 Lite 5G περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, Lever meter (αλφάδι), Eye Autofocus, χρωματικά φίλτρα, εφέ φωτός, διπλοέκθεση και άλλες.

Επίσης, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ενημέρωση του χρήστη για τα στοπ της τυχόν διόρθωσης έκθεσης που έχει επιλέξει να κάνει. 

Συνεχίζοντας την κριτική στην κύρια κάμερα του smartphone οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις όποιες δυνατότητες μπορεί να προσφέρει η κάμερα macro. Αυτό συμβαίνει συχνά και δεν αφορά μόνο το V29 Lite 5G, αλλά γενικότερα τις κάμερες macro που ενσωματώνονται στα smartphone. Οι τελευταίες δεν αποδεικνύονται βολικές κατά το καδράρισμα σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ και η ανάλυσή τους απέχει σημαντικά από εκείνη της κάμερας που αξιοποιεί τον κύριο αισθητήρα.

Τούτων λεχθέντων, η κύρια κάμερα του V29 Lite 5G με τον οπτικά σταθεροποιημένο (OIS) αισθητήρα των 64MP είναι ένα διαμάντι στα χέρια ενός φωτογράφου με smartphone ή ενός εκκολαπτόμενου φωτογράφου. Η εστίαση είναι ταχεία και ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο είναι το διπλό “μπιπ” που ενημερώνει για την επίτευξη της στο σημείο ενδιαφέροντος του κάδρου. 

vivo V29 Lite 5G review - νυκτερινή λήψη με το vivo V29 Lite 5G, zoom x1. (Electronicanto)
vivo V29 Lite 5G review – νυκτερινή λήψη με το vivo V29 Lite 5G, zoom x1. (Electronicanto)

vivo V29 Lite 5G review - νυκτερινή λήψη με το vivo V29 Lite 5G, zoom x2. (Electronicanto)
vivo V29 Lite 5G review – νυκτερινή λήψη με το vivo V29 Lite 5G, zoom x2. (Electronicanto)

Οι νυχτερινές λήψεις με το V29 Lite 5G είναι, κατά κανόνα, επιτυχημένες και αποδίδουν εν γένει την ατμόσφαιρα και τους φωτισμούς που επικρατούν. Το Night mode είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να υπερφωτίζει λίγο τις σκηνές, κάτι που μπορεί να γίνει αντιληπτό κυρίως κατά τη λήψη και όχι εκ των υστέρων, κάτι που σημαίνει ότι το εφέ δεν είναι ιδιαίτερα έντονο.

Γενικά, η κύρια κάμερα του V29 Lite 5G είναι εξαιρετική.

vivo V29 Lite 5G review -Close up photo ενός άνθους με τον κύριο φακό 64MP OIS του vivo V29 Lite 5G. (Electronicanto)
Close up photo ενός άνθους με τον κύριο φακό 64MP OIS του vivo V29 Lite 5G. (Electronicanto)

To bokeh εφέ, που υποστηρίζεται με ξεχωριστό φακό και αισθητήρα 2MP,  προσφέρει επιπλέον ενδιαφέρον στα πορτρέτα – ειδικά από τη στιγμή που μπορεί να ενεργοποιηθεί και να ρυθμιστεί η έντασή του μετά τη λήψη, σύμφωνα με την επιθυμία του φωτογράφου. 

Άριστες είναι οι selfies του vivo V29 Lite 5G, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τη σχετική φωτογραφία παρακάτω, στο review που διαβάζετε.

vivo V29 Lite 5G review - selfie photo
Selfie με το V29 Lite 5G (Electronicanto)

Σχεδίαση – καθημερινή χρήση – επιδόσεις

vivo V29 Lite 5G review - vivo V29 Lite 5G Flare Black, πλάτη και φακοί. Τα διακοσμητικά στοιχεία νανοκλίμακας στο πίσω καπάκι αντανακλούν το φως που πέφτει πάνω τους, στην προκειμένη περίπτωση το χρώμα του ουρανού.
Τα διακοσμητικά στοιχεία νανοκλίμακας στο πίσω καπάκι αντανακλούν το φως που πέφτει πάνω τους, στην προκειμένη περίπτωση το χρώμα του ουρανού. (Electronicanto)

Η ιδιαίτερα λεπτή σχεδίαση του V29 Lite 5G συμπληρώνει την ποιότητα της κατασκευής του και την κομψότητά του. Τα μόλις 7,89 mm πάχος και τα 177 g βάρος, κάνουν το V29 Lite 5G να γλιστρά εύκολα σε τσέπες ακόμη και στενών ενδυμάτων και δεν απαιτεί μεγάλες τσάντες και υπομονετικούς χρήστες να το μεταφέρουν. 

Το V29 Lite 5G διαθέτει προστασία από νερό και σκόνη με πιστοποίηση IP54.
Το V29 Lite 5G διαθέτει προστασία από νερό και σκόνη με πιστοποίηση IP54. (Electronicanto)

Το V29 Lite 5G διαθέτει προστασία από νερό και σκόνη με πιστοποίηση IP54. Η vivo λέει ότι έχει υποβάλει το V29 Lite 5G σε εκτεταμένες δοκιμές ανθεκτικότητας, οι οποίες περιλαμβάνουν 32.000 πτώσεις υπό διαφορετικές γωνίες και συνθήκες λειτουργίας μεταξύ -20 βαθμών Κελσίου έως +50 βαθμών Κελσίου. Η ανθεκτικότητα του V29 Lite 5G στη ζέστη το καθιστούν ιδανικό καλοκαιρινό smartphone.

Η δε θύρα USB έχει δοκιμαστεί 6.000 φορές με σύνδεση και αποσύνδεση.

Το V29 Lite διαθέτει  επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 695, στα 2,2GHz με 8GB RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικό χώρο. Η δυνατότητα Extended RAM 3.0 «δανείζεται» έως και 8 GB μνήμης από τον υπάρχοντα χώρο αποθήκευσης, επιπλέον των υπαρχόντων 8 GB μνήμης RAM επιτρέποντας στους χρήστες να “τρέχουν” ταυτόχρονα δεκάδες εφαρμογές. 

Στην καθημερινή χρήση το V29 Lite 5G εμφανίζεται εύχρηστο και δεν ταλαιπωρεί τον χρήστη του ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα και δεν εξαντλεί ραγδαία την μπαταρία του – φαινόμενο που συχνά παρατηρείται στα smartphone όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές (~30 βαθμοί Κελσίου και άνω).  Η μπαταρία διατηρεί την αυτονομία της, η οποία φτάνει εύκολα την μια ημέρα σε περίπτωση εντατικής χρήσης. Η πιο νορμάλ χρήση ή η επιλογή 4G αντί 5G (που δεν απαιτείται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ας είμαστε ειλικρινείς), δίνει σημαντική παράταση στην αυτονομία του vivo V29 Lite 5G, πέραν της μίας ημέρας.

Εκτιμούμε ότι κατά τους περισσότερο δροσερούς και χειμερινούς μήνες η αυτονομία του V29 Lite 5G μπορεί να ξεπερνά την 1,5 ημέρα και να φλερτάρει με το διήμερο.

vivo V29 Lite 5G review
(Electronicanto)

Ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων του V29 Lite 5G είναι ενσωματωμένος κάτω από την οθόνη και η λειτουργία του είναι ταχεία και επιτυχημένη. 

(Electronicanto)

Το V29 Lite 5G έρχεται με εγκατεστημένο το FuntouchOS 13, βασισμένο στο Android 13. Πέρα από τον επεξεργαστή, με βεβαιότητα έχει και αυτό τον δικό του ρόλο στη μεγάλη αυτονομία του smartphone, η οποία βασίζεται στην τεράστια μπαταρία 5.000mAh. Ο παρεχόμενος φορτιστής FlashCharge των 44 W είναι σε θέση να φορτίσει πλήρως το V29 Lite 5G σε 30’, περίπου. 

vivo V29 Lite 5G – μια σπάνια ευκαιρία αγοράς

Ολοκληρώνοντας την κριτική μας για το vivo V29 Lite 5G δε θα σταθούμε σε αυτά που προσφέρει, αλλά σε αυτά που δεν προσφέρει: Το V29 Lite 5G δε διαθέτει μεγάλο οπτικό zoom και δεν μπορεί να συναγωνιστεί σε ταχύτητα smartphone με ισχυρότερους επεξεργαστές, τα οποία είναι βελτιστοποιημένα για gaming.

Οι παραπάνω δύο παράγοντες δεν μπορούν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση deal breakers!

Αν διαθέτετε λιγότερα από 400€ και αναζητάτε ένα ολοκληρωμένο smartphone από κάθε άποψη, το vivo V29 Lite 5G αποτελεί κυριολεκτικά την ευκαιρία του καλοκαιριού 2023, ένα κομψό smartphone κατάλληλο για κάθε περίσταση, χειμώνα – καλοκαίρι.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

The First Descendant, το πρώτο παιχνίδι HDR10+ GAMING στον κόσμο από τη Samsung

Next Article

Κυβερνοαπειλή εκ των έσω: 5 μέτρα άμυνας των επιχειρήσεων