Παράταση άδειας χρήσης του Android για τη Huawei

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
huawei mate 20 pro Ελλάδα

H Huawei θα μπορεί να δίνει ενημερώσεις στα Android κινητά της για μερικούς μήνες ακόμη. Διατηρείται η εύρυθμη λειτουργία τους.

Σε συνέχεια του αποκλεισμού της Huawei από το σύστημα Android, μετά από την εντολή του Λευκού Οίκου, η οποία την τοποθετεί σε σχετική μαύρη λίστα, η κινεζική εταιρεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ, πήρε μια ολιγόμηνη παράταση άδειας χρήσης του λειτουργικού της Google για τα smartphone της.

Όπως αναφέρει το Reuters, το υπουργείο εμπορίου των ΗΠΑ έδωσε προσωρινή άδεια στην Huawei, προκειμένου να συνεχίσει κάποιες δραστηριότητες με αμερικανικές εταιρείες. Η άδεια επιτρέπει στην Huawei να διατηρεί το παρόν δίκτυό της και να δίνει αναβαθμίσεις λογισμικού στις Android συσκευές της.

Η παράταση είναι σημαντική, καθώς δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίζει τις συσκευές της χωρίς να διαταράξει τη λειτουργία του Google Play Store σε αυτές, όπως και άλλες κύριες λειτουργίες.

Η προσωρινή άδεια που έχει η Huawei λήγει στις 19 Αυγούστου. Το The Verge αναφέρει ότι οι αναβαθμίσεις αφορούν συσκευές της Huawei που αποκτήθηκαν πριν από την 16η Μαΐου 2019.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η 19η Αυγούστου συμπίπτει χρονικά με το roll out του Android Q. Αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί λύση, δεν φαίνεται πιθανό οι συσκευές της Huawei να αναβαθμιστούν σε Android Q.

Previous Article

Ren Zhengfei: H κυβέρνηση των ΗΠΑ υποτιμά την Huawei

Next Article

H Google αποκλείει την Huawei από το Android