Redmi Note 12 Pro Plus 5G – Ο Game Changer της μεσαίας κατηγορίας

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
xiaomi redmi note 12 pro plus review

To Xiaomi Redmi Note 12 Pro Plus αλλάζει τα δεδομένα και σπάει την έντονη μονοτονία της μεσαίας κατηγορίας, καθώς στη σχεδίασή του συγκεντρώνει και – κυρίως – αξιοποιεί στο μέγιστο χαρακτηριστικά που απαντώνται σχεδόν αποκλειστικά σε flagship μοντέλα, όπως ισχυρή μπαταρία, ταχύτατη φόρτιση, οθόνη AMOLED 120Hz και κύρια κάμερα ανάλυσης 200MP.

Κύρια Χαρακτηριστικά Xiaomi Redmi Note 12 Pro Plus 5G

 • Διάθεση: https://www.mistore-greece.gr/, Xiaomi Greece
 • Τιμή: 499€ (8GB + 3GB / 250GB)
 • Κύρια κάμερα: 200MP
 • Οθόνη: AMOLED 120Hz, 1080p, HDR
 • Chipset: MediaTek Dimensity 1080
 • RAM / ROM: 8GB + 3GB / 250GB
 • Μπαταρία: 5000mAh
 • Φόρτιση: 120W
 • MUI: 14
 • Android 12

Δείτε περισσότερα χαρακτηριστικά στη σελίδα του προϊόντος.

Μας άρεσανΘα θέλαμε
+ Οι all-round κάμερες 200MP, selfie
+ H AMOLED οθόνη
+ Η μεγάλη αυτονομία
+ Η ταχύτατη φόρτιση Gant 120W
+ Το χρώμα και το φινίρισμα της “πλάτης”
+ Το σταθερό κράτημα που προσφέρει η συσκευή
+ Η Υποδοχή ακουστικών
+ Η πληρότητα των στάνταρ παρελκόμενων στη συσκευασία
– Ισχυρότερη κάμερα macro

Έως ότου να παρουσιαστεί το Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G τα smartphone περί τα 400€ έως 600€ έτειναν… στη μονοτονία, χωρίς κάποιο να ξεχωρίζει ιδιαίτερα για το σύνολο των κύριων χαρακτηριστικών του. Αντίθετα, πολλά ήταν (και είναι) εκείνα που ο κατασκευαστής τους είχε δώσει βαρύτητα σε έναν κυρίως τομέα, ή διατηρώντας έναν αξιοπρεπή μέσο όρο σε όλα, ή προσελκύοντας τους υποψήφιους χρήστες μόνο μέσω προσφορών και εκπτώσεων.

xiaomi redmi note 12 pro plus review Ο Game Changer της μεσαίας κατηγορίας
(Xiaomi)

Η Xiaomi έρχεται να τα αλλάξει αυτά κάνοντας πραγματικότητα για τη μεσαία κατηγορία τιμής specs που “κοστίζουν” περισσότερο από 1000€ και που αποτελούν την αιχμή του δόρατος σε μια σειρά από τομείς.

Κάμερα 200MP

Η κύρια κάμερα του Redmi Note 12 Pro Plus 5G μπορεί και δίνει λεπτομερείς εικόνες, με ζωντανά χρώματα, xiaomi redmi note 12 pro plus review - Ο Game Changer της μεσαίας κατηγορίας
Η κύρια κάμερα του Redmi Note 12 Pro Plus 5G μπορεί και δίνει λεπτομερείς εικόνες, με ζωντανά χρώματα, χωρίς υπερβολές. Μας άρεσε ιδια’ιτερα η επέμβαση του συστήματος AI για την αναγνώριση και βελτίωση των εικόνων ανάλογα με το θέμα. (Electronicanto)

Πρώτος τομέας που το Redmi Note 12 Pro Plus ξεχωρίζει είναι η κάμερα με κύριο αισθητήρα ανάλυσης 200MP και ευρυγώνιο φακό και δύο επιπλέον, ένα υπερ-ευρυγώνιο με αισθητήρα 8MP και έναν macro με πολύ μικρής ανάλυσης αισθητήρα 2MP. 

Υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας από το Redmi Note 12 Pro 5G και άριστη διαχείρηση των ανακλάσεων. (Electronicanto)
Υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας από τον 200MP αισθητήρα του Redmi Note 12 Pro 5G και άριστη διαχείρηση των ανακλάσεων. Δείτε τη φωτογραφία μεγαλύτερη σε νέο παράθυρο. (Electronicanto)

Η ποιότητα των εικόνων που δίνει το Xiaomi Redmi Note 12 Pro Plus είναι θαυμάσια και με δυσκολία θα βρει κάποιος κάτι για να παραπονεθεί, στο δεδομένο κόστος. Το σύστημα υποβοήθησης των 200MP με AI κάνει καλά τη δουλειά του προσδίδοντας στις εικόνες μια αρκετά διακριτική ζωηρότητα που είναι ευπρόσδεκτη από τον θεατή. Η ζωηρότητα αυτή εντοπίζεται στο pop-up των χρωμάτων ανάλογα με το θέμα – πάντα σε μετρημένη δοσολογία – και στην ελαφρά υψηλότερη οξύτητα των φωτογραφιών. 

Zoom x1 (Electronicanto)
Zoom x2 (Electronicanto)

Σε κάθε περίπτωση, το Note 12 Pro Plus επιτρέπει στον χρήστη μέσα από την προ-επισκόπηση των φωτογραφιών να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει το σύστημα AI. Εμείς πάντως θεωρούμε θετική την επέμβασή του.

Ομοίως, θετική θεωρούμε την επέμβαση του συστήματος HDR σε όλες τις περιπτώσεις που επιθυμούμε εικόνες με υψηλότερη δυναμική περιοχή.

Νυχτερινή λήψη στην Αθήνα με το Redme Note 12 Pro Plus, zoom x0,6.
Zoom x0,6 (Electronicanto)
Νυχτερινή λήψη στην Αθήνα με το Redme Note 12 Pro Plus, zoom x1. (Electronicanto)
Zoom x1 (Electronicanto)
Νυχτερινή λήψη στην Αθήνα με το Redme Note 12 Pro Plus, zoom x2 (Electronicanto)
Zoom x2 (Electronicanto)

Στις λήψεις με χαμηλό φωτισμό, η οπτική σταθεροποίηση της εικόνας δίνει τη δυνατότητα για χαμηλότερες τιμές ευαισθησίας, χαμηλότερο θόρυβο στην εικόνα – με την αρωγή βέβαια της ψηφιακής αποθορυβοποίησης. 

Εξάλλου, το μεγάλο μέγεθος του αισθητήρα, ¼ της ίντσας, και το 1 σε 16 pixel binning των 200MP συμβάλλουν καθοριστικά στους τομείς της νυχτερινής φωτογράφισης και γενικά των λήψεων με χαμηλό φωτισμό.

Δείτε την εικόνα μεγαλύτερη σε νέο παράθυρο. (Electronicanto)

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, η λεπτομέρειες των εικόνων από τον  υπερ-ευρυγώνιο φακό δεν αγγίζουν τα επίπεδα του κυρίως αισθητήρα των 200MP, όμως, η ομοιογένεια τους είναι άριστη – κάτι που είναι πιο σημαντικό.

Ο φακός macro με τα 2MP θα μπορούσε να απουσιάζει, καθώς σε αυτήν την ανάλυση δεν προσφέρει κάτι αξιοσημείωτο, πλην του ότι ίσως βοηθά να χαρακτηριστεί το Note 12 Pro Plus ως “triple camera smartphone”.

selfie HDR φωτογραφία με το redmi note12 pro plus
Selfie HDR με το Redmi Note12 Pro Plus. Η φωτογραφία μιλά από μόνη της για την ποιότητά της! (Stathis Aspiotis)

Η selfie κάμερα δεν διαθέτει την αντίθεση της κύριας και αυτό είναι θετικό, καθώς δίνει εικόνες που τιμούν τα πρόσωπα και απαλύνουν τις αντιθέσεις που ίσως προκαλεί ο φωτισμός.

Εντοπίζουμε τις διαφορές των φωτογραφιών του Note 12 Pro Plus σε σχέση με εκείνες από smartphone υπερδιπλάσιας τιμής, να προέρχονται κυρίως από τις διαφορές ανάμεσα στα chipset και στις διαφορετικές επιστρώσεις των φακών.

(Electronicanto)

Συνολικά, ο χρήστης του Redmi Note 12 Pro Plus μπορεί να είναι βέβαιος ότι κρατά στα χέρια του ένα ικανό smartphone που μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε σκηνικό και συνθήκες λήψης δίνοντας άριστα αποτελέσματα.

Οθόνη και σχεδίαση

Χωρίς να περιλαμβάνει στη σχεδίασή του το χαρακτηριστικό “κράχτη”, το Xiaomi Redmi Note 10 Pro Plus καταφέρνει να μην του λείπει τίποτα και ταυτόχρονα να είναι ιδιαίτερα εύχρηστο. 

Λεπτομέρεια από την π.ίσω όψη του Redmi Note 12 Pro Plus. Το χρώμα της συσκευής είναι midnight black, αλλά φαίνεται μπλε από την αντανάκλαση του ουρανού. (Electronicanto)
Λεπτομέρεια από την πίσω όψη του Redmi Note 12 Pro Plus. Το χρώμα της συσκευής είναι midnight black, φαίνεται όμως μπλε από την αντανάκλαση του ουρανού. (Electronicanto)

Συγκεκριμένα, η πίσω όψη του Game Changer της μεσαίας κατηγορίας τιμής είναι επενδεδυμένη με γυαλί, κάτι που σημαίνει ότι γλιστρά… από παντού. Η Xiaomi έχει φροντίσει να περιλαμβάνει στη θήκη διάφανη θήκη προστασίας από σιλικόνη, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει η οθόνη και η πίσω όψη του Redmi Note 10 Pro Plus και την ίδια στιγμή να φαίνεται το εξαιρετικό χρώμα της. 

Προκειμένου να χωρέσει στο σασί του Redmi Note 10 Pro Plus η τεράστια μπαταρία των 5000mAh και το module της κάμερας με τους τρεις αισθητήρες, από τους οποίους ο ένας είναι ¼ της ίντσας, ο Κινέζος κατασκευαστής έχει επιλέξει μια περισσότερο ορθογώνια σχεδίαση που διαφοροποιεί το smartphone από την πλειοψηφία. 

Κάτοψη και άνoψη του Redmi Note 12 Pro Plus
Κάτοψη και άνoψη του Redmi Note 12 Pro Plus (Xiaomi)

Επιπλέον, η σχεδίαση που δεν περιλαμβάνει τις γνωστές καμπύλες (που δε μας αρέσουν καθόλου στα περισσότερα smartphone) διευκολύνει τον χειρισμό του Redmi Note 10 Pro Plus και τη σταθεροποίησή του κατά τη φωτογράφιση. Μάλιστα, η αντίθεση που δημιουργείται με τους δύο δακτυλίους στους φακούς της κύριας κάμερας μαγνητίζει το βλέμμα και κάνει το Redmi Note 10 Pro Plus ξεχωριστό.

Η AMOLED οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz είναι ιδιαίτερα φιλική στα μάτια, είτε πρόκειται για ανάγνωση κειμένου, είτε για gaming. Η ανάλυση 1080p είναι αρκετή για να περιγράφει τα πάντα με ευκρίνεια. Εξάλλου, γιατί να ζητήσει κάποιος κάτι περισσότερο από μια οθόνη 6,67 ιντσών;

Ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη είναι η δυνατότητα HDR, για την αναπαραγωγή αντίστοιχου περιεχομένου.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού η φωτεινότητά της μειώνεται τόσο ώστε να μην κουράζει τα μάτια. Στον αντίποδα, διατηρεί τη διακριτότητά της κάτω από άμεσο ηλιακό φως (αρκεί να μην είναι φορτωμένη με δαχτυλιές). 

Συνολικά, η οθόνη του Redmi Note 10 Pro Plus ικανοποιεί σε κάθε τομέα, χωρίς να προβληματίζει δεδομένης της κατηγορίας τιμής που κινείται η συσκευή.

Επιδόσεις και καθημερινή χρήση

Στα υπέρ του Redmi Note 10 Pro Plus είναι η διατήρηση της υποδοχής ακουστικών, την οποία πλέον δύσκολα συναντάμε σε συσκευές μέσου και υψηλού κόστους πλέον. Όμως, η υποδοχή σύνδεσης ακουστικών διευκολύνει στην καθημερινότητα, εκεί που οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και δεν είναι πάντοτε φορτισμένα τα ακουστικά Bluetooth, ή όταν δεν υπάρχει χρόνος για pairing ή για να φορεθούν, αφού πρώτα βγουν από τη θήκη τους, κλπ – όπως κατά κανόνα συμβαίνει. 

Στα οφέλη της περισσότερο τετραγωνισμένης σχεδίασης αναφερθήκαμε παραπάνω, τα οποία προσθέτουν στην ευκολία χρήσης του smartphone.

Οπότε εδώ μπορούμε να αναφερθούμε στην αυτονομία του Redmi Note 10 Pro Plus που δεν πρόκειται να αφήσει τον χρήστη του “ξεκρέμαστο” κατά τη διάρκεια μιας εργάσιμης ημέρας, κάτι που σημαίνει ότι η χρήση του δε θα είναι εξαντλητική.

Σε εξαντλητική χρήση το Redmi Note 10 Pro Plus, με σωστή αξιοποίηση του energy saver θα είναι μαζί με τον χρήστη του έως πολύ αργά το απόγευμα. 

Ο φορτιστής τύπου GaN της Xiaomi αποδεικνύεται πολύτιμος, καθώς 15 λεπτά αρκούν για να φορτιστεί η τεράστια μπαταρία των 5.000mAh στο 70%, δηλαδή “βγαίνει” εύκολα η ημέρα (μέσα σε λογικά πλαίσια χρήσης). (Electronicanto)

Ο φορτιστής τύπου GaΝ (ανοίγει σε νέο παράθυρο) των 120W που βρίσκεται εντός της συσκευασίας, συνοδευόμενος από το αντίστοιχο καλώδιο, δίνει άμεσα λύση όταν διαθέσιμη είναι πρίζα ακόμη και για ελάχιστο χρόνο. Και όταν λέμε ελάχιστο, κυριολεκτούμε: Με φόρτιση μόνο 15 λεπτών η τεράστια μπαταρία του Redmi Note 10 Pro Plus ανακτά το 70%, περίπου, της ενέργειάς της. Για την πλήρη φόρτιση του στοιχείου των 5000mAh απαιτούνται 25 λεπτά.

Chipset, MUI μενού

Ο MediaTek Dimensity 1080 processor προσφέρει σβέλτη απόκριση στο Redmi Note 10 Pro Plus και μπορούμε να ισχυριστούμε ότι παρέχει αρκετή ισχύ για τις δεδομένες εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν με τη συσκευή. 

Τα 8GB RAM του Redmi Note 10 Pro Plus που είχαμε στα χέρια μας είναι αρκετά για φόρτωση πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα, ενώ στην περίπτωση που δεν είναι αρκετά το σύστημα μπορεί να προσθέσει επιπλέον 3GB από τον αποθηκευτικό χώρο. Ο τελευταίος προσδιορίζεται στα 256GB, τα οποία θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να φέρει ένα σύγχρονο smartphone σήμερα.

Το Redmi Note 10 Pro Plus διαθέτει 8GB RAM, ενώ το MUI 14.0.6 της συσκευής της δοκιμής μας είναι βασισμένο στο Android 12. H διάταξη των μενού του custom λειτουργικού μας φαίνεται δύσκολα κατανοητή. Όμως, από το Redmi Note 10 Pro Plus δεν απουσιάζει το πλήθος ρυθμίσεων για την προσαρμογή του στις επιθυμίες του χρήστη. 

Να αγοράσω το Xiaomi Redmi Note 12 Pro Plus;

Το μέσης κατηγορίας smartphone της Xiaomi είναι μια ξεχωριστή παρουσία, καθώς διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να ανταγωνιστεί σε specs ναυαρχίδες με διπλάσιο κόστος. 

Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός που έχει αρχίσει να εμφανίζεται και να διατίθεται στην ελληνική αγορά, περισσότερο κατοχυρώνει τον τίτλο του Game Changer για το Redmi Note 12 Pro Plus, παρά αποτελεί απειλή για αυτό. 

Το Redmi Note 12 Pro Plus είναι το πρώτο smartphone στην κατηγορία “φορτωμένο” με “next level” δυνατότητες και εστιάζει αποκλειστικά σε αυτές. 

Πέρα από την αισθητική του που μας αρέσει, αλλά κρίνεται κατά βάση υποκειμενικά από τον εκάστοτε χρήστη, το Redmi Note 12 Pro Plus διαθέτει άριστη ποιότητα κατασκευής, έχει σχεδίαση που συμβάλει στο σταθερό κράτημά του (με θήκη) και είναι “στημένο” με τέτοιον τρόπο από την Xiaomi για να επιστρέφει στον χρήστη του το μέγιστο της επένδυσής του

Με βάση τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του, το Redmi Note 12 Pro Plus είναι το mainstream smartphone στη μέση κατηγορία τιμής (400€ ~ 600€) και ως εκ τούτου αποτελεί την πρώτη επιλογή σε αυτή. 

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν smartphone που διαφοροποιούνται σε επιμέρους τομείς για να ικανοποιήσουν διάφορες προτιμήσεις, αλλά σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις η συσκευή πρέπει να “νικήσουν” για να διακριθούν ως ολοκληρωμένες προτάσεις είναι το Redmi Note 12 Pro Plus. 

Τέλος, για εμάς το Redmi Note 12 Pro Plus είναι μια από τις σαφέστερα στοχευμένες και πιο επιτυχημένες προτάσεις της Xiaomi – τουλάχιστον, από όσες έχουν φτάσει στα χέρια μας – δείχνοντας με τον τρόπο αυτό το επίπεδο της σχεδιαστικής ωριμότητας της εταιρείας, για το οποίο έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν έντονα οι ανταγωνιστές της.

Subscribe to our newsletter!

  vivo X80 Pro: Η ναυαρχίδα της vivo ήρθε στην Ελλάδα!
Previous Article

Το Galaxy Z Flip 5 προκαλεί αναταράξεις με το DNA των Galaxy S23

Next Article

oppo A98 5G: H oppo επιστρέφει με ένα αξιόπιστο smartphone και δώρα