vivo Y76 5G – multitasking καθημερινό εργαλείο

Author: No Comments Share:
vivo Y76 5G review - καθημερινό εργαλείο

Το vivo Y76 5G είναι ιδιαίτερο, καθώς ανταπεξέρχεται ικανοποιητικά σε μια ευρεία γκάμα από διαφορετικές χρήσεις, στις οποίες -χωρίς να διαπρέπει- τα πηγαίνει σε όλες αρκετά καλά. Ως εκ τούτου, το Y76 5G μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είναι ένα smartphone για κάθε εργασία και για κάθε ημέρα – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον multitasking χαρακτήρα του.

ΣυνΠλην
+ “Multitasking” smartphone
+ Όμορφος χρωματισμος, μοντέρνα εμφάνιση
+ Καλή οθόνη LCD
+ Ταχεία φόρτιση (44W)
+ 4D Game Vibration
+ Ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες (Five-Dimensional Liquid Cooling System)
+ Πλούσιο φωτογραφικό μενού
– Μονοφωνικός ήχος
– Σχετικά υψηλή ονομαστική τιμή
– Απουσία εξόδου ακουστικών mini-jack

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά vivo Y76 5G

 • Τιμή: 299€, 330€
 • Διάθεσήvivo
 • Οθόνη: 6,58″, LCD IPS, 2408×1080 (FHD+), 60Hz
 • Επεξεργαστής: Mediatek Dimensity 700
 • RAM / ROM: 8GB + 4GB Extended /128GB
 • Μπαταρία: 4100mAh
 • Φόρτιση: 44W (11V/4A)
 • Λειτουγικό: Funtouch OS 12 (Android 12)
 • Διαστάσεις (ΜxΠxΥ): 163,84 x 75 x 7,79 mm
 • Βάρος: 175g
 • Υποδοχή Κάρτας: 1 Nano SIM + 1 Nano SIM / Micro SD (Διπλή Αναμονή)
 • Κάμερα: Εμπρόσθια 16MP / Οπίσθια 50MP + 2MP + 2MP
 • Διάφραγμα: Εμπρόσθια f/2.0 (16MP), Οπίσθια f/1.8 (50MP) + f/2.4 (2MP) + f/2.4 (2MP)
 • Φλας: Οπίσθιο φλας
 • Λειτουργίες Λήψης: Φωτογραφία, Κατακόρυφα, Νύχτα, Βίντεο, 50 MP, Πανοραμικό, Ζωντανή Φωτογραφία, Αργή Κίνηση, Παρέλευση Χρόνου, Pro, Αυτοκόλλητα AR, DOC, Διπλή Έκθεση, Διπλή προβολή
 • Bluetooth 5.1
 • Ήχος: Mono, έξοδος ακουστικών μέσω USB Type-C (παρέχονται)
vivo Y76 5G review - καθημερινό εργαλείο
Το vivo Y76 5G κυκλοφόρησε πρώτη φορά στα τέλη του 2021 και ανήκει στην περισσότερο οικομική σειρά της εταιρείας, την Υ. (φωτό: vivo)

Το vivo Y76 5G ανήκει στην περισσότερο οικονομική σειρά της vivo, τη σειρά Y. Το τηλέφωνο ανακοινώθηκε στο τέλος του 2021 και σε σύγκριση με συσκευές με παραπλήσια τεχνικά χαρακτηριστικά εμφανίζεται αρκετά ακριβότερο, με βάση την ονομαστική του τιμή. Με δεδομένο λοιπόν ότι με ελάχιστα περισσότερα χρήματα, μπορεί ένας ενδιαφερόμενος (μη φανατικός φίλος της vivo) να αποκτήσει ένα καλύτερα εξοπλισμένο smartphone ή ένα οικονομικότερο με παραπλήσια χαρακτηριστικά, καλούμαστε να διερευνήσουμε ποια είναι τα κίνητρα που δίνει η συσκευή της vivo στον αγοραστή της, για να κάνει την υπέρβαση.

Το πρώτο κίνητρο που προσφέρει το Y76 5G είναι το brand της vivo. Η εταιρεία διαθέτει υψηλής αξίας smartphone, όπως το Y01 που δοκιμάσαμε, αλλά και το εμβληματικό στην κατηγορία του V23 5G. Το όνομα της vivo λοιπόν είναι ένας κατανοητός λόγος για τον χρήστη εκείνο που θα διαλέξει το Y76 5G με… μη απολύτως λογικά κριτήρια.

Το δεύτερο κινητρο είναι αυτό που έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους: Ενώ έχουμε ολοκληρώσει τη συγγραφή του review, η ελληνική εταιρεία διάθεσης της vivo ανακοίνωσε ότι το Y76 5G διατίθεται σε τιμή προσφοράς για το φετινό καλοκαίρι. Η κίνηση αυτή θεωρούμε ότι είναι πολύ καλή, καθώς τοποθετεί το Y76 5G καλύτερα απέναντι στους ανταγωνιστές του, τους οποίους πλέον μπορεί να κοιτάξει κατάματα.

Σχεδίαση και εντυπώσεις χρήσης

H Y76 5G αναπτύσσεται γύρω από μια οθόνη IPS LCD με διαγώνιο 6,58”, 2408×1080 pixels, 20:9, 401 ppi. To βασικό χαρακτηριστικό της οθόνης είναι η υψηλή φωτεινότητά της (450 nits, σύμφωνα με τη vivo) και η πολύ καλή χρωματική της απόδοση. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε ότι με δυσκολία θα μπορούσε να την διακρίνει ο ανυποψίαστος από την AMOLED του V23 5G. Η συμπεριφορά της κάτω από έντονο ηλιακό φως κάνει δυνατή την ανάγνωσή της, όπως και τη λήψη φωτογραφιών. Φυσικά, θα ήταν προτιμότερο η φωτεινότητα της να ήταν υψηλότερη, αλλά η οθόνη του Υ76 5G δεν πρόκειται να δυσκολέψει ιδιαίτερα τον θεατή της, καθώς τα καταφέρνει καλύτερα από άλλες με τυπικά όμοια χαρακτηριστικά. Παρά την αναζήτησή μας, δεν εντοπίσαμε κάπου στα specs να αναφέρεται κάποιου συγκεκριμένου τύπου γυαλί επίστωσης για την προστασία της.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η vivo και στις τέσσερις πρώτες συσκευές που είχαμε στα χέρια μας (Y01, V23 5G, Y76 5G, Y33s) περιελάμβανε τον φορτιστή και την θήκη σιλικόνης στο στάνταρ εξοπλισμό των τηλεφώνων της. Οπότε, η απουσία κάποιου είδους ενσωματωμένης στο περίβλημα προστασίας, δεν προβληματίζει ιδιαίτερα. 

Το πλαίσιο του τηλεφώνου είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, όπως και η πίσω όψη, η οποία σε Cosmic Aurora χρωματισμό αλλάζει τον χρωματισμό της ανάλογα με τη γωνία πρόσπτωσης του φωτός πάνω της. Επιπλέον, δεν κράτα δακτυλικά αποτυπώματα. Και εδώ δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε κάποιο τύπο προστασίας.

Ηχητικά, το Y76 5G είναι μονοφωνικό. Διαθέτει όμως έξοδο ακουστικών mini-jack. Το ένα ηχείο του τηλεφώνου δίνει αρκετά δυνατό ήχο, ο οποίος συνοδεύει πολύ καλά το gaming, σε συνδυασμό με το 4D Game Vibration.

Η κάμερα

Το τριπλό σύστημα κύριας κάμερας περιλαμβάνει έναν κύριο αισθητήρα ανάλυσης 50MP, ο οποίος συνοδεύεται από μία macro κάμερα 2MP και μια κάμερα για το bokeh εφέ, επίσης στα 2MP. To Y76 5G είναι εξοπλισμένο με τα συστήματα που τροποποιούν πρόσωπα με σκοπό τη διόρθωση (υποκειμενικών) ατελειών και για παιχνίδι, τα οποία γνωρίσαμε πρώτη φορά με το V23 5G.

Y76 5G daylight sample photo, x1 zoom
Λήψη zoom x1 με το Y76 5G. Με κλικ στην εικόνα, μπορείτε να τη δείτε σε πλήρη ανάλυση, σε νέο παράθυρο. (φωτό: Electronicanto)
Λήψη με zoom x2 με το Y76 5G. (φωτό: Electronicanto)
Λήψη zoom x2 με το Y76 5G. Με κλικ στην εικόνα, μπορείτε να τη δείτε σε πλήρη ανάλυση, σε νέο παράθυρο. (φωτό: Electronicanto)

Στις λήψεις με φως ημέρας, το Y76 5G επιδεικνύει οξύτητα στις εικόνες του, ειδικά στο 1x zoom. Θα θέλαμε περισσότερη ομοιογένεια μεταξύ των εικόνων που δίνουν τα δύο υποσυστήματα της κύριας κάμερας, x1 zoom και x2 zoom.

Νυκτερινή λήψη zoom x1 με το Y76 5G. Με κλικ στην εικόνα, μπορείτε να τη δείτε σε πλήρη ανάλυση, σε νέο παράθυρο. (φωτό: Electronicanto)
Νυκτερινή λήψη zoom x1 με το Y76 5G. Με κλικ στην εικόνα, μπορείτε να τη δείτε σε πλήρη ανάλυση, σε νέο παράθυρο. (φωτό: Electronicanto)
Νυκτερινή λήψη με zoom x2 με το Y76 5G. Με κλικ στην εικόνα, μπορείτε να τη δείτε σε πλήρη ανάλυση, σε νέο παράθυρο. (φωτό: Electronicanto)
Νυκτερινή λήψη zoom x2 με το Y76 5G. Με κλικ στην εικόνα, μπορείτε να τη δείτε σε πλήρη ανάλυση, σε νέο παράθυρο. (φωτό: Electronicanto)

Στις λήψεις με σχετικά περιορισμένο φωτισμό, το Y76 5G επιδεικνύει τυπική απόδοση.

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι τοποθετημένος στο πλάι της συσκευής, επιλογή που επικροτούμε. Η ανάγνωση που προσφέρει είναι γρηγόρη και δεν μας προβλημάτισε με αστοχίες. 

Ειδικό μενού επιδόσεων και gaming στο Y76 5G

Παρότι η ανανέωση της οθόνης γίνεται με ρυθμό 60Hz, το Y76 5G διαθέτει ένα ειδικό μενού επιλογών “Battery Saver”, “Balanced” και “Performance”. Το τελευταίο, σκόπιμο είναι να ενεργοποιείται κατά το gaming, όπου το Y76 5G φάνηκε να τα πηγαίνει αρκετά καλά κατά τις δοκιμές μας, χωρίς η σάρωση 60Hz να μας εμποδίσει να το απολαύσουμε. Με θερμοκρασία περιβάλλοντος περί τους 30οC, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι καθοριστικός παράγοντας σε αυτό ήταν το Five-Dimensional Liquid Cooling System.

Οι γενικότερες επιδόσεις του vivo Y76 5G θα λέγαμε ότι είναι μάλλον τυπικές, καθώς το Dimensity 700, γύρω από το οποίο είναι υλοποιημένο δεν αφήνει περιθώρεια για ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Το σημαντικότερο προσόν του Y76 5G είναι ότι ανήκει στο οικοσύστημα της vivo, γεγονός που εγγυάται σταθερότητα στη λειτουργία, εύκολα κατανοητά μενού, αλλά και ειδικά εφέ λήψης φωτογραφιών και ιδιαίτερα πορτρέτων, σαν τα οποία δεν έχουμε συναντήσει ξανά στο παρελθόν. Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε το V23 5G review για τις δυνατότητες στα πορτρέτα του Y76 5G, καθώς είναι όμοια (στο software).

Αυτονομία-μπαταρία

Η μπαταρία Li-Po 4100 mAh δίνει διάρκεια αυτονομίας γύρω στη μια ημέρα, κατά την οποία ο χρήστης κάνει λίγο από όλα – άλλωστε, για αυτό δεν είναι σχεδιασμένο το Y26 5G; Η φόρτισή του με τον παρεχόμενο φορτιστή 44W FlashCharge διαρκεί λίγο περισσότερο απο μία ώρα, οπότε χαρακτηρίζεται αρκετά γρήγορη.

vivo Y76 5G: μια ιδιαίτερη συσκευή για όλες τις χρήσεις

Το Y76 5G είναι μια ιδιαίτερη συσκευή, καθώς μπορεί να ανταπεξέρθει ικανοποιητικά σε μια σειρά από διαφορετικές χρήσεις, στις οποίες χωρίς να διαπρέπει, τα πηγαίνει αρκετά καλά. Ως εκ τούτου, το Y76 5G μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είναι ένα smartphone για κάθε εργασία και για κάθε ημέρα. Με κομψή εμφάνιση, καλή οθόνη LCD, φωτογραφικές δυνατότητες, δυνατότητες gaming για τα διαλλείματα από την εργασία και γρήγορη φόρτιση για να μη χάνετε χρόνο περιμένοντας, το Y76 5G είναι ένα υψηλής αξίας εργαλείο για καθημερινή χρήση – με όλες τις απαιτήσεις που αυτή συνεπάγεται.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Το όνομα της Wind θα είναι Nova

Next Article

Βραβεία Emmy: Αποκλειστικά στην COSMOTE TV έως το 2026